פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0לימד הרדמות עצמאית לתינוקת שנרדמת על הציצי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ברוב המקרים, אם לא בכולם, יהיה בכי מעצם השינוי של ההרגל, אבל כל עוד את נותנת מענה לבכי הוא ייחלש עד שייפסק.
כשאת מקבלת את ההחלטה להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה המסר שאת צריכה להעביר הוא ברור ואחיד- אין יותר אופציה להירדם/להתנמנם בזמן המציצה אלא רק במיטה. לנתק אותה כשקצב היניקות נחלש זה מאוד נכון אבל מכאן יש להתייחס לבכי, כלומר, להרגיע אותה על הידיים ואחרי שהיא רגועה להניח במיטה ולהמשיך עם המגע, ושוב, אם היא מתחילה לבכות להרגיע ואם יש צורך מרימים שוב על הידיים (לא להנקה) מרגיעים ומחזירים למיטה. כשבסופו של דבר היא צריכה להירדם עם מגע ובמיטה. אחרי מספר לילות את צריכה לראות כבר שיפור. אחרי שניתקת אותה פעם אחת עדיף שלא לתת לה שוב הנקה.
במקביל, גם במהלך היום צריכה להיות קורלציה עם נושא ההנקה- הוא אמור להיות רק לצורך תזונה ולא לשמש לצורך הפגת שעמום, התנחמות, וכו..
בהצלחה
אצלי אותו סיפור אם אני לא מניקה הבן שלי בן ה3 חודשים משתולל ובוכה. אני מכניסה אותו למיטה ו בעזרת מגע מנסהלהרדים אותו. לרוב הוא בוכה אז אני מרימה מרגיעה ומכניבה שוב למיטה ככה 5-6 פעמים וכל פעם שאני מוציאה אותו הוא מחפש ציצי ובוכה. איך אני יכולה לדעת שהוא לא רעב? ושהספיקה לו ההנקה?
יש הבדל משמעותי בגילאים ובהתייחסות שלנו להנקה.
בגיל 3 חודשים אנחנו עדיין לא מורידים ארוחות בצורה יזומה אלא נותנים לפי דרישה.
מה שכן אפשר כבר לעשות אלא שני דברים עיקריים:
1. לשמור על פער של כל 3 שעות. במידה והוא אוכל טוב ועולה יפה במשקל אז הוא מסוגל לעשות את זה.
2. להתחיל לשים לב שהוא לא נרדם בזמן האוכל אלא לנתק לפני ההירדמות. אם הוא מיד בוכה חברי אותו שוב, שימי לב לקצב היניקות וכשהוא מתחיל להיחלש זה סימן שהוא כבר לא אוכל. אחרי פעמיים שקיבל אוכל והחליש את קצב היניקות הוא כבר לא צריך להיות רעב (כי אכל..).
1. לימד הרדמות עצמאית לתינוקת שנרדמת על הציצי
03/11/2014 15:17
שלום, ביתי בת שמונה חודשים, נרדמת תוך כדי מציצה של השד. אני רוצה להתחיל ללמד אותה הרדמות עצמאית אך לא יודעת כיצד לנתק את ההרדמות מהמציצה. אם אני מניחה במיטה היא ישר מתחילה לבכות. איך עושים את התהליך בהדרגה וללא בכי? את בני הגדול לימדתי בלי בעיות מיוחדות עם ליטופים במיטה ובהדרגה פחות עזרה אך במקרה עכשיו היא לא מוכנה להרגע בשום דרך חוץ מהציצי ולכן אני לא יודעת איך לעזור פחות בהדרגה. ניסיתי לנתק כשהמציצות נחלשות ואין שיפור מיום ליום, אני יכולה לנתק אותה עשרות פעמים עד שהיא מוכנה לעזוב (כשהיא כבר ממש רדומה...). אשמח לעזרה מאת: אורח/ת
2. לימד הרדמות עצמאית לתינוקת שנרדמת על הציצי
04/11/2014 13:16
היי,ברוב המקרים, אם לא בכולם, יהיה בכי מעצם השינוי של ההרגל, אבל כל עוד את נותנת מענה לבכי הוא ייחלש עד שייפסק.
כשאת מקבלת את ההחלטה להתחיל ללמד אותה להירדם במיטה המסר שאת צריכה להעביר הוא ברור ואחיד- אין יותר אופציה להירדם/להתנמנם בזמן המציצה אלא רק במיטה. לנתק אותה כשקצב היניקות נחלש זה מאוד נכון אבל מכאן יש להתייחס לבכי, כלומר, להרגיע אותה על הידיים ואחרי שהיא רגועה להניח במיטה ולהמשיך עם המגע, ושוב, אם היא מתחילה לבכות להרגיע ואם יש צורך מרימים שוב על הידיים (לא להנקה) מרגיעים ומחזירים למיטה. כשבסופו של דבר היא צריכה להירדם עם מגע ובמיטה. אחרי מספר לילות את צריכה לראות כבר שיפור. אחרי שניתקת אותה פעם אחת עדיף שלא לתת לה שוב הנקה.
במקביל, גם במהלך היום צריכה להיות קורלציה עם נושא ההנקה- הוא אמור להיות רק לצורך תזונה ולא לשמש לצורך הפגת שעמום, התנחמות, וכו..
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. אותה בעיה
13/11/2014 10:28
היי עינת,אצלי אותו סיפור אם אני לא מניקה הבן שלי בן ה3 חודשים משתולל ובוכה. אני מכניסה אותו למיטה ו בעזרת מגע מנסהלהרדים אותו. לרוב הוא בוכה אז אני מרימה מרגיעה ומכניבה שוב למיטה ככה 5-6 פעמים וכל פעם שאני מוציאה אותו הוא מחפש ציצי ובוכה. איך אני יכולה לדעת שהוא לא רעב? ושהספיקה לו ההנקה?
מאת: אורח/ת
4. אותה בעיה
13/11/2014 11:15
היי,יש הבדל משמעותי בגילאים ובהתייחסות שלנו להנקה.
בגיל 3 חודשים אנחנו עדיין לא מורידים ארוחות בצורה יזומה אלא נותנים לפי דרישה.
מה שכן אפשר כבר לעשות אלא שני דברים עיקריים:
1. לשמור על פער של כל 3 שעות. במידה והוא אוכל טוב ועולה יפה במשקל אז הוא מסוגל לעשות את זה.
2. להתחיל לשים לב שהוא לא נרדם בזמן האוכל אלא לנתק לפני ההירדמות. אם הוא מיד בוכה חברי אותו שוב, שימי לב לקצב היניקות וכשהוא מתחיל להיחלש זה סימן שהוא כבר לא אוכל. אחרי פעמיים שקיבל אוכל והחליש את קצב היניקות הוא כבר לא צריך להיות רעב (כי אכל..).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום