טקס שינה- תינוקת בת שבועיים וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. טקס שינה- תינוקת בת שבועיים וחצי
28/05/2014 12:00
שלום,
הבת שלי בת שבועיים וחצי ובימים האחרונים התחלתי לעשות לה טקס שינה סביב 7 בערב הכולל רחצה, הלבשה והרדמה. אולם, כרגע המצב הוא שלוקח להרדים אותה בין שעה לשעה וחצי כולל הרבה צרחות. מה אפשר לעשות על מנת לשפר את האירוע? האם זה מוקדם מידי להתחיל עם טקס זה בשלב זה?
אציין עוד שבמשך היום יש לה סדר יום די מסודר- אוכלת כל 3 ש ובין לבין יש לה כל פעם קטע עירות ושינה. כך זה פרט להאכלה האחרונה לפני הלילה שמתרחשת בערך ב- 7-7:30 בערב, שאחריה, בניגוד לארוחות ביום, היא ממש רדומה, כך שיוצא שההפשטה לאמבטיה ממש מעירה אותה- אולי זה חלק מהקושי להירדם אח"כ? האם עדיף פשוט להשכיבה לישון ללילה ולא להקפיד על הטקס הזה בשלב זה?
בנוסף, בגלל שאני מחכה שהיא תתעורר לאכול, זה לא יוצא בשעה ממש קבועה, יכול להיות 6:45 ויכול להיות 7:30... האם זה קריטי? האם עלי להעירה בשעה קבועה? זה מרגיש לי שזה מאוחר עבורה אבל אני תלויה בזמן שהיא מתעוררת... בנוסף, ההאכלה לא ממש חלק מהטקס ומתרחשת בדר"כ במקביל לארוחת הערב עם הילד הגדול. האם כדאי בכלל להחליף את הסדר וקודם לרחוץ אותה ורק אחכ להאכיל? (אם כי אז היא עלולה להיות מאוד רעבה).
אשמח לעצתכן. כרגע די מתיש...
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. טקס שינה- תינוקת בת שבועיים וחצי
28/05/2014 12:12
שלום ומזל טוב!
זה לא מוקדם להתחיל להנחיל טקס שינה, זה מצוין וחשוב.
מה שיכול להיות בהחלט חלק מהקושי זה זמן ההרדמה. נשמע שהיא כבר עייפה ומוכנה לשינה ב7 ולכן האמבטיה וההתלבשות בהחלט מעירות אותה ומשבשות לה את השינה. עייפות יתר גורמת לקושי בהירדמות וגם לשינה פחות עמוקה.
מה שהייתי מציעה לך זה כיון שהיא אמורה לאכול ב-7 ואז לישון אז להקדים את כל האמבטיה והערב כך שבשעה 7 היא תאכל כמו שהיא רגילה אבל כבר אחרי האמבטיה וכחלק מטקס השינה (בחדר).
אין צורך להעיר לשם אכילה וזה בסדר גמור שיהיו הבדלים כאלה של חצי שעה לפני/אחרי.

בהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. טקס שינה- תינוקת בת שבועיים וחצי
28/05/2014 13:39
תודה על התגובה המהירה...
אני לא בטוחה שהבנתי את המלצתך- כרגע היא מתעוררת משנת אחה"צ שלה (שאותה מתחילה סביב 5-5:30) בערך ב- 7 ואז כאמור אוכלת.
האם כדאי להעיר אותה לפני, נניח ב- 18:30,ואז לעשות את האמבטיה וכו ולסיים בהאכלה?
זה לא שיש לה קטע עירות בזמן זה ואני מחכה להאכיל אותה ב-7... כך שיוצא שבכל מקרה כדי להנחיל את הטקס יש צורך להעיר אותה באיזשהו שלב.
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
4. טקס שינה- תינוקת בת שבועיים וחצי
28/05/2014 16:50
אז אני לא הבנתי נכון.
אחרי שהיא מתעוררת ב7 היא אוכלת ונרדמת?
אם כך אז או שאפשר לעשות את טקס השינה והאמבטיה בסביבות 5 לשנת לילה, או לאחר שהיא מתעוררת להמתין כמה דקות ואז לתת לה לאכול לדאוג שבכל זאת לא תרדם ואז תהיה ערה לזמן פעילות ורק אז לעשות הרדמה. כך שהיא תלך לישון בערך כמו היום רק שבמקום הרדמה של שעה היא תהיה ערה ואז הרדמה קצרה יותר.
אני לא ממליצה להעיר תינוק ישן למעט מקרים מאוד ספציפיים (זה לא המקרה :)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד