פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן חודשיים וחצי מנסים להרגיל לשינה במיטה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

רציתי לדעת אם יש משהו שניתן לייעץ לי ברמה המעשית ואולי אינני מתנהלת נכון... בעיקרון אני מנסה לשים לב לסימנים של עיפות (פיהוקים, בכי קטטוני... ) ואז לקחת אותו למיטה, פה חלים כבר כמה דברים :
- הוא מזהה שהולכים לחדר ומתחיל לקטר
- שמה איתו בעריסה ומתחיל לקטר
במצב ואם והצלחתי קצת להרגיעו והפכתי אותו על הבטן תוך כדי אני טופחת על גבו ועושה ששש... הוא מתחיל לבכות יותר ויותר, מעלה אתרצה הבכי, נהיה אדום ,לפעמים עד כדי כאילו שהוא מפסיק את הנשימה שלו... כשמרימים אותו לוקח כמה דקות אבל הוא נרגע ... מחזירה שוב לעריסה ושוב פעם חוזר חלילה
גם שמתי לב שהוא נרגע כשהוא מקרב את הידיים שלו לפיו , או שהוא אוהב למצוץ את היד שלו(מוצץ ניסיתי להביא אבל הוא בוכה כאני מכניסה אותו לפה שלו ורק מצליחה לפעמים כשהוא לא שם לב...)
הענין הוא שהוא לא מצליח להירדם לבד והתהליך מלווה בהתשה עצמית שלו מהבכי עד שהוא נרדם
גם במהלך השינה שלו הוא זז מלא עם הרגלים ...
עזרה והכוונה בבקשה... קשה מאוד לראות אותו מגיע למצב שינה רק כשהוא מותש
כיון שבנך צעיר אפשר להתחיל את התהליך בהדרגה נוספת וזה להתמקד כרגע בהרדמות שהן קלות יותר (לרוב בשעות הערב /תחילת הלילה) ובהדרגה לחשוף אותו יותר ויותר להירדמות במיטה כשהמטרה היא שלקראת גיל 3.5-4 חודשים כל ההרדמות יהיו במיטה.
שנית, אני ממליצה על טקס שינה קצר כדי להכניס אותו למיטה/עריסה יותר רגוע וללא הקיטורים. כדאי גם חדר חשוך ללא גירויים.
בנוגע להרגעה ולהרדמה נשמע שאת עושה בסדר רק ההמלצה שלי היא לא להמתין לכדי בכי כ"כ חזק, מספיק שהבכי אינו נחלש ובוודאי אם מתחיל להתגבר כדי להרים אותו להרגעה על הידיים.
דבר נוסף, כדאי לנסות עיטוף בשמיכה שלרוב עוזר בהרגעה וגם מאפשר שינה טובה על הגב.
בהצלחה
1. בן חודשיים וחצי מנסים להרגיל לשינה במיטה
22/09/2014 11:18
שלום, בני יאיר בן חודשיים וחצי , לאחרונה אני ובעלי החלטנו שהגיע הזמן לגמול את בננו מהירדמות על הידיים שלנו, קראתי באינטרנט וגם בספר של הלוחשת לתינוקות על בתהליך וההתמדה שצריכה לבוא מאיתנו גם ביום וגם בלילה ... רציתי לדעת אם יש משהו שניתן לייעץ לי ברמה המעשית ואולי אינני מתנהלת נכון... בעיקרון אני מנסה לשים לב לסימנים של עיפות (פיהוקים, בכי קטטוני... ) ואז לקחת אותו למיטה, פה חלים כבר כמה דברים :
- הוא מזהה שהולכים לחדר ומתחיל לקטר
- שמה איתו בעריסה ומתחיל לקטר
במצב ואם והצלחתי קצת להרגיעו והפכתי אותו על הבטן תוך כדי אני טופחת על גבו ועושה ששש... הוא מתחיל לבכות יותר ויותר, מעלה אתרצה הבכי, נהיה אדום ,לפעמים עד כדי כאילו שהוא מפסיק את הנשימה שלו... כשמרימים אותו לוקח כמה דקות אבל הוא נרגע ... מחזירה שוב לעריסה ושוב פעם חוזר חלילה
גם שמתי לב שהוא נרגע כשהוא מקרב את הידיים שלו לפיו , או שהוא אוהב למצוץ את היד שלו(מוצץ ניסיתי להביא אבל הוא בוכה כאני מכניסה אותו לפה שלו ורק מצליחה לפעמים כשהוא לא שם לב...)
הענין הוא שהוא לא מצליח להירדם לבד והתהליך מלווה בהתשה עצמית שלו מהבכי עד שהוא נרדם
גם במהלך השינה שלו הוא זז מלא עם הרגלים ...
עזרה והכוונה בבקשה... קשה מאוד לראות אותו מגיע למצב שינה רק כשהוא מותש
מאת: לירון מור
2. בן חודשיים וחצי מנסים להרגיל לשינה במיטה
22/09/2014 11:57
היי לירון,כיון שבנך צעיר אפשר להתחיל את התהליך בהדרגה נוספת וזה להתמקד כרגע בהרדמות שהן קלות יותר (לרוב בשעות הערב /תחילת הלילה) ובהדרגה לחשוף אותו יותר ויותר להירדמות במיטה כשהמטרה היא שלקראת גיל 3.5-4 חודשים כל ההרדמות יהיו במיטה.
שנית, אני ממליצה על טקס שינה קצר כדי להכניס אותו למיטה/עריסה יותר רגוע וללא הקיטורים. כדאי גם חדר חשוך ללא גירויים.
בנוגע להרגעה ולהרדמה נשמע שאת עושה בסדר רק ההמלצה שלי היא לא להמתין לכדי בכי כ"כ חזק, מספיק שהבכי אינו נחלש ובוודאי אם מתחיל להתגבר כדי להרים אותו להרגעה על הידיים.
דבר נוסף, כדאי לנסות עיטוף בשמיכה שלרוב עוזר בהרגעה וגם מאפשר שינה טובה על הגב.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה