שנת לילה רצופה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת לילה רצופה
18/05/2014 11:32
שלום,
בתי בת 10.5 חודשים ויודעת להרדם לבד. במהלך היום ישנה פעמיים, שעה וחצי כל תנומה והולכת לישון בערב סביב שמונה. בבוקר מתעוררת בשש וחצי
היא מתעוררת סביב ארבע בבוקר להנקה. אני כבר ממש רוצה לחזור לישון לילה רצוף. עד מתי זה לגטימי לאכול בלילה? איך אפשר לדעת אם היא באמת רעבה או שזה הרגל ואיך מרגילים לשינה רצופה?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. שנת לילה רצופה
18/05/2014 15:09
היי,

רוב התינוקות בגיל הזה כבר אינם זקוקים לאוכל ויכולים לישון לילה שלם (גם הנקה וגם תמ"ל). יש תינוקות שצריכים אוכל עד גיל שנה. אחרי גיל שנה זה כבר אינו רעב.
כאשר מדובר ברעב : התינוק יודע להירדם עצמאית גם במהלך הלילה ולכן הוא מסיים לאכול ער חוזר למיטה ער ונרדם בכוחות עצמו.
כאשר זה עזרה בשינה: התינוק נרדם בזמן האוכל או מתנמנם ונכנס ל"מוד" של שינה.
ב-3 ימים הבאים שימי לב לקצב היניקות שלה וכשאת מזהה שזה מתחיל להיחלש נתקי אותה והקפידי שתיכנס ערה למיטה ושם תירדם כמו בתחילת הלילה.
אחרי כמה לילות אם היא לא תדחה מעצמה את האוכל תוכלי לדחות אותו בשעה לסביבות חמש וכשזה ילך טוב אם היא לא תוציא בעצמה את הארוחה את יכולה להוציא את זה מיוזמתך (להרגיע בכי ולהחזיר לישון גם אם בימים הראשונים זה יהיה קשה).

אם גם עכשיו היא נכנסת ערה למיטה ונרדמת לבד חשוב שתקפידי ששעת האוכל לא מתקדמת ושהיא לא מתנמנמת ותמתיני עוד שבועיים בערך.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד