בת 10 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 10 חודשים
14/07/2014 23:56
היי ביתי בת ה10 חודשים חווה רגרסיה בשינה עקב זה שלמדה להתיישב לבד,לזחול ולעמוד אם לא די בכך היא מוציאה שיניים טוחנות ואם לא די בכך מאוד מפוחדת מהאזעקות בתקופה האחרונה .אנחנו גרים בדרום. לאחרונה אני מרגישה שגם מתפתחת חרדת נטישה. כל טקס שינה ממש קשה לה להרדם ואפילו אם נרדם קמה מספר פעמים בבכי . יש לציין כי בעבר כבר אחריי בקבוק לילה הייתה מנקרת ולאחר מכן נרדמת עד הבוקר. האם יש להמשיך לבצע את טקס השינה שאורך לפעמים שעות או לתת לה להתעייף לבד עד שכל מה שעובר עלייה יפחת? איך לנהוג במצב זה? אני לא רוצה לתת לה לבכות אפילו דקה לבד בחדר אז אשמח לעצות מכן :-)
מאת: אורח/ת
2. בת 10 חודשים
15/07/2014 9:37
שלב התפתחותי חדש ושיניים אלה דברים שיכולים להשפיע כמה ימים אם זה יותר משבוע סביר להניח שאלה לא הסיבות לרגרסיה. החששות מהאזעקות הן לגיטימיות כיון שאתם חוששים וזה בוודאי עובר אליה, זה טבעי ונורמלי. כולי תקווה שזה יסתיים במהרה!
הדבר הנכון הוא להמשיך עם השגרה שהיא מכירה אחרת זה יבהיל אותה יותר. ואם היא אינה יודעת להירדם הירדמות עצמאית אז זו הסיבה לרגרסיה. יש להפריד בין טקס השינה שהוא ריטואל קבוע שלוקח כמה דקות (החלפת בגדים, אוכל, שיר/סיפור/עיסוי/תנועה על הידיים וכו..- תבחרו דבר אחד או שניים שכיף לכם) לבין ההרדמה עצמה שקוראת אחרי טקס השינה מהרגע בו מניחים אותה במיטה. המשיכו בטקס השינה באופן עקבי מטרת הטקס היא להרגיע ולהביא אותה נינוחה לשינה.
הדבר הכי מהותי הוא כיצד היא רגילה להירדם. כדאי להתחיל לנתק את הקשר בין הבקבוק לשינה ושלא תגיע מנומנמת למיטה. תמיד לתת לה מענה לבכי ולהרגיע אותה (ולכן, אין זה משנה אם היא בחרדת נטישה- כי אתם תמיד לידה).
שבו לידה עד שהיא תירדם ואם היא זקוקה למגע אפשר לתת לה. אחרי שתהיו רגועים יותר מהמצב הביטחוני כדאי להמשיך וללמד אותה הירדמות עצמאית (או לחזור לזה במידה וכבר יודעת)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד