פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת ארבעה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

תודה מראש!
רעות
גם אני מאוד מעדיפה לפעול בהדרגה כשניתן. לכן, המשיכי תמיד לנתק אותה כשקצב היניקות נחלש. עם הזמן והגיל גם תלמדי את הזמן הנכון לניתוק וגם היא תצליח להישאר ערה יותר וכך תוכלי להגיע לגיל 5 חודשים בו היא כבר לא תירדם בזמן האוכל.
לגבי שעת השינה, פחות הסתכלי על השעון אלא התבונני בביתך- הרדמה נכונה ונעימה יותר תקרא כשהיא תהיה עייפה "במידה הנכונה" - לא יותר מדי ולא פחות מדי. לכן, כשאת מזהה סמני עייפות ראשונים זה הזמן להיערך לשינה.
לגבי הירדמות במיטה, גם כאן, המשיכי לחשוף אותה יותר ויותר. זה עדיין בסדר אם לפעמים היא תרדם בהנקה ולפעמים במנשא (שלא יהיה "רק" במקום אחד אלא בסיטואציות מגוונות) ותמיד לנסות גם להניח ולהרגיע ולתת הרבה מגע , נידנוד, טפיחות גם במיטה. ככל שהיא תתנסה בזה יותר היא בהדרגה גם תצליח יותר. אז כשהיא נינוחה ורגועה ואחרי טקס שינה (גם ביום) קודם כדאי לנסות במיטה כמה דקות. אחרי גיל 5 חודשים עדיף שלא יהיו ויתורים ואם התחלת הרדמה במיטה אז גם לסיים אותה במיטה גם אם זה יהיה ארוך וקשה בהתחלה.
בהצלחה
לא ציינתי שההרדמות מתרחשת במיטת ההורים (אני בעד לינה משותפת ואין לי בעיה עם זה) כאשר ביתי יונקת בשכיבה לידי (לא בידיים). כאשר אני מנתקת אותה היא ישר משתוללת ומחפשת שוב את השד. זה יכול להגיע ל 30-40 ניסיונות ניתוק והיא נותנת לנתק רק כשהיא ממש רדומה. את אומרת פשוט להמשיך בדרך הזאת ולבסוף זה ישתפר?
ועוד שאלה קטנה... האם הגיוני שבמהלך היום היא מחזיקה מעמד ערה בין תנומה לתנומה כשעה וחצי ולפנות ערב היא יכולה להיות ערה שלוש שעות?
תודה מראש!
והדבר החשוב ביותר הוא תמיד לשמור על הבטיחות, מעבר לשינה בין שניכם כשהיא אמורה להירדם עצמאית אתם לא להיות בחדר ולכן חשוב לתחום את המיטה ו/או לרפד מסביב וכו..
כדי לנתק את הקשר בין האוכל לשינה הניתוק מהאוכל צריך להיות מאוד ברור וחד משמעי, כשקצב היניקות נחלש סימן שהיא כבר לא אוכלת ואז תנתקי. באופן טבעי היא מיד תחפש שוב את השד כי היא לא נרדמה. אם את חושבת שהיא עדיין רעבה חברי אותה לפעם אחת נוספת שוב. אחרי פעמיים כבר אין צורך לחבר שוב, זכרי שהמטרה היא הנקה לצורך תזונה ולא להגיע להירדמות.
כן, זה הגיוני. לרוב בחלק השני של היום זמן הערות הוא ארוך יותר.
1. בת ארבעה חודשים
02/07/2014 13:12
שלום! ביתי בת ארבעה חודשים. תינוקת מאוד רגישה. מגיל לידה לא מוכנה לשכב לישון בעריסה או על כל משטח ישר. אני מנסה להרגיל להרדם עצמאית ללא הצלחה. כרגע ישנה ביום במנשא ובלילה בלינה משותפת במיטת ההורים. נרדמת ביום במנשא ובלילה רק בהנקה. לא מוכנה להרדם גם על הידיים או בשום צורה אחרת. לבני הבכור הקניתי הרגלי הרדמות עצמאית מגיל צעיר בקלות יחסית אך עם ביתי אני מוצאת התנגדויות רבות. בתחילת דרכה השכבה לישון היתה אורכת כשלוש (!!!) שעות (כוללת צרחות של גזים) וכיום אורך בערך שעה עד שעה וחצי. אציין שאנחנו משכיבים לישון בשעה שבע (ניסינו גם להקדים לשש) בחדר חשוך, אחרי טקס שינה קבוע וכולי, אני מנסה לנתק כאשר המציצות נחלשות ללא הצלחה. בגלל שזיהיתי שהיא זקוקה לי יותר מהממוצע החלטתי לחכות עד גיל חמישה חודשים כדי להקנות לה הרגלי הרדמות עצמאית. שאלתי היא איך לעשות זאת? האם ביום אחד פשוט לא לתת יותר להרדם בהנקה או שאפשר לעשות זאת בצורה הדרגתית? (אני בעד שיטות הדרגתיות אך לא יודעת איך אעשה זאת...) אזכיר שהיא לא רגוע בשכיבה על משטח שטוח (קנינו גם עריסל וגם שם לא מוכנה לשכב). תודה מראש!
רעות
מאת: אורח/ת
2. בת ארבעה חודשים
03/07/2014 10:19
היי רעות,גם אני מאוד מעדיפה לפעול בהדרגה כשניתן. לכן, המשיכי תמיד לנתק אותה כשקצב היניקות נחלש. עם הזמן והגיל גם תלמדי את הזמן הנכון לניתוק וגם היא תצליח להישאר ערה יותר וכך תוכלי להגיע לגיל 5 חודשים בו היא כבר לא תירדם בזמן האוכל.
לגבי שעת השינה, פחות הסתכלי על השעון אלא התבונני בביתך- הרדמה נכונה ונעימה יותר תקרא כשהיא תהיה עייפה "במידה הנכונה" - לא יותר מדי ולא פחות מדי. לכן, כשאת מזהה סמני עייפות ראשונים זה הזמן להיערך לשינה.
לגבי הירדמות במיטה, גם כאן, המשיכי לחשוף אותה יותר ויותר. זה עדיין בסדר אם לפעמים היא תרדם בהנקה ולפעמים במנשא (שלא יהיה "רק" במקום אחד אלא בסיטואציות מגוונות) ותמיד לנסות גם להניח ולהרגיע ולתת הרבה מגע , נידנוד, טפיחות גם במיטה. ככל שהיא תתנסה בזה יותר היא בהדרגה גם תצליח יותר. אז כשהיא נינוחה ורגועה ואחרי טקס שינה (גם ביום) קודם כדאי לנסות במיטה כמה דקות. אחרי גיל 5 חודשים עדיף שלא יהיו ויתורים ואם התחלת הרדמה במיטה אז גם לסיים אותה במיטה גם אם זה יהיה ארוך וקשה בהתחלה.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה ועוד הבהרה
03/07/2014 19:23
היי עינת ותודה רבה על התשובה!לא ציינתי שההרדמות מתרחשת במיטת ההורים (אני בעד לינה משותפת ואין לי בעיה עם זה) כאשר ביתי יונקת בשכיבה לידי (לא בידיים). כאשר אני מנתקת אותה היא ישר משתוללת ומחפשת שוב את השד. זה יכול להגיע ל 30-40 ניסיונות ניתוק והיא נותנת לנתק רק כשהיא ממש רדומה. את אומרת פשוט להמשיך בדרך הזאת ולבסוף זה ישתפר?
ועוד שאלה קטנה... האם הגיוני שבמהלך היום היא מחזיקה מעמד ערה בין תנומה לתנומה כשעה וחצי ולפנות ערב היא יכולה להיות ערה שלוש שעות?
תודה מראש!
מאת: אורח/ת
4. תודה ועוד הבהרה
05/07/2014 12:03
בלינה משותפת יש לקחת בחשבון שייתכן ולא תצליחו להגיע ללילות רצופים למרות שאפשר בהחלט ללמד אותה הירדמות עצמאית.והדבר החשוב ביותר הוא תמיד לשמור על הבטיחות, מעבר לשינה בין שניכם כשהיא אמורה להירדם עצמאית אתם לא להיות בחדר ולכן חשוב לתחום את המיטה ו/או לרפד מסביב וכו..
כדי לנתק את הקשר בין האוכל לשינה הניתוק מהאוכל צריך להיות מאוד ברור וחד משמעי, כשקצב היניקות נחלש סימן שהיא כבר לא אוכלת ואז תנתקי. באופן טבעי היא מיד תחפש שוב את השד כי היא לא נרדמה. אם את חושבת שהיא עדיין רעבה חברי אותה לפעם אחת נוספת שוב. אחרי פעמיים כבר אין צורך לחבר שוב, זכרי שהמטרה היא הנקה לצורך תזונה ולא להגיע להירדמות.
כן, זה הגיוני. לרוב בחלק השני של היום זמן הערות הוא ארוך יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום