שינויים בהרגלי השינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינויים בהרגלי השינה
04/08/2014 9:23
שלום לכולן!
הבן שלי בן קצת יותר מחצי שנה. ישן עד עכשיו שינה סבירה למדי: 19.30 נרדם, 22.30 האכלת חלום, בד"כ מתעורר בסביבות 3.00 אבל מיד חוזר לישון כשנותנים לו מוצץ, 6.00 בוקר טוב!
אציין שלתינוק סדר יום מובנה למדי, הוא "מסמן" את רצונותיו בצורה טובה ובסה"כ צפוי ונח ( או כמו שרופאה בטיפת חלב אמרה "נותן לחיות")
בשבוע האחרון איבדנו שליטה לחלוטין!!!
1. התינוק מתקשה להירדם במיטה. ברגע שמשכיבים אותו יש לו "פרץ של אנרגיות" , מנופף בידיים וברגלים בחוזקה, צועק, צוחק, בוכה, הכל חוץ מלישון. בעיקר חוזר על עצמו אותו "שטאנץ"- התינוק מתהפך על הבטן ונתקע, לא יודע להתהפך חזרה, מתחיל לבכות ולהתעצבן, כאשר אני הופך אותו שוב על הגב נרגע ומיד מתהפך שוב על הבטן וחזור חלילה. מה שבעבר היה עיניין של כמה דקות (מסמן שעייף-נשכב במיטה-מוצץ-ביי) הפך להיות סאגה שלמה במהלכה לוקח כמעט שעה להרגיע אותו ולהפסיק את משחק הגילגולים במיטה.
2. התינוק לא ישן יותר משעה רצוף, לא ביום ולא ברוב שעות הלילה, כעבור שעה- בכי, על הבטן, תקוע כמו צב רק הפוך (בהתחלה זה אפילו קצת הצחיק אותי עד שהבנתי שיש פה בעיה רצינית).
3. ככה אנחנו ממשיכים להתהפך מבערך מ20.00 עד 2.30 כל שעה-שעה וחצי. ב2.30 הוא לא נרגע גם אחרי שהופכים אותו על הגב ונותנים לו את המוצץ אלא רק אחרי שהוא אוכל מנה מלאה נוספת אחרי שאכל מנה ב22.30. רק אז הוא נרגע וישן עד הבוקר
4. אציין גם שבשבועות האחרונים חלו מספר שינויים בתזונה של התינוק. נוספה ארוחה של מוצקים וארוחת ביניים של פירות וכמות חלב האם ירדה מעט וחלק מארוחות שעד עכשיו היו חלב אם הוחלפו בתחליף חלב. הכל סטנדרטי ולפי הנחיות טיפת חלב ו"הלוחשת".
אז זה הסיפור בגדול ואם למישהו יש רעיון איך ממשיכים מכאן אז בבקשה תשמיעו אותו כי אנחנו קצת קורסים פה...
תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. שינויים בהרגלי השינה
05/08/2014 12:58
היי,

שינוים בהרגלי השינה מתרחשים כאשר ישנן עזרות ומשענות שהתינוק זקוק לכם.
ממה שאתה מתאר יש ככל הנראה מספר דברים כשהעיקריים בניהן:
1. הקשר הברור בין אוכל לשינה. היום, האכלת חלום אינה מומלצת כיון שהיא יוצרת קשר הדוק בין אוכל לשינה, קשר שהופך לתלות וממנה מתפתחות יקיצות נוספות לאוכל וצורך באוכל גם בהירדמות. במקביל לזה שזה עלול לשבש את מערכת הרעב והשובע הטבעי של התינוק. בכדי לנתק את הקשר הזה מומלץ להפסיק עם האכלת החלום ולהמתין להתעוררות התינוק לאכול. לתת לו לאכול אבל להקפיד שלא יירדם בזמן האוכל. בגיל הזה ארוחה אחת באמצע הלילה היא לגיטימית וכאשר הקשר ינותק אפשר יהיה לדחות את האוכל ולהוציא את הארוחות לחלוטין מהלילה.

2. עייפות יתר. פרץ אנרגיות בדר"כ מסמן על עייפות גדולה מדי ואם הוא ישן פחות מבעבר ביום ובלילה אז זה בהחלט סביר. חשוב להמשיך ולעקוב אחר סמני העייפות וכשאתם מזהים אותם אז להרדים. טקס שינה מקדים תורם מאוד ועוזר להרגיע את התינוק (מומלץ גם במהלך היום).

3. העזרה עם שינוי התנוחה. חשוב שהוא ילמד להירגע ואפילו להירדם בכל תנוחה שאליה הוא מגיע. במידה ואינכם רוצים שישן על הבטן מבחינה בטיחותית זה בסדר גמור אך דאגו שידע להירגע על הבטן ואולי אפילו להירדם (כשאתם שם) ואז הפכו אותו. במקביל אפשר לתרגל אתו במהלך היום התהפכויות, כאשר ידע לחזור לבד מהבטן לגב אפשר כבר יהיה להפסיק לעזור לו. אם הוא בוכה וההרגעה אינה עוזרת במיטה אפשר ורצוי להרים להרגעה על הידיים וכשהוא רגוע להחזיר למיטה.

4. ייתכן וישנם דברים נוספים כמו אופן ההרדמה ואולי גם עזרה עם מוצץ וכד..

הדרך להוביל להרדמות קצרות ולשנת לילה רצופה היא ללמד אותו להירדם הירדמות עצמאית לחלוטין ללא צורך בדברים נוספים מכם במהלך הלילה. חשוב לתת לו מענה תמידי לכל בכי.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שינת בוקר
11/08/2014 9:20
שלום, בני, בן ה-1.8 מתעורר כל בוקר בשעה 5:30 . הוא ישן שינת בוקר (בסביבות ה-45 דקות) ושינת צהריים בסביבות 13:00 בצהריים (כמות השינה משתנה, אבל בדר"כ זה בסביבות השעה-שעה וחצי). בלילה, הוא במיטה כבר בשעה 19:00-19:30 (מראה סימני עייפות כך שאני לא רואה צורך למשוך את שעת השינה). שינת הלילה רצופה ללא התעוררויות. בספטמבר הוא צפוי להכנס לגן חדש בו המדיניות היא שהילדים אינם ישנם שינת בוקר. כיצד אני יכולה להרגיל אותו לוותר על שינת הבוקר? אני מזכירה שהוא מתעורר ממש מוקדם! תודה רבה, מאמא מעט חרדה :-)
מאת: אורח/ת
4. שינת בוקר
11/08/2014 11:53
היי,

אני מבינה את החששות, ראשית, ההתעוררות שלו היא מאוד מוקדמת ויכול להיות ששנת הבוקר עוד תהיה בבית לפני הגן (או בדרך לגן).
אפשר להמתין לספטמבר ואז להוריד את שנת היום והוא בהדרגה יסתגל לזה. שנת הצהריים תתארך או שתתווסף שנת אחה"צ בבית עד שהוא יהיה מסוגלת להעביר את היום ללא שנת הבוקר.
אפשרות נוספת היא לדחות בהדרגה את שנת הבוקר בכל כמה ימים בעוד כ 15-20 דקות. כתוצאה מזה ככל הנראה גם שנת הצהריים תתאחר ואולי בעקבות זה גם תחילת היום.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד