פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה אצל פעוטה בת שנה ועשרה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

לאחרונה הילדה שלי מתעוררת כל יום בסביבות 5 וחצי בבוקר ואז הולכת לגן כשהיא עייפה ונודניקית.אני משכיבה אותה לישון בערך בשעה 19-19:30 כשאני רואה שהיא ממש עייפת ובאמת היא נרדמת תוך דקות.
בגן היא ישנה צהריים בערך שעה-שעה וחצי.
אף פעם לא היתה לנו בעיה של שינה איתה, היא ילדה שאוהבת לישון, מגיל לידה ישנה לילה רצוף אך ההתעוררת כל בוקר ב 5 וחצי מקשה עליה.
אני רואה את ההבדל כאשר היא מתעוררת חצי שעה/ שעה אחרי ואז היא רעננה יותר למשך היום.ניסיתי להשכיב אותה יותר מאוחר בערב אך זה רק גרם לה עייפות יתר לפני השינה וקושי להירדם ולהתעורר יותר מוקדם.
האם יש משהו שניתן לעשות?
אשמח לעזרה.
אכן עייפות יתר מקשה על השינה ומקדימה את הבוקר. לכן, דחייה של הלילה לא נכונה ולעומת זאת אולי כדאי להקדים את השינה. זה כנראה לא ידחה את שעת הבוקר אבל יאפשר לה את השינה הנוספת (וזה ר ק במקרה שהיא עייפה לפני 19- לא לכפות שינה מוקדמת יותר).
במידה ואין לה גורמי תלות והיא נרדמת מצוין וישנה כל הלילה אז השעה 5:30 התקבעה לשעת בוקר טבעית, הדרך להאריך את זה היא להתייחס לזה כאל יקיצת לילה ולהחזיר אותה לישון כמה זמן שדרוש עד שהיא תירדם (ובפעמים הראשונות זה יכול להיות המווון זמן). להחליט על שעה שבה זה בוקר ולפי זה לדעת מתי את מחזירה אותה לישון ומתי לא (למשל אם 6 זה בוקר, אז כשהיא מתעוררת לפני 6 מחזירים לישון-עד הירדמות מלאה, והתעוררות אחרי 6 מוציאים ומתחילים את היום).
זו יכולה להיות עבודה לא קלה אבל אחרי שזה יעשה נכון וללא ויתורים היא תבין ש 5:30 זה לא בוקר ותדחה את תחילת היום.
(אפשרות נוספת היא להוסיף עוד תנומת בוקר- צריך לבדוק אם זה עובד נכון בשבילה).
1. שינה אצל פעוטה בת שנה ועשרה חודשים
03/07/2014 8:38
שלום רב,לאחרונה הילדה שלי מתעוררת כל יום בסביבות 5 וחצי בבוקר ואז הולכת לגן כשהיא עייפה ונודניקית.אני משכיבה אותה לישון בערך בשעה 19-19:30 כשאני רואה שהיא ממש עייפת ובאמת היא נרדמת תוך דקות.
בגן היא ישנה צהריים בערך שעה-שעה וחצי.
אף פעם לא היתה לנו בעיה של שינה איתה, היא ילדה שאוהבת לישון, מגיל לידה ישנה לילה רצוף אך ההתעוררת כל בוקר ב 5 וחצי מקשה עליה.
אני רואה את ההבדל כאשר היא מתעוררת חצי שעה/ שעה אחרי ואז היא רעננה יותר למשך היום.ניסיתי להשכיב אותה יותר מאוחר בערב אך זה רק גרם לה עייפות יתר לפני השינה וקושי להירדם ולהתעורר יותר מוקדם.
האם יש משהו שניתן לעשות?
אשמח לעזרה.
מאת: אורח/ת
2. שינה אצל פעוטה בת שנה ועשרה חודשים
03/07/2014 10:47
היי, אכן עייפות יתר מקשה על השינה ומקדימה את הבוקר. לכן, דחייה של הלילה לא נכונה ולעומת זאת אולי כדאי להקדים את השינה. זה כנראה לא ידחה את שעת הבוקר אבל יאפשר לה את השינה הנוספת (וזה ר ק במקרה שהיא עייפה לפני 19- לא לכפות שינה מוקדמת יותר).
במידה ואין לה גורמי תלות והיא נרדמת מצוין וישנה כל הלילה אז השעה 5:30 התקבעה לשעת בוקר טבעית, הדרך להאריך את זה היא להתייחס לזה כאל יקיצת לילה ולהחזיר אותה לישון כמה זמן שדרוש עד שהיא תירדם (ובפעמים הראשונות זה יכול להיות המווון זמן). להחליט על שעה שבה זה בוקר ולפי זה לדעת מתי את מחזירה אותה לישון ומתי לא (למשל אם 6 זה בוקר, אז כשהיא מתעוררת לפני 6 מחזירים לישון-עד הירדמות מלאה, והתעוררות אחרי 6 מוציאים ומתחילים את היום).
זו יכולה להיות עבודה לא קלה אבל אחרי שזה יעשה נכון וללא ויתורים היא תבין ש 5:30 זה לא בוקר ותדחה את תחילת היום.
(אפשרות נוספת היא להוסיף עוד תנומת בוקר- צריך לבדוק אם זה עובד נכון בשבילה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום