סדר יום רצוי לבת חמישה וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. סדר יום רצוי לבת חמישה וחצי חודשים
24/11/2014 21:35
יש לי שאלה שנוגעת גם לשינה וגם לתזונה: הקטנה שלי בת חמישה וחצי חודשים. התחלנו טעימות לפני כחודש וכבר שתי ארוחות קטנות של מוצקים פעמיים ביום: פירות וירקות. כל ארוחה היא בכמות של 3-4 קוביות קרח קטנות פחות או יותר. עכשיו התחלתי להוסיף לה קצת עוף לירקות וקצת שקדימון לפירות. השאלה שלי: כמה חלב היא צריכה לשתות בנוסף ומה סדר היום הרצוי בשילוב בין ארוחות מוצקים, בקבוקים ושינה במהלך היממה? כרגע כמות החלב שהיא שותה ירדה משמעותית ואני קצת מודאגת מזה. ואני גם לא סגורה מה עדיף, מרק לפני שנצ או אחרי. כרגע אין לה סדר יום קבוע, היא ישנה בשעות לא קבועות וקשה לעשות תוכניות לאחר הצהריים שיתאימו לאילוצים עם הגדול (הוצאה מהגן וכו). הדבר היחידי שקבוע זה שהיא הולכת לישון בסביבות שבע וחצי בערב ובבוקר מתעוררת סופית בשש וחצי-רבע לשבע. וזהו, כל השאר משתנה מידי יום.... יש לציין שאני כבר חזרתי לעבודה והיא עם מטפלת 4 ימים בשבוע... תודה!
מאת: אורח/ת
2. סדר יום רצוי לבת חמישה וחצי חודשים
25/11/2014 20:54
היי,

על כל נושא התזונה אני מציעה לך להתייעץ עם תזונאית תינוקות או בטיפת חלב, אני לא מספיק מתמצאת בזה.
לגבי סדר היום, שימי לב מתי הוא מתחיל לגלות סמני עייפות, אלה השעות בהם הוא צריך לישון. אם תעקבי אחרי זה תגלי שיש דפוס פחות או יותר קבוע. בממוצע, בגיל הזה, זמני הערות יכולים להיות בין שעה לשעתיים, וזה יכול להשתנות במהלך היום (כלומר, בבוקר הוא יכול להיות עייף אחרי שעה ואילו אחה"צ הוא יכול לסחוב שעתיים ערות), חשוב שלא יגיע לעייפות יתר.
אחרי שתגלי את שעות השינה הטובות תוכלי לבנות סביב זה את האוכל וזמן המשחק וכך יבנה לך סדר היום.
לרוב יש 3 תנומות במהלך היום (בוקר, צהריים, אחה"צ).
זה לא משנה אם האוכל הוא לפני או אחרי שנת הצהריים העיקר שיהיה קבוע.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד