הירדמות עצמאית

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות עצמאית
16/07/2014 20:51
היי ערב טוב, אשמח לדעת בדיוק מה הכוונה להרדמות עצמאית. הבת שלי בת ארבעה חודשים שבוע הבא. היא נכנסת למיטה לרוב שמראה סימני עייפות- במלך היום ולאחר טקס שינה בלילה. היא ערה אני שמה לה מוצץ ויוצאת מהחדר, לפעמים נרדמת ישר ולפעמים אני נכנסת כמה פעמים שהיא מתבכיינת על מנת להחזיר לה את המוצץ שנפל. עדיין אין לה את היכולת לקחת מוצץ לבד ולכן אני מביאה לה אותו. זה נחשב להרדמות עצמאית או שאני מרדימה אותה.

שאלה נוספת. במהלך היום היא ישנה לי כ60 דק לפעמים גם 50 דק ומתעוררת. כאשר היא מתעוררת היא מקשקשת ומשחקת ולא בוכה אבל אחרי 50-60 דק שוב עייפה. היא ישנה ככה שלוש פעמים במהלך היום ושינה של חצי שעה לפני המקלחת. שנת לילה שלה מתחילה לרוב ב18:45-19:00 והיא מתעוררת בסביבות 08:00 לא אוכלת במהלך הלילה. האם יש מקום להאריך לה את השינה של היום או לתת לה תנומות קצרות אני פשוט מרגישה שהיא חסרת סבלנות אחרי מעט זמן שהיא ערה.

תודה מראש!!!
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
17/07/2014 10:08
היי,

הירדמות עצמאית היא כזו שהתהליך מהערות ועד השינה קורה ללא נוכחות וללא עזרת ההורים. כל מה שהיא יודעת לעשות בעצמה היא מסתדרת ועושה לבד. מה שאינה יודעת אפשר בהחלט לעזור לה. כלומר, אם כשהיא בוכה את נגשת אליה נותנת מוצץ ויוצאת מהחדר (היא עדיין ערה) והיא נרדמת כשאת בחוץ אז זו הירדמות עצמאית. ככל שהיא תדע יותר להסתדר עם המוצץ במהלך היום ותלמדי אותה לקחת מוצץ גם בלילה (סביב גיל 5-6 חודשים) כבר לא תצטרכי להיכנס גם בשביל זה.

בגיל 4 חודשים ממוצע שעות השינה שתינוק זקוק לו הוא 15 שעות ביממה, כשרוב השעות זה בלילה. בגיל הזה שעות הערות הן בערך בן שעה לשעתיים.
על פניו (ללא אבחון) לא נראה לי שכדאי להתערב בשנות היום אבל אם את חשה שזה לא מספיק לה את יכולה להיכנס אליה כ-10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולתת לה מגע עדין שיעזור לה להיכנס לעוד מחזור שינה נוסף (הקפידי שהמגע שלך לא יעיר אותה).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד