שנת צהריים בת שנה ו- 10 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת צהריים בת שנה ו- 10 חודשים
26/10/2014 13:22
בתי בימים האחרונים לא רוצה לישון שנת צהריים
בעבר נרדמה ב 12.30 בצהריים ועכשיו לקראת 13.00 אני משכיבה אותה והיא לא רוצה לישון (האיחור בשעה הוא בגלל שאנחנו הולכות לגינה מאוחר יותר קריר בבוקר)

האם כדאי להשכיב אותה בשעה מאוחרת יותר?
לאחר מכן היא בוכה כאשר מנסים להכניס אותה למיטה ולכן לא נרדמת.
האם זה מספיק בגילה לישון בלילה 12 שעות רצוף ללא שנת צהריים? (למרות שהיא נראת עייפה כבר בצהריים)
תודה על התשובות בברכת יום טוב
מאת: אורח/ת
2. שנת צהריים בת שנה ו- 10 חודשים
26/10/2014 15:06
בגיל הזה היא זקוקה לשינה אחת ביום (בנוסף ל12 שעות בלילה). בממוצע כ- 13 שעות.
עקבי אחר סמני עייפות והרדימי אותה בהתאם להם.
אם היא אינה מגלה כלל סמני עייפות במהלך היום והיא שמחה וחיונית לאורך כל היום אז ככל הנראה שנת הלילה מספיקה לה. כאמור, בדר"כ בגיל הזה עדיין זקוקים לשינה הזו (עד גיל 3 לערך).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך לשאלה
26/10/2014 15:31
תודה על התשובה, לדעתי היא זקוקה לשינה משום שלקראת ארבע חמש אחה"צ היא עייפה.

כשהייתה תינוקת 4 חודשים, גם הייתה מדלגת על שעות שינה ומה שגרם לה לישון זה הבקבוק. עכשיו היא לא רוצה להיכנס למיטה שוב ואני שוקלת להכניס אותה למיטה בסביבות 14:00 אחרי זה נראה לא מאוחר מידי מה דעתך?

סימני עייפות זה פיהוקים ושיפשופי עיניים להשכיב עד רבע שעה מרגע שהבחנו בהם?
4. המשך לשאלה
27/10/2014 12:01
14 נשמע שעה טובה, כאמור לכל תינוק יש את השעות שלו וסמני העייפות הם הסמן הטוב ביותר.
לא הייתי מכניסה לשנת יום אחרי 17 אלא כבר מתכוננת לשנת הלילה. אבל בהחלט כדאי להוסיף שינה באזור 14-15 (אם לא אפשרי לפני כן- 12:30 בערך)

אפשר להשכיב לישון עד חצי שעה לאחר זיהוי סמנים ראשונים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה
27/10/2014 14:16
אני אנסה
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה