קושי להירדם בערב ללא ציצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי להירדם בערב ללא ציצי
30/04/2014 20:51
שלום,

אני אמא לתינוקת בת 5 חודשים. ליפני כשבוע החלטתי שהגיע הזמן ללמד את ילדתי להירדם לבד בלילה וכצעד ראשון התחלתי לנתק את הקשר בין ההנקה להרדמות. כבר מספר חודשים אני עושה טקס שינה קבוע (אולי קצת ארוך מידי) ששתינו מאוד נהנות ממנו. מסג, אמבטיה, ציצי ולישון והיא ישנה 4 ולפעמים גם 5 שעות ברציפות עד ההנקה הבאה. השינוי שהכנסתי לכל הרוטינה הוא לנתק אותה מציצי כאשר אני מזהה שהיא מתחילה להירדם ולסיים את ההרדמה על הידיים עם תנועה. הבעיה היא שהילדה מתעוררת אחרי 40 דקות בוכה וצורחת. אני מרדימה אותה עוד פעם על הידיים אבל זה לא נגמר היא מתעוררת עוד פעם אחרי 40 דקות וזה יכול להימשך עד שאני נשברת. אני בדרך כלל נשברת בפעם השלילית ומרדימה עם ציצי.
אני לא מצליחה להבין איפה אני טועה??!!?? או איך אפשר לעשות דברים אחרת.

אני רק רוצה להוסיף שביום היא ישנה מספר תנומות של 40 דקות בשעות לא קבועות, לפי העייפות שלה. ואם אנחנו בבית אז היא נרדמת לבד במיטת שלה ואם אנחנו בחוץ אז היא נרדמת לבד בעגלה. מכאן אני מסיקה שהיא כן יודעת להירדם לבד! אבל למה היא לא עושה את זה גם בערב - פשוט לא ברור לי

אני די מיואשת, מאוד אשמח לקבל עצה איך להמשיך הלאה.
תודה מראש
אלינה
מאת: אורח/ת
2. קושי להירדם בערב ללא ציצי
01/05/2014 12:50
היי אלינה,

זה מאוד נכון לנתק אותה לפני שהיא נרדמת בהנקה ואפשר כבר באותה הזדמנות להניח אותה במיטה ולהרדים אותה שם (עם ליטופים וטפיחות והרבה עזרה ממך, אם היא בוכה להרגיע על הידיים וכשנרגעת להחזיר למיטה).
אם את חוששת מכך שהיא רעבה אפשר לפצל את הארוחה לשניים, לתת לה אוכל לפני האמבטיה כמה שהיא צריכה ואז בטקס השינה לתת לה תוספת שם היא תאכל כמה שתצטרך אבל גם אם זה יהיה פחות זה בסדר כי זו לא הארוחה העיקרית.
אחרי שתהי רגועה מבחינת הרעב חשוב מאוד להיות עקביים. כאשר בתך מבינה שבסופו של דבר היא תקבל את האוכל אז היא תמשיך להתעורר ולבכות עד שהיא תקבל אותו.

לגבי הבוקר, אם היא הולכת לישון לפי סמני עייפות וההרדמות קלות אפשר להיכנס אליה כ- 10 דקת לפני שהיא מתעוררת ולתת לה מגע שלא יעיר אותה אבל יעזור לה להמשיך לישון ולהיכנס לשינה עמוקה. זה נכון רק לשנות היום! והמטרה היא לעזור לה להאריך את השינה לפחות למחזור שינה אחד (של שעה). אחרי כשבוע תפסיקי על זה.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד