פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3לא אוהב לישון
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני המתוק בן עשרה וחצי חודשים , הוא ילד בריא, מפותח , בעל משקל מעט גבוה וגבוה לגילו. כבר בחודשים הראשונים של חייו היו לו בעיות שינה, באותה התקופה הבנו כי הסיבה לכך היא ההרגל שהשרשנו בו בטעות והוא "על הידיים". שינינו את ההרגל ויונתן הצליח להתרגל אליו ומאז ועד לפני כשבועיים ישן נהדר גם ביום וגם בלילה, מידי פעם התקשה להרדם אך לבסוף הצליח. בשבועיים האחרונים הוא אינו מוכן להרדם בצהריים בשום צורה. הוא כועס ונכנס להתקפי זעם. ניסינו את השיטה של הלוחשת לתינוקות וזה לא עזר. התחלנו את השיטה של לחכות 2 דק' אחכ 3' ואילך וגם זה לא עזר (הוא בכה משך שעתיים שלמות וליבנו נשבר). אני מנסה לחשוב מה השתנה מאז כדי להבין את הבעיה: לפני כשבועיים חזרתי ללימודים ופעמיים בשבוע 2 הסבתות משגיחות עליו. היתכן שריבוי האנשים מפריע לו (2 סבתות אני ובעלי ו וכל אחד והשיטה שלו?). דבר נוסף שהשתנה זה שהוא התחיל לעמוד וכשהוא קם משינה בלילה הוא עומד ובוכה- יכול להיות שזה משפיע באופן כלשהו?
בעבר ישן עד 6-7 בבוקר רצוף, כיום מתעורר בין שעה 4-5 בצעקות נוראיות וברוב המקרים הדרך היחידה להרגיע אותו היא להוציא אותו מחדר השינה שלו.
מה את ממליצה לי לעשות?
מודה לך מכל הלב.
מהדברים שאת כותבת אני לא יודעת איך בדיוק בנך היה נרדם והאם נרדם באון עצמאי לחלוטין בתחילת הלילה ובמהלך הלילה. בדרך כלל כשילדים תלויים בגורם חיצוני כלשהו לעזרה בהירדמות (גם אם זה בתוך המיטה ולא על הידיים), עם הזמן מתפתחת עמידות וחלה רגרסיה. פעמים רבות הרגרסיה מתרחשת בעקבות טריגר כלשהו (מחלה, חזרת האם לעבודה וכו').
רצוי לא לנסות דברים רבים אלא לחזור וללמד את בנך להירדם בתוך המיטה עם עזרה (ליטוף, טפיחות, נדנוד וכו') ובהדרגה להפחית את המגע ואת הנוכחות שלכם עד להירדמות עצמאית. חשוב מאד לא להוציאו מהחדר במהלך הלילה אלא להרגיעו בחדר.
בהצלחה,
שרון
1. לא אוהב לישון
11/03/2010 8:34
שלום לך,בני המתוק בן עשרה וחצי חודשים , הוא ילד בריא, מפותח , בעל משקל מעט גבוה וגבוה לגילו. כבר בחודשים הראשונים של חייו היו לו בעיות שינה, באותה התקופה הבנו כי הסיבה לכך היא ההרגל שהשרשנו בו בטעות והוא "על הידיים". שינינו את ההרגל ויונתן הצליח להתרגל אליו ומאז ועד לפני כשבועיים ישן נהדר גם ביום וגם בלילה, מידי פעם התקשה להרדם אך לבסוף הצליח. בשבועיים האחרונים הוא אינו מוכן להרדם בצהריים בשום צורה. הוא כועס ונכנס להתקפי זעם. ניסינו את השיטה של הלוחשת לתינוקות וזה לא עזר. התחלנו את השיטה של לחכות 2 דק' אחכ 3' ואילך וגם זה לא עזר (הוא בכה משך שעתיים שלמות וליבנו נשבר). אני מנסה לחשוב מה השתנה מאז כדי להבין את הבעיה: לפני כשבועיים חזרתי ללימודים ופעמיים בשבוע 2 הסבתות משגיחות עליו. היתכן שריבוי האנשים מפריע לו (2 סבתות אני ובעלי ו וכל אחד והשיטה שלו?). דבר נוסף שהשתנה זה שהוא התחיל לעמוד וכשהוא קם משינה בלילה הוא עומד ובוכה- יכול להיות שזה משפיע באופן כלשהו?
בעבר ישן עד 6-7 בבוקר רצוף, כיום מתעורר בין שעה 4-5 בצעקות נוראיות וברוב המקרים הדרך היחידה להרגיע אותו היא להוציא אותו מחדר השינה שלו.
מה את ממליצה לי לעשות?
מודה לך מכל הלב.
מאת: אורח/ת
2. לא אוהב לישון
13/03/2010 19:45
הי,מהדברים שאת כותבת אני לא יודעת איך בדיוק בנך היה נרדם והאם נרדם באון עצמאי לחלוטין בתחילת הלילה ובמהלך הלילה. בדרך כלל כשילדים תלויים בגורם חיצוני כלשהו לעזרה בהירדמות (גם אם זה בתוך המיטה ולא על הידיים), עם הזמן מתפתחת עמידות וחלה רגרסיה. פעמים רבות הרגרסיה מתרחשת בעקבות טריגר כלשהו (מחלה, חזרת האם לעבודה וכו').
רצוי לא לנסות דברים רבים אלא לחזור וללמד את בנך להירדם בתוך המיטה עם עזרה (ליטוף, טפיחות, נדנוד וכו') ובהדרגה להפחית את המגע ואת הנוכחות שלכם עד להירדמות עצמאית. חשוב מאד לא להוציאו מהחדר במהלך הלילה אלא להרגיעו בחדר.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של