הרגלי שינה ביום ולילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה ביום ולילה
04/10/2014 22:04
היי

אני מתוסכלת מאוד מניסיונות ההירדמות של בני , בני בן חודשיים ושלושה שבועות , במשך החודש וחצי האחרונים אנחנו מנסים בהדרגה לעזור לו להירדם עצמאית , תוך טקס שינה בלילה שכולל מקלחת אוכל ולשים במיטה תוך כדי דיבור עם הסבר על כל התהליך , וברוב הפעמים נרדם לבד אפילו ללא התערבות שלנו
שאלה 1:
האם טקס השינה אמור להיות הפוך, קודם אוכל ואחכ מקלחת? (חברה אמרה לי שככה הוא יקשר לי בין אוכל לשינה),אציין שבשבוע האחרון הוא ישן רציף משעה 19:0 בערך עד 5:00 או6:00 בבוקר, ואם הוא קם בלילה אז זה קורה בדכ פעם אחת

לגבי ההירדמויות במשך היום המצב נהיה קשה לו וגם לי..
אני מנסה לזהות את סימני העייפות בדכ עד3 פיהוקים , זז הרבה בחוסר קואורדינציה ומתחיל קצת לצווח, אני לוקחת אותו למיטה , ואז הוא מתחיל לבכות , לצרוח, שמתי לב שהוא מנסה להכניס את ידיו לפה כי זה מרגיע אותו וכשהוא לא מצליח הוא בוכה יותר, אני מרימה בניסיון להרגיע והוא רוצה תזוזה משולבת של הליכה ונענוע בידיים , כשנרגע מחזירה למיטה ושוב בוכה ...
שאלה 2;
איך מלמדים אותו ללכת לישון ללא בכי, איך מקלים עליו כדי שישן בנינוחות ?(אחד המשפטים שהכי זכורים לי מה לוחשת לתינוקות : ״הרגלים רעים מנציחים את עצמם״) אז ככה שאני שזה נראה כי עד שהוא לא בוכה את הכמות שהוא רגיל הוא לא ישן
שאלה 3:
הוא נוהג לישון בין 3-4 פעמים במשך היום, ומרבה לפהק בינהם , האם יכול להיות שהוא עייף? ואציין שהוא ישן בין 4-5 שעות ביום ובלילה בין 8-10 שעות

שאלה 4:
איך מרגילים למוצץ כחפץ שאיתן הוא יכול להירגע בשינה ובכלל? במשך היום כאשר הוא רגוע, אני משתדלת כשערבי לתת לו והוא תופס את זה קצת ואחרי גג 2-3 דקות זה נופל לו, וכאשר אני שמה אותו במיטה ומנסה לתת לו הוא צורי (גם ביום וגם בלילה ) ומסובב את הראש

שאלה 5 ואחרונה :)
בזמן האחרון שמתי לב (גם אחרי אוכל וגם לפני ) שהוא מוציא את הלשון ומחזיר לפיו, מעין משחק איתה , האם זה סימן לרעב?עייפות ? משהו אחר...?

אם אפשרי לענות על כל שאלה בנפרד .
תודה מראש על ההתייחסות והנכונות לעזור!

לירון
מאת: לירון מור
2. הרגלי שינה ביום ולילה
05/10/2014 9:16
1. מה שחשוב זה שהוא לא יירדם בזמן האוכל. לכן הבחירה אם האוכל לפני או אחרי המקלחת היא בחירה שלך, מה שנוח ועובד לכם טוב.

2. נשמע שהוא מתחיל לצווח כבר לפני השינה, כנראה שהוא כבר מגיע עייף מדי. בכי זה סימן מאוחר לעייפות. אחרי מעקב את כבר יודעת פחות או יותר את זמני השינה, נסי לקחת אותו לישון קצת לפני. מומלץ גם לעשות טקס שינה קצר בחדר חשוך.

3. ייתכן והוא עייף זה תלוי בכל שינה ופרק הזמן שלה. הוא אמור לישון כ 15 שעות ביממה כשרובם בלילה. ובשנות היום- לפחות שעה כל אחת.

4. אפשר להמשיך ולהציע לו את המוצץ בכל מני הזדמנויות, חשוב להבין שלא כל התינוקות נעזרים במוצץ ואפשר להירדם מצוין גם ללא המוצץ. כנל לחפץ מעבר- לתת לו בכל הזדמנות ולהבין שיכול להיות שזה ייקח 2-3 שבועות ויכול להיות שהוא בכלל לא יתחבר לזה.

5. קשה לומר, זה יכול להיות סימן לעייפות או רעב או ניסיונות חיקוי לתחילת השמעת קולות ועוד..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך התייעצות
06/10/2014 6:41
במצב שהתינוקי שלי לא קם באמצע הלילה וזה התחיל בשבוע האחרון, יוצא כי הארוחה האחרונה שלו ביום היא בין השעות 16:30 עד17:30 מה שיוצר מצב שהארוחה הבאה שלו תצטרך להיות 20 ל21 וזה כבר לתוך הלילה,והוא כבר רגיל כנראה לישון בשעות אלו כי הוא עייף לקראת 19:00
אנחנו משכיבים אותו לישון בטקס השינה מקלחת ואוכל, המקלחת עד 19:00, כלומר במיטה עד 19:30 , בגלל שלא היה לי נראה הגיוני שלא יאכל עד הבוקר (קם בין השעות 4 ל6) נתתי לו ארוחה לפני השינה ( הקפדתי שלא ירדם בה)

- האם זה נכון? לתת עוד ארוחה מלאה לפני השינה?
אציין כי הוא בן חודשיים ושלושה שבועות , אוכל 150 (ניסיתי אבל לא אוכל יותר מזה, אתמול התחלתי להעלות ל160) ומס הארוחות שלו רק 4 (5 בבוקר, 9, 13, 17 והארוחה הנוספת שהחלטתי לתת לו ...)

- וגם מה ניתן לעשות כדי להימנע מזה שהוא יקום בשעות המוקדמות 4-5 ?

תודה!
מאת: אורח/ת
4. המשך התייעצות
06/10/2014 12:26
זה בסדר גמור לתת לו ארוחה לפני השינה. הוא יאכל את הכמות שלה הוא זקוק על מנת למלא עד הסוף את הקיבה.
מפאת גילו הקיבה היא קטנה ולכן לא בטוח שזה יספיק לו לכל הלילה ואם כן, זה מצוין.
שוב, ייתכן שב 4-5 הוא כבר רעב. אם הוא יודע לא להירדם או להתנמנם בזמן האוכל ויודע לחזור ולהירדם במיטה (מסיים ער לאכול) אז ברגע שהוא לא יהיה רעב הוא יפסיק להתעורר שם (בהנחה שלא יהיו גורמי תלות אחרים).

אפשרות נוספת היא לא לתת לו לאכול לפני השינה ולהמתין שיתעורר לארוחה יכול להיות שזה יהיה ב21 או אחרי ואז הוא יקבל את הכמות שאולי תעזור לו לישון מבלי להתעורר ב 4-5 (אבל לא בהכרח).

כיון שכל תינוק מקבל את זה מעט אחרת ולכל אחד יש את השעות הטובות לו יותר לאוכל ושינה את מכירה אותו טוב יותר ובכל מקרה, אפשר לנסות את שני הדרכים ולראות מה עובד לכם טוב יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד