קושי בשינת יום אצל תינוק

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי בשינת יום אצל תינוק
16/07/2014 10:52
שלום עינת,
לבני ימלאו חמישה חודשים בעוד כשבוע, מתחילת גיל ארבעה חודשים לערך
הוא מתקשה מאוד בתנומות יום, כלומר הוא נרדם אבל מתעורר לאחר חצי שעה -40 דקות לערך ומאוד קשה לי להחזיר אותו לישון , הוא בוכה ומשפשף את העיניים וכל מה שאני עושה אני לא מצליחה להחזיר אותו לישון , ניסיתי לשבת לידו במהלך החצי שעה הראשונה לשינה ולהניח עליו יד או ללטף אותו כדי לעזור לו להכנס לשינה החזקה , לפעמים זה עוזר והוא ממשיך בשינה רצופה אבל לפעמים (רוב הפעמים) כמעט ולא ....
יש לו שגרה במהלך היום וחשוב לציין שהוא ישן לילה שלם ולא מתעורר ,
לגבי דרך ההרדמות היא במיטה שלו בעזרת נענוע המיטה קלות ומנגינת לילה טוב של בייבי מוצארט .
איך עוד ניתן לעזור לו להירדם לשינה יותר ארוכה ? והאם זה אמור לעבור לו מתישהו??? אם בכלל ? או שיש לו בעיית שינה?
אודה לתשובה דחופהההה.. תודה !
מאת: אורח/ת
2. קושי בשינת יום אצל תינוק
16/07/2014 12:12
שנת היום היא בדר"כ קשה יותר.
יש פה עניין מעט מורכב וקשה להסביר את זה בפורום. מה שאני יכולה להמליץ זה:
1. לא צריך לשבת לידו חצי שעה אלא להיכנס אליו כ 10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר ולתת מגע או נדנוד במטרה שיעבור לשינה העמוקה.
2. אם הוא מתעורר אחרי שינה של חצי שעה או 40 דקות לא להחזיר לשינה כי זה מאוד מאוד קשה ולרוב לא מצליח ואז מסתיים בוויתור מה שמקבע את התופעה של השינה הקצרה. לכן, עדיף להוציא אותו מהמיטה למרות העייפות ואחרי כ40-60 דקות (כשיש סמני עייפות חדשים) לתת לו שינה נוספת.
3. אני ממליצה להתחיל ללמד אותו להירדם ללא הנדנוד וללא המנגינה כיון שזה עלול להפוך לתלות ובעתיד להוביל גם ליקיצות במהלך הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. קושי בשינת יום אצל תינוק
16/07/2014 12:20
עינת, קודם כל תודה על התגובה
שנית האם בסבב הבא הוא ישן את השינה הארוכה והחזקה או ששוב יתעורר לאחר חצי שעה, כי לפי מה שאת אומרת אם ברגע שאני עוזרת לו לישון עם ליטוף או מגע מסוים וזה לא מצליח אז להרים אותו ולהחזיר שוב לישון אחרי 40-60 דקות , האם אז הוא לא יתעורר?
אני פוחדת שהיום שלי יהפוך להיות סביב השינה שלו ואני לא רוצה...
עוד שאלה, האם הקושי לכניסה של הירדמות חזקה עובר עם הגיל? או שמא מחריף?
מאת: אורח/ת
4. אסביר יותר
16/07/2014 12:37
שנות היום מושפעות מכמה דברים: משעת שינה מתאימה - לכן, הדבר הראשון הוא להניח אותו לישון כשהוא מגלה סמני עייפות ולא למשוך אותו ער.
שגרה עקבית וטקס שינה גם הם יעזרו בהירדמות ואולי גם באורך השינה.
הדבר השלישי הוא אופן ההרדמה- כל עוד אינו יודע להירדם הירדמות עצמאית הסיכוי הגדול יותר הוא שהדבר יחמיר ולא יחלוף מעצמו.
לאחר שכל אלה קורים ועדיין אין שנות יום ארוכות מספיק אז נכנסים להארכות יזומות של שנות היום. וזה אומר בכל שינה של שנות היום להיכנס כ 10 דקות לפני ההתעוררות ולנסות להוביל לשינה של יותר מחצי שעה. את זה כדאי לעשות במשך כמה ימים (האידאל זה שבוע) וזו התעסקות לגמרי סביב השעון בשינה במהלך היום. רק אחרי השבוע הזה מפסיקים לגמרי ואז מגלים האם זה האריך את השינה או לא (לפעמים רואים את זה מיד במהלך ההארכות ולפעמים רק כשבוע אחרי).
לכן- לא בהכרח הסבב שינה הבא יהיה ארוך יותר בעיקר לא אם זה משהו התנהגותי (ואם כך, זה לא יחלוף מעצמו).
סיכומו של דבר:
התחילי בזה שתעצבי סדר יום ושגרה קבועה, שימי לב לסמני עייפות שלו ולפיהם התחילי בהרדמה כשעדיף לאחר טקס שינה קצר ובחדר חשוך.
במקביל כדאי להתחיל ללמד אותו להירדם ללא המוזיקה וכיומיים אח"כ ללא הנדנוד.
אחרי שכל זה יקרה ועדיין שנות היום לא יתארכו תחליטי האם את רוצה להיכנס להארכות או לא שזה בהחלט התעסקות סביב השינה במהלך היום.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד