פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הירדמות עצמאית
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

שאלה נוספת. במהלך היום היא ישנה לי כ60 דק לפעמים גם 50 דק ומתעוררת. כאשר היא מתעוררת היא מקשקשת ומשחקת ולא בוכה אבל אחרי 50-60 דק שוב עייפה. היא ישנה ככה שלוש פעמים במהלך היום ושינה של חצי שעה לפני המקלחת. שנת לילה שלה מתחילה לרוב ב18:45-19:00 והיא מתעוררת בסביבות 08:00 לא אוכלת במהלך הלילה. האם יש מקום להאריך לה את השינה של היום או לתת לה תנומות קצרות אני פשוט מרגישה שהיא חסרת סבלנות אחרי מעט זמן שהיא ערה.
תודה מראש!!!
הירדמות עצמאית היא כזו שהתהליך מהערות ועד השינה קורה ללא נוכחות וללא עזרת ההורים. כל מה שהיא יודעת לעשות בעצמה היא מסתדרת ועושה לבד. מה שאינה יודעת אפשר בהחלט לעזור לה. כלומר, אם כשהיא בוכה את נגשת אליה נותנת מוצץ ויוצאת מהחדר (היא עדיין ערה) והיא נרדמת כשאת בחוץ אז זו הירדמות עצמאית. ככל שהיא תדע יותר להסתדר עם המוצץ במהלך היום ותלמדי אותה לקחת מוצץ גם בלילה (סביב גיל 5-6 חודשים) כבר לא תצטרכי להיכנס גם בשביל זה.
בגיל 4 חודשים ממוצע שעות השינה שתינוק זקוק לו הוא 15 שעות ביממה, כשרוב השעות זה בלילה. בגיל הזה שעות הערות הן בערך בן שעה לשעתיים.
על פניו (ללא אבחון) לא נראה לי שכדאי להתערב בשנות היום אבל אם את חשה שזה לא מספיק לה את יכולה להיכנס אליה כ-10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולתת לה מגע עדין שיעזור לה להיכנס לעוד מחזור שינה נוסף (הקפידי שהמגע שלך לא יעיר אותה).
1. הירדמות עצמאית
16/07/2014 20:51
היי ערב טוב, אשמח לדעת בדיוק מה הכוונה להרדמות עצמאית. הבת שלי בת ארבעה חודשים שבוע הבא. היא נכנסת למיטה לרוב שמראה סימני עייפות- במלך היום ולאחר טקס שינה בלילה. היא ערה אני שמה לה מוצץ ויוצאת מהחדר, לפעמים נרדמת ישר ולפעמים אני נכנסת כמה פעמים שהיא מתבכיינת על מנת להחזיר לה את המוצץ שנפל. עדיין אין לה את היכולת לקחת מוצץ לבד ולכן אני מביאה לה אותו. זה נחשב להרדמות עצמאית או שאני מרדימה אותה. שאלה נוספת. במהלך היום היא ישנה לי כ60 דק לפעמים גם 50 דק ומתעוררת. כאשר היא מתעוררת היא מקשקשת ומשחקת ולא בוכה אבל אחרי 50-60 דק שוב עייפה. היא ישנה ככה שלוש פעמים במהלך היום ושינה של חצי שעה לפני המקלחת. שנת לילה שלה מתחילה לרוב ב18:45-19:00 והיא מתעוררת בסביבות 08:00 לא אוכלת במהלך הלילה. האם יש מקום להאריך לה את השינה של היום או לתת לה תנומות קצרות אני פשוט מרגישה שהיא חסרת סבלנות אחרי מעט זמן שהיא ערה.
תודה מראש!!!
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
17/07/2014 10:08
היי,הירדמות עצמאית היא כזו שהתהליך מהערות ועד השינה קורה ללא נוכחות וללא עזרת ההורים. כל מה שהיא יודעת לעשות בעצמה היא מסתדרת ועושה לבד. מה שאינה יודעת אפשר בהחלט לעזור לה. כלומר, אם כשהיא בוכה את נגשת אליה נותנת מוצץ ויוצאת מהחדר (היא עדיין ערה) והיא נרדמת כשאת בחוץ אז זו הירדמות עצמאית. ככל שהיא תדע יותר להסתדר עם המוצץ במהלך היום ותלמדי אותה לקחת מוצץ גם בלילה (סביב גיל 5-6 חודשים) כבר לא תצטרכי להיכנס גם בשביל זה.
בגיל 4 חודשים ממוצע שעות השינה שתינוק זקוק לו הוא 15 שעות ביממה, כשרוב השעות זה בלילה. בגיל הזה שעות הערות הן בערך בן שעה לשעתיים.
על פניו (ללא אבחון) לא נראה לי שכדאי להתערב בשנות היום אבל אם את חשה שזה לא מספיק לה את יכולה להיכנס אליה כ-10 דקות לפני שהיא אמורה להתעורר ולתת לה מגע עדין שיעזור לה להיכנס לעוד מחזור שינה נוסף (הקפידי שהמגע שלך לא יעיר אותה).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום