פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררות כל 10 דקות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 7 חודשים וחצי ולאחרונה חלה רגרסיה משמעותית אצלו בשינה. עד גיל חצי שנה היה מתעורר פעמיים בלילה לאכול (ב24:00 וב3:00), אציין שיש לו סדר יום קבוע שבו הוא ישן במשך היום 4 שעות בסה"כ כל פעם שעה- שעה וחצי. טקס שינה של אמבטיה-תמ"ל- השכבה במיטה מתחיל ב19:30. במידה והוא מראה סימני עייפות קודם לכן אנו מתחילים את הטקס ב19:00. בשלושה שבועות האחרונים הוא מתעורר בבכי כל 10 דקות, ולא תמיד מובן לי למה (הוא מתעורר ובוכה גם עם המוצץ בפה). כמו כן הטקס השכבה הפך להיות קשה, הוא בוכה ללא הפסקה לפחות חצי שעה עד שאני מרימה אותו על הידיים ונרדם. אנחנו די מיואשים ובשש בבוקר מרגישים כי לא באמת ישנו. ההתעוררות התכופה הורסת לנו את הימים ולא מסוגלים לתפקד. אשמח לעצות מה לעשות.
מאוד קשה לי לענות על כך כיון שאני לא מכירה את היסטורית השינה שלכם וחסרים לי פרטים כדי לדעת מה בדיוק קורה לאחרונה.
התעוררות תכופה מעידה בעצם על קושי בכניסה להירדם-כלומר, הוא לא נרדם. זה יכול להיות מהמון סיבות כשהעיקריות שבהם זה עייפות יתר וגורמי תלות.
יכול להיות שיש עזרה מסוימת שהוא מקבל מכם כדי לחזור לישון כמו: עזרה עם מוצץ, אוכל שמרדים אותו, הרדמה עם מגע/נוכחות, מוסיקה וכו. כל אחד מהם יכול להוביל לרגרסיה כזו, כיון שתינוקות נוהגים לפתח עמידות לגורמי תלות וזה אומר למעשה שהם זקוקים ליותר ויותר פעמים את העזרה לה הם מורגלים.
מה שיש לעשות הוא לעקוב ולשים לב מהם הדברים שבהם אתם עוזרים לבנכם להירדם ואותם לנטרל וללמד אותו לחזור לישון בעצמו, אם אתם מתקשים לבד אני ממליצה לעבור אבחון אישי ותהליך עם ליווי.
כמובן במקביל לשים לב לסמני עייפות ותמיד לתת מענה לבכי כלומר לגשת ולהרגיע במיטה ואם זה אינו עוזר אז להרים ולהרגיע.
בהצלחה
1. התעוררות כל 10 דקות בלילה
09/09/2014 14:55
שלום, בני בן 7 חודשים וחצי ולאחרונה חלה רגרסיה משמעותית אצלו בשינה. עד גיל חצי שנה היה מתעורר פעמיים בלילה לאכול (ב24:00 וב3:00), אציין שיש לו סדר יום קבוע שבו הוא ישן במשך היום 4 שעות בסה"כ כל פעם שעה- שעה וחצי. טקס שינה של אמבטיה-תמ"ל- השכבה במיטה מתחיל ב19:30. במידה והוא מראה סימני עייפות קודם לכן אנו מתחילים את הטקס ב19:00. בשלושה שבועות האחרונים הוא מתעורר בבכי כל 10 דקות, ולא תמיד מובן לי למה (הוא מתעורר ובוכה גם עם המוצץ בפה). כמו כן הטקס השכבה הפך להיות קשה, הוא בוכה ללא הפסקה לפחות חצי שעה עד שאני מרימה אותו על הידיים ונרדם. אנחנו די מיואשים ובשש בבוקר מרגישים כי לא באמת ישנו. ההתעוררות התכופה הורסת לנו את הימים ולא מסוגלים לתפקד. אשמח לעצות מה לעשות.
מאת: אורח/ת
2. התעוררות כל 10 דקות בלילה
10/09/2014 15:11
היי,מאוד קשה לי לענות על כך כיון שאני לא מכירה את היסטורית השינה שלכם וחסרים לי פרטים כדי לדעת מה בדיוק קורה לאחרונה.
התעוררות תכופה מעידה בעצם על קושי בכניסה להירדם-כלומר, הוא לא נרדם. זה יכול להיות מהמון סיבות כשהעיקריות שבהם זה עייפות יתר וגורמי תלות.
יכול להיות שיש עזרה מסוימת שהוא מקבל מכם כדי לחזור לישון כמו: עזרה עם מוצץ, אוכל שמרדים אותו, הרדמה עם מגע/נוכחות, מוסיקה וכו. כל אחד מהם יכול להוביל לרגרסיה כזו, כיון שתינוקות נוהגים לפתח עמידות לגורמי תלות וזה אומר למעשה שהם זקוקים ליותר ויותר פעמים את העזרה לה הם מורגלים.
מה שיש לעשות הוא לעקוב ולשים לב מהם הדברים שבהם אתם עוזרים לבנכם להירדם ואותם לנטרל וללמד אותו לחזור לישון בעצמו, אם אתם מתקשים לבד אני ממליצה לעבור אבחון אישי ותהליך עם ליווי.
כמובן במקביל לשים לב לסמני עייפות ותמיד לתת מענה לבכי כלומר לגשת ולהרגיע במיטה ואם זה אינו עוזר אז להרים ולהרגיע.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה