בעיית שינה לילד בן שנה ושמונה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיית שינה לילד בן שנה ושמונה
19/05/2014 11:34
אנחנו מתקשים להרדים את הילד וגם במהלך השינה הוא מתעורר מס' פעמים. לפני חודש הילד ישן במיטת תינוקות רגילה אך הוא נפל ממנה בעקבות כך לא רצינו להחזיר אותו למיטה וחיפשנו פתרונות. חששנו ממיטת מעבר כי ידענו שהוא יוכל לצאת ממנה בקלות. כמעט אף פעם הוא לא הלך לישון בקלות רק אם הוא היה ממש עייף ובדכ זה נגמד שהיינו משאירים אותו בוכה קצת עד שהיה נרדם. גם חששנו ממיטת נוער כי גם זה קצת גבוה בשבילו ואז אמרו שנפתח את המיטה שנפתחת וגם במצב כזה הוא יוכל לרדת בקלות. החלטנו לקנות מיטת נוער חשבנו שננסה לראות איך הולך וגם ככה נצטרך לקונת את המיטה מתישהו. בינתיים הוא ישן במזרן הזוגי הישן שלנו אז מאוד קשה להרדים אותו ניסיתי לבצע טקס שינה של אוכל מקלחת סיפור אבל זה לא הולך. בדכ אחהצ אנחנו הולכים איתו לגן שעשונים שיוציא אנרגיה אבל כנראה הוא לא ממש עייף אחרי שהוא ישן בדכ קרוב לשעה בגן בצהריים. אז בכל ערב יש לנו מאבקים מתישים עם הילד עד שהוא נרדם שיכולים להגיע ליותר משעתים עד 10-11 בערב. ועם כל זה אז הוא קם באמצע הלילה לפעמים מספר פעמים למרות שאנחנו דואגים שיוכל כמו שצריך הוא עדיין מתעורר לפעמים זה נגמר בזה שמרגיעים אותו ולפעמים בבקבוק וזה יכול להמשך כמעט שעה אז שהוא נרדם.
אנחנו כרגע די מיואשים ופתוחים לפתרונות
מאת: אורח/ת
2. בעיית שינה לילד בן שנה ושמונה
20/05/2014 10:47
היי,

מלבד שנת הצהריים הוא ישן גם בבוקר?
במידה ותמתינו לסמני עייפות מתי הם מגיעים?

טקס שינה הוא חשוב ונכון. אל תפסיקו עם זה אלא תקבעו את זה.
תעקבו אחר סמני עייפות ולפיהם תרדימו כשההרדמה היא בעיתוי הנכון היא קלה יותר.
הדבר האחרון הוא שמומלץ ללמד אותו להירדם הרדמות עצמאית. זה תהליך הדרגתי שגם נותן לו ביטחון ללכת לישון ומייצר חווית שינה טובה ולכן הוא לא נאבק בזה.
אני לא כ"כ יודעת כיצד הוא נרדם היום אבל אם הוא זקוק לעזרתכם צריך בהדרגה לנטרל את זה. (למשל, בשלב הראשון לשבת לידו עד שיירדם ואם הוא צריך גם מגע אז לתת. ואח"כ להוריד את המגע ובסוף את הנוכחות).
כשהוא יידע להירדם לבד ולחזור לישון לבד וילך לישון כשהוא לא עייף מדי אז הלילות יהיו ללא יקיצות.

אם אתם מסתבכים אתם מוזמנים ליצור עמי קשר ולקבוע פגישת ייעוץ ואבחון ולעבור את התהליך עם ליווי יומיומי.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד