פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0סדר יום רצוי לבת חמישה וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

על כל נושא התזונה אני מציעה לך להתייעץ עם תזונאית תינוקות או בטיפת חלב, אני לא מספיק מתמצאת בזה.
לגבי סדר היום, שימי לב מתי הוא מתחיל לגלות סמני עייפות, אלה השעות בהם הוא צריך לישון. אם תעקבי אחרי זה תגלי שיש דפוס פחות או יותר קבוע. בממוצע, בגיל הזה, זמני הערות יכולים להיות בין שעה לשעתיים, וזה יכול להשתנות במהלך היום (כלומר, בבוקר הוא יכול להיות עייף אחרי שעה ואילו אחה"צ הוא יכול לסחוב שעתיים ערות), חשוב שלא יגיע לעייפות יתר.
אחרי שתגלי את שעות השינה הטובות תוכלי לבנות סביב זה את האוכל וזמן המשחק וכך יבנה לך סדר היום.
לרוב יש 3 תנומות במהלך היום (בוקר, צהריים, אחה"צ).
זה לא משנה אם האוכל הוא לפני או אחרי שנת הצהריים העיקר שיהיה קבוע.
1. סדר יום רצוי לבת חמישה וחצי חודשים
24/11/2014 21:35
יש לי שאלה שנוגעת גם לשינה וגם לתזונה: הקטנה שלי בת חמישה וחצי חודשים. התחלנו טעימות לפני כחודש וכבר שתי ארוחות קטנות של מוצקים פעמיים ביום: פירות וירקות. כל ארוחה היא בכמות של 3-4 קוביות קרח קטנות פחות או יותר. עכשיו התחלתי להוסיף לה קצת עוף לירקות וקצת שקדימון לפירות. השאלה שלי: כמה חלב היא צריכה לשתות בנוסף ומה סדר היום הרצוי בשילוב בין ארוחות מוצקים, בקבוקים ושינה במהלך היממה? כרגע כמות החלב שהיא שותה ירדה משמעותית ואני קצת מודאגת מזה. ואני גם לא סגורה מה עדיף, מרק לפני שנצ או אחרי. כרגע אין לה סדר יום קבוע, היא ישנה בשעות לא קבועות וקשה לעשות תוכניות לאחר הצהריים שיתאימו לאילוצים עם הגדול (הוצאה מהגן וכו). הדבר היחידי שקבוע זה שהיא הולכת לישון בסביבות שבע וחצי בערב ובבוקר מתעוררת סופית בשש וחצי-רבע לשבע. וזהו, כל השאר משתנה מידי יום.... יש לציין שאני כבר חזרתי לעבודה והיא עם מטפלת 4 ימים בשבוע... תודה! מאת: אורח/ת
2. סדר יום רצוי לבת חמישה וחצי חודשים
25/11/2014 20:54
היי,על כל נושא התזונה אני מציעה לך להתייעץ עם תזונאית תינוקות או בטיפת חלב, אני לא מספיק מתמצאת בזה.
לגבי סדר היום, שימי לב מתי הוא מתחיל לגלות סמני עייפות, אלה השעות בהם הוא צריך לישון. אם תעקבי אחרי זה תגלי שיש דפוס פחות או יותר קבוע. בממוצע, בגיל הזה, זמני הערות יכולים להיות בין שעה לשעתיים, וזה יכול להשתנות במהלך היום (כלומר, בבוקר הוא יכול להיות עייף אחרי שעה ואילו אחה"צ הוא יכול לסחוב שעתיים ערות), חשוב שלא יגיע לעייפות יתר.
אחרי שתגלי את שעות השינה הטובות תוכלי לבנות סביב זה את האוכל וזמן המשחק וכך יבנה לך סדר היום.
לרוב יש 3 תנומות במהלך היום (בוקר, צהריים, אחה"צ).
זה לא משנה אם האוכל הוא לפני או אחרי שנת הצהריים העיקר שיהיה קבוע.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום