פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הירדמות רק בהנקה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

שוקלת קצת יותר מ5 ק"ג,הנקה מלאה.
בשבוע האחרון היא מסרבת להירדם בלי לינוק
בשניה שאני מוציאה את הפיטמה מהפה שלה היא מתעוררת ולא משנה כמה עמוק היא ישנה וכמה היא עייפה
החלפת פיטמה במוצץ לא אופציה מבחינתה והיא מרגישה בהבדל ומתעוררת מיד!(ניסיתי עשרות פעמים את כל הטריקים פשוט היסטריה של בכי נוראי...)
עם הפטמה בפה היא ישנה נהדר...
בטיפת חלב אמרו לי שזה טבעי ולהמשיך ככה...
האם זה נורמלי??האם יש דרך לגרום לזה לשינוי?
האם זה יימשך ככה גם כשתגדל או שזה צורך אופייני לגיל?
אני מותשת דואגת ומתוסכלת אשמח להכוונה
תודה רבה
בדר"כ עד סביבות גיל 3 חודשים תינוקות מתעייפים מפעולת היניקה ולכן הרבה פעמים נרדמים בזמן האוכל כי התעייפו ולא בהכרח כי הם שבעים. יחד עם זאת, חשוב שהיא תדע להירדם לא רק על הציצי אלא גם במקומות אחרים.
היא אמורה להמשיך לאכול עד שבסופו של דבר היא מתנתקת ורוב יועצות ההנקה יאמרו לך לנתק אותה אחרי 15-20 דקות מצד אחד ולהעביר ל 15 דקות נוספות בצד השני וזה סימן שהיא אכלה מספיק - על זה אני ממליצה לך להתייעץ עם יועצת הנקה.
אישית, אני לא חושבת שזה נכון להחליף את הפטמה שלך במוצץ וכך להשאיר אותה רק על מנת שתישן עליך כמה שעות, זה גם לא בטיחותי ובוודאי מעייף גם אותך.
אפשר לתת לה לאכול ולוודא שהיא אוכלת כמו שצריך ומסיימת את הארוחה ואז לנתק אותה ולהרגיע את הבכי, רק אחרי שהיא רגועה להתייחס להרדמה ולשינה.
החל מסביבות גיל 3 חודשים אפשר להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שכאשר תרגישי שקצב היניקות מתחיל להיחלש כבר אז לנתק אותה כי אז היא עדיין ערה. ושוב, כשאת מרגישה ומאמינה שהיא אכלה מספיק אז להרגיע את הבכי ורק אח"כ להרדים.
1. הירדמות רק בהנקה
16/07/2014 22:46
הי ביתי הבכורה בת 7 שבועות בדיוק...שוקלת קצת יותר מ5 ק"ג,הנקה מלאה.
בשבוע האחרון היא מסרבת להירדם בלי לינוק
בשניה שאני מוציאה את הפיטמה מהפה שלה היא מתעוררת ולא משנה כמה עמוק היא ישנה וכמה היא עייפה
החלפת פיטמה במוצץ לא אופציה מבחינתה והיא מרגישה בהבדל ומתעוררת מיד!(ניסיתי עשרות פעמים את כל הטריקים פשוט היסטריה של בכי נוראי...)
עם הפטמה בפה היא ישנה נהדר...
בטיפת חלב אמרו לי שזה טבעי ולהמשיך ככה...
האם זה נורמלי??האם יש דרך לגרום לזה לשינוי?
האם זה יימשך ככה גם כשתגדל או שזה צורך אופייני לגיל?
אני מותשת דואגת ומתוסכלת אשמח להכוונה
תודה רבה
מאת: שחף
2. הירדמות רק בהנקה
17/07/2014 10:32
היי שחף,בדר"כ עד סביבות גיל 3 חודשים תינוקות מתעייפים מפעולת היניקה ולכן הרבה פעמים נרדמים בזמן האוכל כי התעייפו ולא בהכרח כי הם שבעים. יחד עם זאת, חשוב שהיא תדע להירדם לא רק על הציצי אלא גם במקומות אחרים.
היא אמורה להמשיך לאכול עד שבסופו של דבר היא מתנתקת ורוב יועצות ההנקה יאמרו לך לנתק אותה אחרי 15-20 דקות מצד אחד ולהעביר ל 15 דקות נוספות בצד השני וזה סימן שהיא אכלה מספיק - על זה אני ממליצה לך להתייעץ עם יועצת הנקה.
אישית, אני לא חושבת שזה נכון להחליף את הפטמה שלך במוצץ וכך להשאיר אותה רק על מנת שתישן עליך כמה שעות, זה גם לא בטיחותי ובוודאי מעייף גם אותך.
אפשר לתת לה לאכול ולוודא שהיא אוכלת כמו שצריך ומסיימת את הארוחה ואז לנתק אותה ולהרגיע את הבכי, רק אחרי שהיא רגועה להתייחס להרדמה ולשינה.
החל מסביבות גיל 3 חודשים אפשר להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שכאשר תרגישי שקצב היניקות מתחיל להיחלש כבר אז לנתק אותה כי אז היא עדיין ערה. ושוב, כשאת מרגישה ומאמינה שהיא אכלה מספיק אז להרגיע את הבכי ורק אח"כ להרדים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום