שנת יום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת יום
19/05/2014 9:18
היי עינת,
בני בן חודש+3 שבועות. ביום הוא ישן עליי, במנשא או ידיים. בלילה, ישן במיטה לסירוגין. מתי ואיך אפשר לדעת שמוכן לעבור למיטה במהלך היום? אני לא מדברת על הירדמות במיטה אלא על המעבר מהידיים למיטה כשהוא כבר רדום. ביום כשאני מעבירה למיטה הוא מתעורר..יש גיל שזה עובר להם?.
תודה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום
20/05/2014 10:34
היי,

ברוב המקרים זה לא עובר לבד. אין גיל בו הוא מוכן יותר אלא כשאת מרגישה בטוחה בזה אז גם הדרך בה תעשי את זה תהיה ברורה ומדויקת יותר וזה יעבור לו יותר טוב. אין מניעה מהיום הראשון להרדים אותו במיטה שלו. לכן, אם אפשר כבר עכשיו להתחיל להעביר אותו למיטה שלו ולהמשיך את המגע והנדנוד בין אם התעורר ובין אם לא עד שהוא נכנס לשינה עמוקה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך ייעוץ
20/05/2014 12:34
תודה עינת. מעריכה מאוד את השקעתך בפורום. זהו שהוא לא נכנס ממש לשינה עמוקה ביום. כשאני שמה במיטה גם כשנדמה לי שישן עמוק הוא מתעורר לאחר כמה שניות. הוא מתחיל להפליץ ולהתמתח ואז מתעורר וזה קורה עם או בלי עיטוף. אני יכולה להישאר לידו במיטה שעה ולעשות לו שששש עם מגע וזה מחזיר לשינה אבל כשעוזבת אותו או מפסיקה הוא מתעורר (בלילה קל יותר-מקלחת בשש וחצי, מניקה ואז מתחיל לבכות (ייתכן כאב בטן וגזים) ולאחר שעה וחצי מהמקלחת נכנס לשינה עמוקה כשהוא על הידיים ומעבירה למיטה, בה ישן כשלוש שעות רצופות. אח"כ כשמתעורר בדרך כלל נרדם בקלות עם הציצי ומחזירה למיטה (כך עוד פעם-פעמיים עד 4-6 בבוקר. בשעות אלה כבר לא מסכים להישאר במיטה והוא ישן על הידיים שלי. הוא צעיר מדי בשביל שאתחיל ללמד הירדמות עצמאית אך מרגיש לי שאני מפספסת משהו. אשמח לשמוע את דעתך. כבר עייפה. תודה רבה!
4. המשך
20/05/2014 13:56
הוא אכן צעיר מדי להירדמות עצמאית ולכן גם לא נצפה ממנו כעת לעשות זאת.
הירדמות במיטה והירדמות עצמאית הן שני דברים שונים.
הוא מרגיש את המעבר מהידיים למיטה. אי אפשר שלא. לפעמים זה מעיר אותו ולפעמים הוא מצליח להמשיך לישון אבל בכל מקרה זה מורגש. יכול להיות שהוא כן נרדם עמוק אבל במעבר הוא פשוט מתעורר.
אם את מעוניינת להרדים על הידיים את יכולה להמתין לנמנום ואז להעביר למיטה לסיום ההרדמה, או כמו היום, להמתין שיירדם ואז להעביר ולהמשיך עם המגע, גם אם הוא יתעורר בסוף כשהמגע מופסק (אבל ירוויח כמה דקות במיטה).

שנות היום הן בדר"כ קשות יותר מהלילה, מה שיכול לעזור זה הרדמה לפי סמני עייפות, כניסה לחדר חשוך ללא גירויים וגם טקס שינה קצר (בלי מקלחת כמובן).

גזים יכולים להשפיע וזה משהו שחולף ויש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להקל על הגזים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה עינת היקרה
20/05/2014 17:05
שאלה אחרונה- אני שמה לב שהבן שלי מאוד מתקשה להירדם גם בידיים!!! אני עוקבת אחרי סימני עייפות ומנסה להרדים כשרואה כאלה והוא ומאוד מתקשה להירדם. לפעמים בוכה ולפעמים לא. ממה זה נובע? הוא לא הילד הראשון שלי ולא נתקלתי בזה בעבר. האם ייתכן חוסר בשלות להירדמות מבחינה פיזיולוגית? יש דבר כזה?
תודה
6. בכיף
20/05/2014 20:45
כשמדברים על חוסר בשלות להירדמות מבחינה פיזיולוגית מדברים על הירדמות עצמאית (להניח תינוק ער במיטה על מנת שיירדם לבד).שינה זה דבר בסיסי לקיום (ממש כמו אוכל) ולכן בשינה עם עזרה (כמו על הידיים) אין בדר"כ עניין של חוסר בשלות, חד עם זאת, יש תינוקות שבכל זאת מתקשים יותר ויש כאלה שפחות. כאמור לרוב זה קשור בעיתוי נכון של השינה ויכולת לווסת גירויים (יש תינוקות שיותר סקרניים ולכן צריך יותר לעזור להם ו"לכבות" גירויים מסביב), יש תינוקות עם טונוס גבוה ומתקשים למצוא תנוחה נוחה.
סדר יום קבוע גם מאוד יכול לעזור.
ויש גם את נושא העמידות.. אם את רואה שבמהלך השבוע-שבועיים הקרובים אחרי סדר יום קבוע עם טקסי שינה, עזרה בהורדת הילוך והורדת גירויים לפני השינה, עיתוי נכון של שעת השינה וכו.. עדיין אין שיפור ואולי אפילו קשה יותר (גם מתרבות היקיצות בלילה) אני ממליצה להתחיל ללמד להירדם במיטה (עם עזרתך) כי הידיים כבר לא עוזרות לו. (כמובן בהנחה שלא מדובר בכאבי גזים).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד