התעוררויות בלילה של תאומות בנות שנה ותשעה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות בלילה של תאומות בנות שנה ותשעה חודשים
24/03/2010 9:46
התאומות שלי בנות שנה ו- 9. הן הולכות לישון בין השעה 20:00 ל- 21:00 בצורה נעימה. הבעיה היא שמסביבות 22:00 או 23:00 [משתנה] הן מתחילות להתעורר. ההתעוררות אינה לצורך משחק, הן בדר"כ מתעוררות בוכות [לרוב כל אחת בנפרד, לעיתים יחד], ואני צריכה להוציאן מהמיטה ומהחדר ע"מ להרגיע [וכדי שהשניה לא תתעורר]. בשלב זה אני הולכת איתן לסלון, ועד שהן לא נרדמות או נינוחות לגמרי, אני לא מצליחה להחזירן למיטה: הן מתעקשות להשאר על הידיים ולהרדם עליהן או על הספה. אם אני מחזירה אותן למיטה מהר מדי, ישר מתחילות לבכות ואני נאלצת להוציאן שוב [בעיקר נכון לגבי אחת מהן, שבחודש וחצי האחרונים אני בעצם מבלה איתה חצי לילה על הספה - נרדמת איתה על הספה]. בנוסף, הן עדיין שותות סימילאק בלילה, כאשר עכשיו אני מדללת להן אותו בתקווה שיפסק. עם זאת, הן מאוד אוהבות מים [במיוחד אחת מהן] כך שגם אם אני נותנת לה בקבוק מים, היא מסוגלת לשתות המון בלי בעיה.
מה אפשר לעשות כדי שיתחילו סופסוף לישון לילה שלם?...
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות של תאומות
24/03/2010 15:03
הי,

אני לא יודעת מדברייך האם כשהן הולכות לישון הן נרדמות באופן עצמאי לחלוטין, אבל בכל מקרה ברור שבמהלך הלילה כשהן מתעוררות הן זקוקות לך על מנת שתעזרי להן להירדם והן פיתחו בכך תלות. כדי להפסיק את ההתעוררויות את צריכה לעבוד איתן על הירדמות עצמאית במיטה שלהן מבלי להוציא אותן מהחדר במהלך הלילה. ברגע שאת מוציאה אותן לסלון הן ימשיכו לבקש את זה בכל התעוררות ואף יתכן שההתעוררויות יתרבו. לגבי האפשרות שהאחת תעיר את השניה, שתפי אותן בכך שאתם עכשיו עושים שינוי בהרגלי השינה שלהן, הסבירי להן מה עומד לקרות וזה יקל עליהן. יתכן שזה יפריע להן בימים הראשונים אבל מנסיוני הן מהר מאד יתרגלו ויפסיקו להעיר אחת את השניה.
לגבי שתיית הבקבוק, ברור שבגילן הן לא זקוקות לאוכל במהלך הלילה והן מבקשות את הבקבוק מתוך הרגל. הדילול והמעבר למים בדרך כלל לא עוזר כי כמו שאת מתארת לעיתים שתיית המים הופכת לתלות. לכן, התחילי בהדרגה להוריד את מספר הבקבוקים שהן מקבלות בלילה עד שתגיעו ללילה ללא שתיה כלל.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.