הרדמות והרגעה של בת 4.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרדמות והרגעה של בת 4.5 חודשים
14/10/2014 22:13
שלום!
בתי הקטנה בת 4.5 חודשים. באופן כללי בעלת מזג רגוע אבל...
הדרך היחידה שאנו מצליחים להרדים היא :
מנשא, נסיעה ברכב (מאוד אוהבת לנסוע) או הנקה. אני יודעת שהם כולם גורמי תלות אבל חשבנו להתחיל ללמד לישון רק החל מגיל 5 חודשים (זכרתי שזה מה שממליצים). גם נדנודים על הידיים עם מוצץ לא מרדימים וגם בעגלה היא מאוד כועסת ונרגעת רק כאשר מרימים אותה.
הבעיה הנוספת היא שהיא מתקשה מאוד להרגע מהבכי, בפרט אם היא עייפה. לפעמים רק הנקה מרגיעה אותה. אין לי בעיה אבל אני מרגישה שקצת הפכתי למוצץ ובקרוב אחזור לעבודה והעניין יהיה בעייתי.
אנחנו עושים לה טקס שינה בערב באזור 18:30 (מקלחת, אוכל לפעמים לפני ולפעמים אחרי, ואז נסיונות ארוכים להרדמה...)
עניין נוסף: אני מרגישה שהרבה פעמים אחרי שמתעוררת משינה במהלך היום היא ישר משפשפת שוב את העיניים כאילו היא עייפה. זה מוביל לפעמים למעגל בלתי פוסק של עייפות ונסיונות הרדמה למרות שאני לא בטוחה שבאמת היא צריכה לישון...
לסיכום:
1. איך אפשר להרגיע אותה אם רק הציצי עוזר לה?
2. איך להתחיל ללמד הרדמה? מודעת לשיטת השכבה במיטה והרגעה על הידיים אם היא בוכה אבל גם על הידיים לא נרגעת...
3. איך לדעת האם באמת היא צריכה לישון עוד במהלך היום? שעה וחצי שינה במהלך היום לא מספיקה לה?

תודה :-)
מאת: אורח/ת
2. הרדמות והרגעה של בת 4.5 חודשים
17/10/2014 12:39
1. גם במהלך היום כדאי להתחיל להפריד בין הנקה כצורך אמיתי לאוכל לבין הנקה לצרכים אחרים כמו הפגת תסכול, שעמום וכו.. כשהיא בוכה בגלל סיבות שאינן קשורות באוכל מומלץ להתחיל להרגיע אותה בדרגים אחרות ואחרי מספר פעמים היא תוכל ללמוד להירגע ע"י מגע, חיבוק, תנועה וכו.. וייתכן וגם מוצץ. בשילוב של היום והלילה זה יהיה הרבה יותר קל ואז תוכלי להשתמש בידע שלך בנוגע ללימוד הירדמות במיטה.

2. כאמור, גם אם זה לוקח יותר זמן להרגיע על הידיים אפשר להתחיל ולעשות את זה. לאחר מספר לילות זה יתחיל להשתנות. הנחישות והעקביות שלכם היא מילת המפתח להצלחה.

3. שעה וחצי של שינה לא מספיקה בגיל הזה. לאחר שהיא מתעוררת המתינו פרק זמן משמעותי של פעילות (לרוב הממוצע הוא שעה בין תנומה לתנומה), וכשאת מזהה סמנים חדשים (לא כאלה שממשיכים מההתעוררות) אז התחילי הרדמה חדשה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד