התעוררויות רבות בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות רבות בלילה
05/11/2014 9:38
שלום,
הבן שלי בן 8 חודשים. מגיל 3.5 חודשים הוא כבר נרדם לבד וישן כל הלילה. כמובן שאנחנו היינו שמחים ומאושרים...
בחודש האחרון השינה השתבשה. הוא מתעורר כמה פעמים בלילה (בעיקר בשעות האחרונות של הלילה - מ2:00 - 3:00 והלאה).
אני קמה משכיבה אותו שוב, נותנת לו מוצץ והוא חוזר לישון. מסביבות 5:00 כבר יותר קשה להחזיר אותו לישון (הוא כנראה כבר מרגיש קצת בוקר).
זה התחיל מפעם או פעמיים בלילה, אבל זה מחמיר, ועם הזמן הוא מתעורר יותר ויותר פעמים.
איך אני יכולה לטפל בזה?
תודה
מאת: אורח/ת
2. תוספת
05/11/2014 10:22
במשך היום הוא ישן כשעה בבוקר וכשעה - שעתיים בצהרים (זה די משתנה - לפעמים ישן יותר ולפעמים פחות).
לרוב הוא מאד עייף בערב. הולך לישון בסביבות 18:30 - 19:00 (מיד אחרי הבקבוק של הערב - או שנרדם תוך כדי הבקבוק). מתעורר בין 5:00 ל 6:00 בבוקר.
3. התעוררויות רבות בלילה
05/11/2014 14:51
היי
ממה שאת מתארת נראה שיש לבנך עזרה בהירדמות עם שני גורמים עיקריים הראשון זה מוצץ והשני בקבוק בתחילת הלילה.
חשוב לוודא ולהקפיד שהוא לא יירדם אף פעם בזמן האוכל כיון שזה מקבע קשר בין אוכל לשינה וזה מוביל ליותר יקיצות. לעניין המוצץ, מומלץ ללמד אותו לקחת מוצץ לבד בלילה ללא התערבות שלך וכך מספר היקיצות ירד כי התלות היא פחות במוצץ אלא יותר במעורבות שלך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תודה על התשובה
06/11/2014 10:35
ההירדמות עם הבקבוק התחילה אולי בשבועיים האחרונים. הוא כנראה יותר עייף. אני אנסה באמת שלא ירדם תוך כדי.
הוא יודע להכניס מוצץ לפה לבד (במשך היום). אני אנסה באמת ללמד אותו לקחת לבד בלילה. הבעיה היא שגם קצת קשה למצוא את המוצץ בחושך, וגם אני צריכה שהוא יבין שזה מה שהוא צריך לעשות. אני אנסה לתרגל אותו...
תודה
5. בהצלחה
06/11/2014 13:07
שבועיים זה הרבה זמן אז גם אם קודם לכן לא היה קשר בין הבקבוק עכשיו כבר יש.
לעניין מציאת המוצץ- אפשר לשים מספר מוצצים במיטה ואפשר להשאיר מנורה חלשה קבועה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד