פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0איך להרדים עצמאית?? תינוק בן 5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

היה נרדם על הידיים, קפיצה על כדור פיזיו, ועגלה כך שפיתח עמידות לכל אחת מהשיטות.
לפני כשלושה שבועות התחלנו בטקס שינה קבוע שכולל עיסוי, מקלחת, הנקה והרדמה בשעה קבועה כאשר המקלחת היא בדיוק ב18:30 בערב.
ההרדמה מבוצעת אך ורק במיטה שלו עם מגע ושירה שלנו או קול מונוטוני של ״שששש״.
שיטה זו מבוצעת גם בשנת הבוקר והצהריים.
תחילה ההרדמה בערב ארכה כשעה והייתה מלווה בבכי צורם כאשר בכל בכי מרימים ומרגיעים אותו, מכניסים מוצץ ומחזירים למיטה. כיום ההרדמה בערב אורכת פחות זמן (15-30 דקות) ועם פחות בכי כאשר לא בכל הרדמה יש בכי
בהרדמות הבוקר והצהריים מדובר בהרדמות מאוד קשות ולעיתים אורכות שעתיים כאשר השיטה זהה להרדמה בערב.
ברצוני לציין שבמהלך היום הוא אוכל 4 ארוחות ובלילה עוד ארוחה ( הנקה מלאה) ואני רואה שהוא אוכל ולא משתמש בהנקה כדי להירדם כאשר אין שעה קבועה בה הוא קם לאכול בלילה - תחילה היה קם בין השעות 2-4 ויש פעמים שהוא קם מוקדם יותר.
מבחינת סדר היום הוא מסודר בגדול כאשר האוכל הוא כל 4 שעות והאוכל הוא בדרכ לאחר השינה. מבחינת שעות השינה הוא ישן בסביבות 11 שעות בלילה כאשר נרדם בשעה 19:15-19:30 וקם ב6:00-6:30.
כמו כן אציין כי מדובר בילד חייכן ועירני אשר מתפתח בהתאם לגילו ויודע להעסיק את עצמו.
שאלתי היא כיצד לקצר את זמן ההירדמות?? במיוחד בשעות היום ומתי נכון לעבור שלב ולהפסיק עם המגע והשירים? איך אפשר לייעל את ההרדמה?
האם יש דרך לוותר על האכלת הלילה?
תודה מראש!!
נועה
בתקופת הזמן שציינת כבר היית אמורה לראות שיפור והרדמות מעולות - סדר אורך של 5-15 דקות וללא בכי- זה הסימן שאפשר לעבור שלב.
כיון שזה אינו קורה אז ייתכן שעדיין משהו במסר אינו מדוייק ומבלבל אותו או ששעות השינה אינה נכונות לו והוא מגיע עייף מדי או לא מספיק עייף.
הדבר הראשון שאני ממליצה לעשות הוא לבחון מחדש סמני עייפות ולשנות את השעות על מנת למצוא את השעות הטובות לו. מומלץ גם לבצע את ההרדמות בחדר חשוך ללא גירויים ואם אפשר טקס שינה גם לשנות היום.
אם הוא לא נרדם או מתנמנם בזמן האוכל הייתי ממתינה עם זה עוד קצת ומאפשרת לו לדחות את האוכל בצורה טבעית.
1. איך להרדים עצמאית?? תינוק בן 5 חודשים
08/10/2014 10:00
יש לי תינוק בן 5 חודשים שלא יודע להירדם לבדהיה נרדם על הידיים, קפיצה על כדור פיזיו, ועגלה כך שפיתח עמידות לכל אחת מהשיטות.
לפני כשלושה שבועות התחלנו בטקס שינה קבוע שכולל עיסוי, מקלחת, הנקה והרדמה בשעה קבועה כאשר המקלחת היא בדיוק ב18:30 בערב.
ההרדמה מבוצעת אך ורק במיטה שלו עם מגע ושירה שלנו או קול מונוטוני של ״שששש״.
שיטה זו מבוצעת גם בשנת הבוקר והצהריים.
תחילה ההרדמה בערב ארכה כשעה והייתה מלווה בבכי צורם כאשר בכל בכי מרימים ומרגיעים אותו, מכניסים מוצץ ומחזירים למיטה. כיום ההרדמה בערב אורכת פחות זמן (15-30 דקות) ועם פחות בכי כאשר לא בכל הרדמה יש בכי
בהרדמות הבוקר והצהריים מדובר בהרדמות מאוד קשות ולעיתים אורכות שעתיים כאשר השיטה זהה להרדמה בערב.
ברצוני לציין שבמהלך היום הוא אוכל 4 ארוחות ובלילה עוד ארוחה ( הנקה מלאה) ואני רואה שהוא אוכל ולא משתמש בהנקה כדי להירדם כאשר אין שעה קבועה בה הוא קם לאכול בלילה - תחילה היה קם בין השעות 2-4 ויש פעמים שהוא קם מוקדם יותר.
מבחינת סדר היום הוא מסודר בגדול כאשר האוכל הוא כל 4 שעות והאוכל הוא בדרכ לאחר השינה. מבחינת שעות השינה הוא ישן בסביבות 11 שעות בלילה כאשר נרדם בשעה 19:15-19:30 וקם ב6:00-6:30.
כמו כן אציין כי מדובר בילד חייכן ועירני אשר מתפתח בהתאם לגילו ויודע להעסיק את עצמו.
שאלתי היא כיצד לקצר את זמן ההירדמות?? במיוחד בשעות היום ומתי נכון לעבור שלב ולהפסיק עם המגע והשירים? איך אפשר לייעל את ההרדמה?
האם יש דרך לוותר על האכלת הלילה?
תודה מראש!!
נועה
מאת: אורח/ת
2. איך להרדים עצמאית?? תינוק בן 5 חודשים
10/10/2014 8:35
היי נועה,בתקופת הזמן שציינת כבר היית אמורה לראות שיפור והרדמות מעולות - סדר אורך של 5-15 דקות וללא בכי- זה הסימן שאפשר לעבור שלב.
כיון שזה אינו קורה אז ייתכן שעדיין משהו במסר אינו מדוייק ומבלבל אותו או ששעות השינה אינה נכונות לו והוא מגיע עייף מדי או לא מספיק עייף.
הדבר הראשון שאני ממליצה לעשות הוא לבחון מחדש סמני עייפות ולשנות את השעות על מנת למצוא את השעות הטובות לו. מומלץ גם לבצע את ההרדמות בחדר חשוך ללא גירויים ואם אפשר טקס שינה גם לשנות היום.
אם הוא לא נרדם או מתנמנם בזמן האוכל הייתי ממתינה עם זה עוד קצת ומאפשרת לו לדחות את האוכל בצורה טבעית.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום