פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ילדה בת 3 רוצה לישון במיטה של ההורים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הילדה שלי בת 3, מאז שנולדה היא היתה בעייתית בנושא השינה... לפני חצי שנה העברנו אותה ממיטת תינוק למיטת ילדים ומאז היא כל לילה מתעוררת באמצע הלילה ובאה אלינו למיטה ולא מוכנה לחזור לישון לבד במיטה שלה. היא מסכימה לישון במיטה שלה רק עם נישן לידה... זה נורא משבש לנו את השינה כי כל לילה היא מעירה אותנו ואני או בעלי באמצע הלילה עוברים למיטה לידה בחדר שלה לישון.
נא עזרתכם, מה ניתן לעשות?
תודה מראש
יש קשר גדול בין שינה לבין הצבת גבולות וזה מתבטא בעיקר בגילאים הללו.
יחד עם זאת, חווית השינה של בתך היא לא מאוד טובה מההתחלה ולכן תהליך הלמידה ורכישת הביטחון בהירדמות עצמאית כדאי שיהיה הדרגתי.
אני ממליצה להתחיל את התהליך כמו אצל הקטנים ולשים דגש להצבת הגבול.
לפני תחילת התהליך לדבר איתה ולהסביר לה שמהיום ישנים רק במיטה שלה, אם היא זקוקה לכם שתקרא לכם ואתם תמיד תיגשו אליה. ובמקביל תהיו סבלניים ומבינים ומוכנים כי זה יגיע עם לא מעט בכי והתנגדות.
בשלב הראשון שבו לידה ואם צריך גם תנו לה מגע רצוף עד שהיא נרדמת, אבל, כאשר אתם יושבים לידה בכיסא ולא ישנים שם. חשוב שהיא תדע ותבין שאחרי שהיא נרדמת אתם חוזרים לעיסוקיכם. כשהיא מתעוררת החזירו למיטה ושבו לידה והמשיכו בזמן מקלחת להסביר שאם היא זקוקה לכם שתקרא לכם.
אחרי שזה יתחיל להיות קצר וללא בכי תוכלו להמשיך להרדים ללא מגע, אח"כ להתרחק ולבסוף לצאת מהחדר.
אם אתם מסתבכים אני ממליצה לעבור את התהליך עם ליווי של יועצת שינה.
בהצלחה
1. ילדה בת 3 רוצה לישון במיטה של ההורים
26/06/2014 15:30
שלום רב,הילדה שלי בת 3, מאז שנולדה היא היתה בעייתית בנושא השינה... לפני חצי שנה העברנו אותה ממיטת תינוק למיטת ילדים ומאז היא כל לילה מתעוררת באמצע הלילה ובאה אלינו למיטה ולא מוכנה לחזור לישון לבד במיטה שלה. היא מסכימה לישון במיטה שלה רק עם נישן לידה... זה נורא משבש לנו את השינה כי כל לילה היא מעירה אותנו ואני או בעלי באמצע הלילה עוברים למיטה לידה בחדר שלה לישון.
נא עזרתכם, מה ניתן לעשות?
תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. ילדה בת 3 רוצה לישון במיטה של ההורים
28/06/2014 11:45
היי,יש קשר גדול בין שינה לבין הצבת גבולות וזה מתבטא בעיקר בגילאים הללו.
יחד עם זאת, חווית השינה של בתך היא לא מאוד טובה מההתחלה ולכן תהליך הלמידה ורכישת הביטחון בהירדמות עצמאית כדאי שיהיה הדרגתי.
אני ממליצה להתחיל את התהליך כמו אצל הקטנים ולשים דגש להצבת הגבול.
לפני תחילת התהליך לדבר איתה ולהסביר לה שמהיום ישנים רק במיטה שלה, אם היא זקוקה לכם שתקרא לכם ואתם תמיד תיגשו אליה. ובמקביל תהיו סבלניים ומבינים ומוכנים כי זה יגיע עם לא מעט בכי והתנגדות.
בשלב הראשון שבו לידה ואם צריך גם תנו לה מגע רצוף עד שהיא נרדמת, אבל, כאשר אתם יושבים לידה בכיסא ולא ישנים שם. חשוב שהיא תדע ותבין שאחרי שהיא נרדמת אתם חוזרים לעיסוקיכם. כשהיא מתעוררת החזירו למיטה ושבו לידה והמשיכו בזמן מקלחת להסביר שאם היא זקוקה לכם שתקרא לכם.
אחרי שזה יתחיל להיות קצר וללא בכי תוכלו להמשיך להרדים ללא מגע, אח"כ להתרחק ולבסוף לצאת מהחדר.
אם אתם מסתבכים אני ממליצה לעבור את התהליך עם ליווי של יועצת שינה.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה