בת שנה ושלושה חודשים מתעוררת ב-5:30

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת שנה ושלושה חודשים מתעוררת ב-5:30
30/05/2014 20:33
הי,

הבת שלי בת שנה וחודשיים, ישנה לילות שלמים לרוב, הולכת לישון לרוב בין 19:00-19:30. בחודש האחרון היא מתעוררת ב-05:30 (ולפעמים גם לפני). היא ממש לא בוכה, במצב רוח טוב, ומקשקשת "אמא אמא" בלי סוף.

אני ניגשת אליה בפנים חתומות בד"כ פעם-פעמיים כדי לוודא שהיא לא צריכה משהו אקוטי, ולא מכריזה "בוקר" עד שהשעה 06:00.
אני ממש רוצה להחזיר אותה לישון עד שעות "נורמליות" - 06:30 (כמו שהיה בעבר) וממש לא יודעת מה אפשר לעשות ומה גורם לה לקום כ"כ מוקדם.

רעיונות?

תודה,
מאיה
מאת: אורח/ת
2. באותו נושא עם הבדלים קטנים....
31/05/2014 9:23
שלום,
הבת שלי בת שנה וחצי וגם הולכת לישון כל יום ב-19:30-20:00. בחודשיים האחרונים מתעוררת כל יום ב-5:30 ואפילו לפני, רק שהיא ממש לא מתעוררת במצב רוח טוב... היא צועקת לנו שנבוא ואז מוכנה לשים ראש בחזרה רק אם יושבים לידה או מסמנת שהיא רוצה לצאת מהחדר ואז שמה ראש על הספה בסלון.
איך אפשר לעזור לה (ולנו) לסגל בחזרה את הרגלי השינה?
תודה רבה,
ליאור
מאת: אורח/ת
3. התעוררות מוקדמת
01/06/2014 11:30
מאיה וליאור,

דבר ראשון כדאי לבדוק מה עם שנות היום. האם זה קצת יותר מדי בשבילן (בהנחה שיש יותר משינה אחת ביום).
שנית, כל עוד היא אינה בוכה אל תיגשו אליה, כשהיא קוראת לכם או בוכה גשו הרגיעו את הבכי וצאו מהחדר. וכאן אני עושה הפרדה בין שתיכן, מאיה- כל עוד היא יודעת להירדם הירדמות עצמאית אז צאי מהחדר והמתיני עד שהיא תירדם חזרה. כיון שהיא אינה יודעת שאת מוציאה אותה מהמיטה כ השעה 6 מבחינתה היא התעוררה בחמש וחצי. ולכן רק אחרי שתירדם חזרה היא תתחיל להבין שלמעשה לא התעוררה בבוקר.
ליאור- אני לא יודעת כיצד היא נרדמת בתחילת הלילה אבל נשמע שלפחות בבוקר היא לא נרדמת עצמאית ולכן צריך לעזור לה ללמוד להירדם לבד וזה יעזור ליקיצה הזו גם. (גם במקרה הזה, הרגיעי את הבכי והרדימי כמו שהיא יודעת עד שהיא תירדם גם אם זה זמן ממושך).

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד