בקשת עזרה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בקשת עזרה
03/06/2014 15:59
שלום, בתי בת כמעט שנה עד לא מזמן הכל היה מצויין. היא ישנה פעמיים ביום, שעה וחצי- שעתיים כל תנומה וישנה לילה כמעט רצוף.
לפני שלושה שבועות עברנו לבית חדש ואחרי יומיים קשים בשינה נראה שהכל שב לקדמותו. בשבוע וחצי האחרונים הכל התבלגן ולא ברור לנו למה. היא מתעוררת בלילה בבכי (בכי פתאומי וחזק) ומתקשה להרדם גם בלילה וגם במהלך היום. בהתחלה חשבנו שמדובר בשיניים אבל שום שן לא בקעה לה. לקחתי אותה לרופא והוא אמר שיש אודם קל באוזן ונתן טיפות (לא דלקת חמורה שיכולה להסביר כאלו נפרעות בשינה). לאחר יומיים של טיפול הצלחנו יחסית להחזיר אותה לשגרה אבל כבר כמה ימים היא התחילה לקצר את שנת הצהרים ולהתעורר אחרי חצי שעה- ארבעים דקות. היא מתעוררת בבכי ולא מצליחים להחזירה לישון. זה ממש משבש את הערב כי היא מתעייפת מוקדם ולשים אותה לישון בשש בערב נראה לי לא נכון. גם בלילה היא מתכוררת בבכי ולוקח זמן להחזיר אותה לישון
מה לעשות?
תודה
מאת: אורח/ת
2. בקשת עזרה
05/06/2014 10:33
הדבר הראשון שכדאי לבדוק הוא איך היא נרדמת ומה אתם עושים בהתעוררויות שעוזר לה לחזור לישון.
ממה שאני מבינה מעבר הדירה היה טריגר לרגרסיה אבל ככל הנראה היה גם משהו לפני כן כי את מתארת שלא כל הלילות היו שלמים.
כדאי לוודא שהיא יודעת להירדם הירדמות עצמאית לחלוטין בכל השלבים של השינה.
לגבי הבקרים, אם מדובר ברגרסיה בעקבות תלות אז כשתטפלו בזה זה יחלוף. במקביל כדאי להמשיך לשים לב לסמני עייפות כיון שהיא מתקרבת לגיל בו יורדת שנת הבוקר ולכן יתכן שאו שחצי שעה בבוקר כרגע מספיקה לה או ששעת השינה בהדרגה מתאחרת.
אם מדובר בזה, אז בתקופת המעבר הזו ייתכן והיא תצטרך ללכת לישון בערב מוקדם יותר (למשל באזור 18:30)

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שאלה המשך
05/06/2014 14:28
תודה על התגובה.
הבת שלי יודעת להרדם עצמאית כבר מגיל ארבעה חודשים. שמים אותה במיטה עם מוצץ והיא נרדמת בלי בעייה.
העניין הוא שבמקום לקצר את שנת הבוקר היא מקצרת את הצהריים.
בבוקר ישנה סביב השעתיים ובצהרים ארבעים דקות.
האם זה בסדר?
מאת: אורח/ת
4. שאלה המשך
05/06/2014 15:23
כרגע זה בסדר, לא הייתי נוגעת בזה אלא לתת לזה קצת זמן אולי יסתדר לבד.
אולי יהיה צורך לתת תנומה שלישית או כאמור להקדים את הערב.
אם לא מסתדר אפשר לנסות בהדרגה לדחות את שנת הצהריים ולראות אם זה יעזור לה להאריך את השינה.
והדבר האחרון זה להיכנס אליה כ 10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולתת לה מגע עדין, להיזהר לא להעיר אותה אלא לנסות לעזור לה להאריך את השינה.
בכל מקרה, אם התעוררה אחרי שינה של 40 דקות תוציאו אותה כיון שלנסות להחזיר אותה לישון זה מאוד מאוד קשה ולרוב לא מצליח, עדיף להוציא אותה ואם יש צורך לתת תנומה נוספת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד