שנת צהריים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת צהריים
20/03/2010 14:38
שלום,

בהרצאה שלך הבנתי כי תינוק בן חצי שנה אמור לישון שתי תנומות ביום של לפחות שעה כל אחת , ניסיתי לתצפת על ביתי ולזהות 5 דקות לפני שהיא קמה אך כל פעם היא קמה בזמנים שןנים פעם אחרי רבע שעה פעם 20 דק פעם חצי שעה ופעם 45 דקות בכל אופן מה קורה במידה היא פוקחת עיניים ומיד אני מציעה לה ציצי והיא ממשיכה לישון ובסופו של דבר ישנה יותר משעה? זה נחשב? או שמא חייב להיות שעה רצופה בלי התעוררות בכלל?
ומה לגבי תנומה אחת ביום של שעתיים רצופות זה בסדר? או שעדין חייבת עוד תנומה נוספת?
תודה קטקט
מאת: אורח/ת
2. שנת צהריים
21/03/2010 21:48
הי,

כשאנחנו אומרים שתינוק זקוק לתנומות של שעה לפחות הכוונה היא ברצף. אם היא תמיד ישנה פחות משעה את יכולה להאריך את השינה שלה על ידי מניעת התעוררות. נסי לזהות את הזמן שבו היא מתעוררת, שבי לידה חמש דקות לפני הזמן הצפוי וברגע שהיא מראה סימני התעוררות ראשונים עזרי לה להמשיך לישון על ידי ליטוף, טפיחות, נדנוד קל וכו'. עשי זאת במשך מספר ימים ואז הפסיקי. בדרך כלל תינוקות לאחר מספר ימים מאריכים את השינה באופן עצמאי.
לגבי תנומה אחת ארוכה אין כלל אחיד, חשוב לראות איך התינוקת שלך מתנהגת במהלך היום, אם את מרגישה שהיא חיונית ומתפקדת היטב יתכן שהיא מסתפקת בשינה אחת ארוכה. חשוב להגיב לסימני העייפות שלה ולפעול בהתאם.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.