פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מעבר למיטת ילדים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הסבירו לו שאם הוא זקוק לכם שיקרא לכם ואתם תבואו אליו. כשהוא אומר שהוא לא רוצה לישון אפשר לומר לו גם להישאר לנוח (אני פחות מעדיפה את השימוש במילים "אתה לא חייב לישון" כי הוא עלול להשתמש בזה בעתיד כנגד ולמעשה אנחנו כן רוצים שעכשיו ילך לישון), אני פחות ממליצה לומר לו שתכף תיכנסו כיון שהוא עלול להמתין לכם ער יותר ויותר זמן, כל עוד זה עובד זה בסדר אבל אם תראו שזה מתחיל להיות ארוך מאוד והוא לא נרדם אז תפסיקו.
כשהוא יוצא מהמיטה החזירו אותו למיטה שלו - לא לכעוס עליו שיצא, לא לפתח שיחות, לא לשתף פעולה ולעודד וכו.. אלא להיות מאוד ברורים- חוזרים למיטה ואם אתה צריך אותנו תקרא לנו. כל מה שהוא יודע תנו לו לעשות בעצמו: לכו לידו (השתדלו שלא להרים אותו על הידיים), תנו לו לעלות לבד למיטה, אל תתנו רווח נוסף כמו עוד חיבוק עוד נשיקה עוד פעם כיסוי שמיכה וכו.. אלא מאוד עניינים וקצרים. כיון שזה יכול להיות בעבורו סיבות לצאת מהמיטה.
גם אם בפעמים הראשונות יהיו הרבה יציאות מהמיטה כשהוא יבין שאין בזה רווח מסוים ואין הרבה תשומת לב סביב זה, זה ייפסק.
1. מעבר למיטת ילדים
04/07/2014 22:45
שלום! בני בן שנתיים, נרדם עצמאית וישן כל הלילה. כרגע ישן במיטת תינוק ובקרוב אנו רוצים להעביר אותו למיטת ילדים. לאחרונה בעת ההשכבה לישון הוא התחיל לבקש לצאת מהמיטה ואומר ״לא בא לי לישון״. כרגע אנחנו מתמודדים עם זה בקלות כי הוא לא יודע לצאת מהמיטה. אנחנו אומרים לו שהוא לא חייב לישון והוא יכול לנוח במיטה עד שירדם ואנחנו נכנס לחדר עוד מעט לבדוק שהוא נרדם. כרגע זה עובד אך מה יקרה כשישן במיטה פתוחה? איך מתמודדים עם זה אז? ואיך באופן כללי נכון לעשות את המעבר? להתמודד עם התעוררויות בלילה? תודה רבה ושבת שלום! מאת: אורח/ת
2. מעבר למיטת ילדים
05/07/2014 12:17
כשעוברים למיטת מעבר צריך להיות מאוד ברורים שלא יוצאים מהמיטה.הסבירו לו שאם הוא זקוק לכם שיקרא לכם ואתם תבואו אליו. כשהוא אומר שהוא לא רוצה לישון אפשר לומר לו גם להישאר לנוח (אני פחות מעדיפה את השימוש במילים "אתה לא חייב לישון" כי הוא עלול להשתמש בזה בעתיד כנגד ולמעשה אנחנו כן רוצים שעכשיו ילך לישון), אני פחות ממליצה לומר לו שתכף תיכנסו כיון שהוא עלול להמתין לכם ער יותר ויותר זמן, כל עוד זה עובד זה בסדר אבל אם תראו שזה מתחיל להיות ארוך מאוד והוא לא נרדם אז תפסיקו.
כשהוא יוצא מהמיטה החזירו אותו למיטה שלו - לא לכעוס עליו שיצא, לא לפתח שיחות, לא לשתף פעולה ולעודד וכו.. אלא להיות מאוד ברורים- חוזרים למיטה ואם אתה צריך אותנו תקרא לנו. כל מה שהוא יודע תנו לו לעשות בעצמו: לכו לידו (השתדלו שלא להרים אותו על הידיים), תנו לו לעלות לבד למיטה, אל תתנו רווח נוסף כמו עוד חיבוק עוד נשיקה עוד פעם כיסוי שמיכה וכו.. אלא מאוד עניינים וקצרים. כיון שזה יכול להיות בעבורו סיבות לצאת מהמיטה.
גם אם בפעמים הראשונות יהיו הרבה יציאות מהמיטה כשהוא יבין שאין בזה רווח מסוים ואין הרבה תשומת לב סביב זה, זה ייפסק.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום