פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שנה ושלושה חודשים מתעוררת ב-5:30
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבת שלי בת שנה וחודשיים, ישנה לילות שלמים לרוב, הולכת לישון לרוב בין 19:00-19:30. בחודש האחרון היא מתעוררת ב-05:30 (ולפעמים גם לפני). היא ממש לא בוכה, במצב רוח טוב, ומקשקשת "אמא אמא" בלי סוף.
אני ניגשת אליה בפנים חתומות בד"כ פעם-פעמיים כדי לוודא שהיא לא צריכה משהו אקוטי, ולא מכריזה "בוקר" עד שהשעה 06:00.
אני ממש רוצה להחזיר אותה לישון עד שעות "נורמליות" - 06:30 (כמו שהיה בעבר) וממש לא יודעת מה אפשר לעשות ומה גורם לה לקום כ"כ מוקדם.
רעיונות?
תודה,
מאיה
הבת שלי בת שנה וחצי וגם הולכת לישון כל יום ב-19:30-20:00. בחודשיים האחרונים מתעוררת כל יום ב-5:30 ואפילו לפני, רק שהיא ממש לא מתעוררת במצב רוח טוב... היא צועקת לנו שנבוא ואז מוכנה לשים ראש בחזרה רק אם יושבים לידה או מסמנת שהיא רוצה לצאת מהחדר ואז שמה ראש על הספה בסלון.
איך אפשר לעזור לה (ולנו) לסגל בחזרה את הרגלי השינה?
תודה רבה,
ליאור
דבר ראשון כדאי לבדוק מה עם שנות היום. האם זה קצת יותר מדי בשבילן (בהנחה שיש יותר משינה אחת ביום).
שנית, כל עוד היא אינה בוכה אל תיגשו אליה, כשהיא קוראת לכם או בוכה גשו הרגיעו את הבכי וצאו מהחדר. וכאן אני עושה הפרדה בין שתיכן, מאיה- כל עוד היא יודעת להירדם הירדמות עצמאית אז צאי מהחדר והמתיני עד שהיא תירדם חזרה. כיון שהיא אינה יודעת שאת מוציאה אותה מהמיטה כ השעה 6 מבחינתה היא התעוררה בחמש וחצי. ולכן רק אחרי שתירדם חזרה היא תתחיל להבין שלמעשה לא התעוררה בבוקר.
ליאור- אני לא יודעת כיצד היא נרדמת בתחילת הלילה אבל נשמע שלפחות בבוקר היא לא נרדמת עצמאית ולכן צריך לעזור לה ללמוד להירדם לבד וזה יעזור ליקיצה הזו גם. (גם במקרה הזה, הרגיעי את הבכי והרדימי כמו שהיא יודעת עד שהיא תירדם גם אם זה זמן ממושך).
בהצלחה
1. בת שנה ושלושה חודשים מתעוררת ב-5:30
30/05/2014 20:33
הי,הבת שלי בת שנה וחודשיים, ישנה לילות שלמים לרוב, הולכת לישון לרוב בין 19:00-19:30. בחודש האחרון היא מתעוררת ב-05:30 (ולפעמים גם לפני). היא ממש לא בוכה, במצב רוח טוב, ומקשקשת "אמא אמא" בלי סוף.
אני ניגשת אליה בפנים חתומות בד"כ פעם-פעמיים כדי לוודא שהיא לא צריכה משהו אקוטי, ולא מכריזה "בוקר" עד שהשעה 06:00.
אני ממש רוצה להחזיר אותה לישון עד שעות "נורמליות" - 06:30 (כמו שהיה בעבר) וממש לא יודעת מה אפשר לעשות ומה גורם לה לקום כ"כ מוקדם.
רעיונות?
תודה,
מאיה
מאת: אורח/ת
2. באותו נושא עם הבדלים קטנים....
31/05/2014 9:23
שלום,הבת שלי בת שנה וחצי וגם הולכת לישון כל יום ב-19:30-20:00. בחודשיים האחרונים מתעוררת כל יום ב-5:30 ואפילו לפני, רק שהיא ממש לא מתעוררת במצב רוח טוב... היא צועקת לנו שנבוא ואז מוכנה לשים ראש בחזרה רק אם יושבים לידה או מסמנת שהיא רוצה לצאת מהחדר ואז שמה ראש על הספה בסלון.
איך אפשר לעזור לה (ולנו) לסגל בחזרה את הרגלי השינה?
תודה רבה,
ליאור
מאת: אורח/ת
3. התעוררות מוקדמת
01/06/2014 11:30
מאיה וליאור,דבר ראשון כדאי לבדוק מה עם שנות היום. האם זה קצת יותר מדי בשבילן (בהנחה שיש יותר משינה אחת ביום).
שנית, כל עוד היא אינה בוכה אל תיגשו אליה, כשהיא קוראת לכם או בוכה גשו הרגיעו את הבכי וצאו מהחדר. וכאן אני עושה הפרדה בין שתיכן, מאיה- כל עוד היא יודעת להירדם הירדמות עצמאית אז צאי מהחדר והמתיני עד שהיא תירדם חזרה. כיון שהיא אינה יודעת שאת מוציאה אותה מהמיטה כ השעה 6 מבחינתה היא התעוררה בחמש וחצי. ולכן רק אחרי שתירדם חזרה היא תתחיל להבין שלמעשה לא התעוררה בבוקר.
ליאור- אני לא יודעת כיצד היא נרדמת בתחילת הלילה אבל נשמע שלפחות בבוקר היא לא נרדמת עצמאית ולכן צריך לעזור לה ללמוד להירדם לבד וזה יעזור ליקיצה הזו גם. (גם במקרה הזה, הרגיעי את הבכי והרדימי כמו שהיא יודעת עד שהיא תירדם גם אם זה זמן ממושך).
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה