תינוקת בת שבעה שבועות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת שבעה שבועות
12/07/2014 19:01
שלום לכולן :)
הבת שלי בת שבעה שבועות (ילדה שניה לאח בן שלוש), השאלה היא היא כזאת, כל הרדמה שלה היא די ארוכה ומלווה בהרבה בכי, במהלך היום אני שמה אותה בנדנה ושם היא נרגעת ומצליחה להירדם, האם זה גורם אצלה לתלות בגיל כזה? היא נורא סובלת מגזים ובנוסף גם נורא נורא חם וזה מאוד עוזר לה להירגע, האם זה בסדר?

תודה מראש :)
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת שבעה שבועות
13/07/2014 9:25
היי,

בגיל הזה זה עדיין בסדר. זה יכול להתהוות כגורם תלות גם בגיל הזה ולכן חשוב שהדגש יהיה שהיא יודעת לישון גם במקומות אחרים (לא "רק" בנדנדה, אלה "גם" בנדנדה). יחד עם זאת, כדאי מאוד לחשוף אותה יותר ויותר להירדמות במיטה שלה ולהתחיל להכיר לה את המיטה שלה כמקום נעים וטוב להירדם ולישון בו במטרה להגיע לגיל 4-5 חודשים שבו היא תירדם רק במיטה שלה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. זה בסדר ויש מה לעשות בקשר לגזים
13/07/2014 23:59
למה שזה לא יהיה בסדר? בוודאי שזה בסדר. אין פינוק בגיל הזה, הם אוהבים וחייבים להיות מוקפים ומחובקים ואם הנדנדה עוטפת אותה ומסייעת לה לישון, למה לא? אם היא מאוד סובלת מגזים למה את לא נותנת לה גרפווטר (טיפות טבעיות)? תני לה, זה יעזור לה לישון היטב ולהירדם מהר, לפחות ככה זה היה אצלנו.
4. שינה באופן עצמאי
14/07/2014 7:40
היי,
קודם כל תודה על התגובה! כמובן שהיא לא נרדמת כל הזמן בנדנדה, פעם בלול, פעם בעגלה ומדי פעם בידיים, השאלה שלי היא שלפעמים היא נרדמת עלי, אני מניחה אותה בלול והיא מתעוררת אני מתחילה ״להילחם״ איתה שתחזור לישון ולפעמים כשזה לא מצליח אני מעבירה אותה לנדנדה, האם זה סוג של מניפולציה? או שבגיל כזה אין עדין דברים כאלה? האם להתעקש איתה שתצליח להירדם לבד? או שזה מוקדם מדי?
בערב אנחנו עורכים טקס שינה, מקלחת, בקבוק ואז היא נרדמת עלינו כי לרכב בערב היא ממש סובלת מהגזים ואז שוב כשמניחים אותה היא מתעוררת, מה עושים עם זה?

תודה מראש ויום טוב ושקט :)
5. שינה באופן עצמאי
14/07/2014 11:41
כאמור, זה באמת בסדר, זה עדיין מוקדם להירדמות עצמאית (אנחנו מצפים ליכולת הזו החל מגיל 5 חודשים).
אין כאן עניין של מניפולציות, בוודאי לא אם היא סובלת מכאבים.
אני תמיד ממליצה להתחיל הרדמה במיטה כשהילד רגוע ונינוח ועייף אבל זה עדיין שלב בו אם זה אינו מצליח אפשר להרדים גם במקום אחר ככל שהיא תהיה יותר זמן רגועה במיטה זה גם יצליח יותר.
עדיין אפשר מדי פעם שלא לסיים את ההרדמה במיטה ועדיין אין צורך להיכנס ל"סדרת חינוך". כשתרגישו שעניין הגזים מאחוריכם זה יהיה נכון יותר להשלים את ההרדמות במיטה.
יחד עם זאת, כשאת מרגישה שלא מדובר בכאבים אני כן חושבת שכדאי להרדים במיטה כי חשוב שהיא תכיר את המקום הזה בצורה חיובית ויהיה קל יותר בעוד כחודש -חודש וחצי.

אגב, אם את מרגישה שעיטוף הנדנדה הוא מה שעוזר אז אפשר להיעזר בעיטוף שמיכה במיטה או ב"הקטנת" המיטה ע"י נחשוש או מגבת מגולגלת, אם את חושבת שהתנועה עצמה היא שעוזרת אז אפשר לנדנד גם את המיטה. כשאת מניחה אותה ישנה המשיכי מיד במגע עליה ונדנוד במיטה על מנת לעזור לה להמשיך לישון עד שתראי שהיא נכנסה לשינה עמוקה יותר ותוכלי להפסיק.

וכמובן שיש תכשירים שונים לגזים ודרכי נשיאה (כמו ערסול או "נמר על העץ") שמקלים.

אגב, חיבוק ועיטוף וחום הם אף פעם לא פינוק- לא משנה באיזה גיל מדובר, ההגדרה של פינוק הוא לעשות עבור הילד משהו שהוא כבר מסוגל לעשות בעצמו (למשל: בגיל שנה לתת לו מוצץ לפה יכול להיות כבר פינוק.)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד