מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
18/05/2014 13:12
שלום,
אודה לך עם תייעצי לי בנוגע לתנומות היום בגיל זה,
כיוון שבני בן 9 חודשים וישן עדיין 3 פעמים ביום כאשר השינה הראשונה היא שעה וחצי ושתי האחרות 45 דקות כל אחת או שעה
בלילה ישן 11 שעות .
שנת הבוקר מתחילה ב8
צהריים 11 וחצי 12
ואחר הצהריים 3 או 3 וחצי וכמה שלא ניסיתי לאחד שום דבר לא מצליח
מצד שני גם כשה אני מנסה למשוך אותו בבוקר לראות עם יצליח להרדם יותר מאוחר זה לא מצליח הוא ממש מקטר ונודניק.
כמו כן לפעמים ההרדמה יכולה להמשך שעה מה אליי לעשות עם כך?
מאת: אורח/ת
2. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
18/05/2014 15:23
היי,

לרוב סביב גיל 9 חודשים תינוקות מתחילים להוריד את התנומה השלישית אחה"צ.
לא מומלץ למשוך אותו כשהוא עייף כי גם זה לא עובד וגם זה לרוב עושה גרוע יותר (הרדמה קשה ושינה קצרה).
כל עוד מתאפשר לך לתת לו 3 תנומות וזה עושה לו טוב, אז אני לא ממליצה לשנות.
אך אם לא, אז יש 2 אפשרויות עיקריות:
1. להזיז בהדרגה איטית את שנות היום-בכל כמה ימים לדחות אותן ב 15 דקות (בוקר ב 15, ואז גם בצהריים וזה כבר חצי שעה, ואת התנומה השלישית בעוד 15 וזה כבר כמעט 45 דקות מאוחר יותר- או להשאיר את הבוקר כי זו שינה מצוינת שלו ולהזיז רק את השתיים האחרות)
2. להוריד לגמרי בצורה יזומה את התנומה השלישית. זה יהיה לו קשה עד שהוא יתרגל (כמובן שאז צריך להקדים את הלילה) ובינתיים יהיו ככל הנראה גם יקיצות בלילה (מעייפות).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
18/05/2014 15:42
אויש אני מעדיפה בלי יקיצות אלה לתת לדברים לקרות מעצמם פשוט מוזר לי שהוא רוצה לישון כבר ב 7 וחצי בבוקר
תודה על תשובתך ועזרתך!
4. בשמחה
18/05/2014 15:46
הרבה פעמים החלק הראשון של היום הוא "קצר" יותר וככל שמתקדמים ביום לכיון צהריים אחה"צ גם פערי הערות גדולים יותר. לכן, זה קורה שלפעמים אחרי שעה וחצי חוזרים לישון שנת בוקר ואת שנת הצהריים כבר מצליח למשוך מעצמו כשעתיים- שעתיים ואחה"צ 3-4 שעות.
שימי לב לסמני עייפות הם "יגידו" לך מתי זה נכון לדחות את השינה יותר ומתי בכלל לוותר עליה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
18/05/2014 19:32
אני מבינה
פשוט לפעמים הוא מראה סימנים בשעות שונות במשך היום חצי שעה קדמה או חצי שעה אחורה
אבל אני אנסה תודה לך
6. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
21/05/2014 15:30
חזרתי אליך

מה אני עושה עכשיו הוא מתעורר ב12 וחצי מצהריים ולא נרדם אחר הצהריים אבל ממש עייף
help!!!!
7. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
21/05/2014 17:26
בהנחה שאת מכניסה אותו לישון בדיוק כשהוא מראה סמני עייפות ולא "מושכת" אותו עייף אז הוא ככל הנראה הוריד את שנת אחה"צ.
אם שנת הצהריים קצרה את יכולה לנסות להיכנס אליו כ-10 דקות לפני שהוא אמור לקום ולתת לו מגע עדין עד שאת מזהה שהוא נכנס לשינה עמוקה. חשוב שהמגע לא יעיר אותו.
אחרי שבוע שאת עושה את זה הפסיקי. המטרה לגרום לו להאריך את שנת הצהריים.
אם שנת הצהריים מספיק ארוכה וגם הבוקר אז יש להקדים את שנת הלילה.
במידה וכל אלה לא עוזרים מומלץ להגיע לאבחון וייעוץ כדי להבין מהי הסיבה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

8. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
21/05/2014 19:04
אני אנסה להאריך
אבל עד אז במידה ושנת הצהריים שלו קצרה והוא מתעורר ב12 וחצי אז להשכיב לישון ב 17 וחצי? הוא לא יתעורר מוקד מידי?
המון תודה
9. מתי התינוק מוותר על שנת אחר הצהרים?
22/05/2014 10:19
בינתיים, כמשהו זמני או חד פעמי זה אפשרי. אבל בוודאי יהיה לזה השלכה על הבוקר. (אפשר לצפות להתחיל את היום בשעה 5-5.3 שזה למעשה 10.5-11 שעות שינה).
כמשהו קבוע זה יכול להיות ב18
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד