לימד הרדמות עצמאית לתינוקת שנרדמת על הציצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. לימד הרדמות עצמאית לתינוקת שנרדמת על הציצי
03/11/2014 15:17
שלום, ביתי בת שמונה חודשים, נרדמת תוך כדי מציצה של השד. אני רוצה להתחיל ללמד אותה הרדמות עצמאית אך לא יודעת כיצד לנתק את ההרדמות מהמציצה. אם אני מניחה במיטה היא ישר מתחילה לבכות. איך עושים את התהליך בהדרגה וללא בכי? את בני הגדול לימדתי בלי בעיות מיוחדות עם ליטופים במיטה ובהדרגה פחות עזרה אך במקרה עכשיו היא לא מוכנה להרגע בשום דרך חוץ מהציצי ולכן אני לא יודעת איך לעזור פחות בהדרגה. ניסיתי לנתק כשהמציצות נחלשות ואין שיפור מיום ליום, אני יכולה לנתק אותה עשרות פעמים עד שהיא מוכנה לעזוב (כשהיא כבר ממש רדומה...). אשמח לעזרה
מאת: אורח/ת
2. לימד הרדמות עצמאית לתינוקת שנרדמת על הציצי
04/11/2014 13:16
היי,

ברוב המקרים, אם לא בכולם, יהיה בכי מעצם השינוי של ההרגל, אבל כל עוד את נותנת מענה לבכי הוא ייחלש עד שייפסק.
כשאת מקבלת את ההחלטה להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה המסר שאת צריכה להעביר הוא ברור ואחיד- אין יותר אופציה להירדם/להתנמנם בזמן המציצה אלא רק במיטה. לנתק אותה כשקצב היניקות נחלש זה מאוד נכון אבל מכאן יש להתייחס לבכי, כלומר, להרגיע אותה על הידיים ואחרי שהיא רגועה להניח במיטה ולהמשיך עם המגע, ושוב, אם היא מתחילה לבכות להרגיע ואם יש צורך מרימים שוב על הידיים (לא להנקה) מרגיעים ומחזירים למיטה. כשבסופו של דבר היא צריכה להירדם עם מגע ובמיטה. אחרי מספר לילות את צריכה לראות כבר שיפור. אחרי שניתקת אותה פעם אחת עדיף שלא לתת לה שוב הנקה.
במקביל, גם במהלך היום צריכה להיות קורלציה עם נושא ההנקה- הוא אמור להיות רק לצורך תזונה ולא לשמש לצורך הפגת שעמום, התנחמות, וכו..

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. אותה בעיה
13/11/2014 10:28
היי עינת,
אצלי אותו סיפור אם אני לא מניקה הבן שלי בן ה3 חודשים משתולל ובוכה. אני מכניסה אותו למיטה ו בעזרת מגע מנסהלהרדים אותו. לרוב הוא בוכה אז אני מרימה מרגיעה ומכניבה שוב למיטה ככה 5-6 פעמים וכל פעם שאני מוציאה אותו הוא מחפש ציצי ובוכה. איך אני יכולה לדעת שהוא לא רעב? ושהספיקה לו ההנקה?
מאת: אורח/ת
4. אותה בעיה
13/11/2014 11:15
היי,

יש הבדל משמעותי בגילאים ובהתייחסות שלנו להנקה.
בגיל 3 חודשים אנחנו עדיין לא מורידים ארוחות בצורה יזומה אלא נותנים לפי דרישה.
מה שכן אפשר כבר לעשות אלא שני דברים עיקריים:
1. לשמור על פער של כל 3 שעות. במידה והוא אוכל טוב ועולה יפה במשקל אז הוא מסוגל לעשות את זה.
2. להתחיל לשים לב שהוא לא נרדם בזמן האוכל אלא לנתק לפני ההירדמות. אם הוא מיד בוכה חברי אותו שוב, שימי לב לקצב היניקות וכשהוא מתחיל להיחלש זה סימן שהוא כבר לא אוכל. אחרי פעמיים שקיבל אוכל והחליש את קצב היניקות הוא כבר לא צריך להיות רעב (כי אכל..).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד