שינה אצל פעוטה בת שנה ועשרה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה אצל פעוטה בת שנה ועשרה חודשים
03/07/2014 8:38
שלום רב,

לאחרונה הילדה שלי מתעוררת כל יום בסביבות 5 וחצי בבוקר ואז הולכת לגן כשהיא עייפה ונודניקית.אני משכיבה אותה לישון בערך בשעה 19-19:30 כשאני רואה שהיא ממש עייפת ובאמת היא נרדמת תוך דקות.
בגן היא ישנה צהריים בערך שעה-שעה וחצי.
אף פעם לא היתה לנו בעיה של שינה איתה, היא ילדה שאוהבת לישון, מגיל לידה ישנה לילה רצוף אך ההתעוררת כל בוקר ב 5 וחצי מקשה עליה.
אני רואה את ההבדל כאשר היא מתעוררת חצי שעה/ שעה אחרי ואז היא רעננה יותר למשך היום.ניסיתי להשכיב אותה יותר מאוחר בערב אך זה רק גרם לה עייפות יתר לפני השינה וקושי להירדם ולהתעורר יותר מוקדם.
האם יש משהו שניתן לעשות?
אשמח לעזרה.
מאת: אורח/ת
2. שינה אצל פעוטה בת שנה ועשרה חודשים
03/07/2014 10:47
היי,

אכן עייפות יתר מקשה על השינה ומקדימה את הבוקר. לכן, דחייה של הלילה לא נכונה ולעומת זאת אולי כדאי להקדים את השינה. זה כנראה לא ידחה את שעת הבוקר אבל יאפשר לה את השינה הנוספת (וזה ר ק במקרה שהיא עייפה לפני 19- לא לכפות שינה מוקדמת יותר).
במידה ואין לה גורמי תלות והיא נרדמת מצוין וישנה כל הלילה אז השעה 5:30 התקבעה לשעת בוקר טבעית, הדרך להאריך את זה היא להתייחס לזה כאל יקיצת לילה ולהחזיר אותה לישון כמה זמן שדרוש עד שהיא תירדם (ובפעמים הראשונות זה יכול להיות המווון זמן). להחליט על שעה שבה זה בוקר ולפי זה לדעת מתי את מחזירה אותה לישון ומתי לא (למשל אם 6 זה בוקר, אז כשהיא מתעוררת לפני 6 מחזירים לישון-עד הירדמות מלאה, והתעוררות אחרי 6 מוציאים ומתחילים את היום).
זו יכולה להיות עבודה לא קלה אבל אחרי שזה יעשה נכון וללא ויתורים היא תבין ש 5:30 זה לא בוקר ותדחה את תחילת היום.

(אפשרות נוספת היא להוסיף עוד תנומת בוקר- צריך לבדוק אם זה עובד נכון בשבילה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד