פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0הקניית הרגלי שינה שבעה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: הנקה
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4103 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
30/07/2025 12:33
22/07/2025 21:54
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן שבעה חודשים...אני שמה לב שהרבה פעמים כשאני מניחה אותו במיטה, בזמן (לא בעייפות יתר), הוא נרדם בכוחות עצמו עם מוצץ, בעיקר זה קורה בשנות יום. הבעיה היא במהלך הלילה. אני מניקה אותו ארבע פעמים (ב21,24, 15 ובהתעוררות הסופית סביבות 18), ניסיתי לתת לו מוצץ במקום ציצי ובוכה המון, כשנותנת ציצי יונק קצת וצורח (גם מהציצי לא מרוצה), מניחה במיטה בבכי (בידיים לא נרגע) ועושה טפיחות, לחישה, מגע וכו' אשר לרוב עוזר אבל כשאני מפסיקה שוב בוכה, וככה פרקי זמן ארוכים יחסית. מה שמפליא אותי זה שבשנות יום נרדם לרוב ללא בעיה. איך אפשר לעזור לו בלילה גם שירדם בקלות? ואיך את מסבירה את הפערים?
תודה,
לאורה
אין לי מספיק מידע כדי להסביר את הפערים, יכולות להיות הרבה מאוד סיבות.
תבדקי שגם בלילה הוא הולך לישון בזמן מתאים, טקס שינה טוב וקבוע. אישית, אני מעדיפה שירגע תמיד בידיים גם אם זה לוקח יותר זמן אבל לא להכניס למיטה כשהוא בוכה, ואם הוא אינו צריך לאכול אז אין צורך.
מספר הארוחות בלילה ביחס לגיל הוא די גדול, אם הוא אוכל טוב ועולה יפה במשקל ואינו נרדם בזמן האוכל אז אפשר להתחיל להגדיל את הזמנים בין הארוחות.
תודה רבה, מיואשת!
תודה
הדבר הראשון כשצריך לבדוק זה שהוא לא נעזר באוכל כדי להירדם. כלומר, לתת לו לאכול ולהקפיד לנתק לפני הירדמות ו/או התנמנמות. אחרי שהוא עושה את זה בכל הפעמים אז יהיה קל יותר להתחיל לרווח את הארוחות.
וכן, ייתכן והוא מקשר את האוכל והשינה בלילה. לפעמים זה גולש חזרה גם ליום ולפעמים לא.
1. הקניית הרגלי שינה שבעה חודשים
10/11/2014 14:44
היי עינת,בני בן שבעה חודשים...אני שמה לב שהרבה פעמים כשאני מניחה אותו במיטה, בזמן (לא בעייפות יתר), הוא נרדם בכוחות עצמו עם מוצץ, בעיקר זה קורה בשנות יום. הבעיה היא במהלך הלילה. אני מניקה אותו ארבע פעמים (ב21,24, 15 ובהתעוררות הסופית סביבות 18), ניסיתי לתת לו מוצץ במקום ציצי ובוכה המון, כשנותנת ציצי יונק קצת וצורח (גם מהציצי לא מרוצה), מניחה במיטה בבכי (בידיים לא נרגע) ועושה טפיחות, לחישה, מגע וכו' אשר לרוב עוזר אבל כשאני מפסיקה שוב בוכה, וככה פרקי זמן ארוכים יחסית. מה שמפליא אותי זה שבשנות יום נרדם לרוב ללא בעיה. איך אפשר לעזור לו בלילה גם שירדם בקלות? ואיך את מסבירה את הפערים?
תודה,
לאורה
מאת: אורח/ת
2. סליחה טעות
10/11/2014 14:46
טעיתי במספרים בשעות, מניקה ב21, 24, 3, 6... מאת: אורח/ת
3. הקניית הרגלי שינה שבעה חודשים
11/11/2014 13:14
הי לאורה,אין לי מספיק מידע כדי להסביר את הפערים, יכולות להיות הרבה מאוד סיבות.
תבדקי שגם בלילה הוא הולך לישון בזמן מתאים, טקס שינה טוב וקבוע. אישית, אני מעדיפה שירגע תמיד בידיים גם אם זה לוקח יותר זמן אבל לא להכניס למיטה כשהוא בוכה, ואם הוא אינו צריך לאכול אז אין צורך.
מספר הארוחות בלילה ביחס לגיל הוא די גדול, אם הוא אוכל טוב ועולה יפה במשקל ואינו נרדם בזמן האוכל אז אפשר להתחיל להגדיל את הזמנים בין הארוחות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

4. המשך
19/11/2014 22:47
תודה. הבעיה היא שהוא ממש אבל ממש בוכה כשאני לא מניקה בלילה. במשך משהו כמו שבועיים כשהתעורר ב21 נתנו לו מוצץ והמשיך לישון עד חצות בערך, ואז היה מתעורר עוד פעם אחת בלילה להנקה. לפני יומיים חזר להתעורר ב21 והוא בוכה בהיסטריה על הידיים שום דבר לא מרגיע אותו, בכה במשך שעה שלמה עד שהרגשתי שאני לא מסוגלת יותר והנקתי אותו...האם בגיל זה יש קפיצות גדילה המצריכות הנקות תכופות בלילה?, מה עליי לעשות במצבים כאלה? לתת לו לבכות (בכי קורע לב) גם אם מדובר בפרק זמן גדול (גם אם זה יהיה שעות, בטוחה שהוא מסוגל לבכות שעות...)עד שיירדם ללא הנקה?תודה רבה, מיואשת!
5. ועוד משהו
19/11/2014 22:59
אוסיף כי ברגע שהנקתי אותו אחרי שעה של בכי על הידיים, הוא הונח במיטה ער ונרדם ישר. במידה ואת צריכה עוד מידע: כיום בן 7.5 חודשים. ישן לאחרונה שעה וחצי פעמיים ביום (8:30-10:00, 13:00-14:30), כשהוא מונח במיטה ער עם מוצץ. נרדם לשינת לילה ב18:30 ומתעורר סופית סביב 6:30. ייתכן שעדיין הוא תלוי בציצי בלילה (רק בלילה)?תודה
6. המשך
20/11/2014 15:16
לרוב קפיצת הגדילה היא באזור גיל 6 חודשים. אם לא הייתה אז יכול להיות בגיל 7 חודשים קפיצה מאוחרת. אבל, קפיצת גדילה מתבטאת לרוב גם במהלך היום ולא רק בלילה, ובנוסף, לרוב היא מסתיימת לאחר כ 3 לילות לכל היותר שבוע.הדבר הראשון כשצריך לבדוק זה שהוא לא נעזר באוכל כדי להירדם. כלומר, לתת לו לאכול ולהקפיד לנתק לפני הירדמות ו/או התנמנמות. אחרי שהוא עושה את זה בכל הפעמים אז יהיה קל יותר להתחיל לרווח את הארוחות.
וכן, ייתכן והוא מקשר את האוכל והשינה בלילה. לפעמים זה גולש חזרה גם ליום ולפעמים לא.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום