טקס התרגעות במהלך היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. טקס התרגעות במהלך היום
04/01/2015 9:05
שלום בני בן 15 שבועות וישן כ45 דקות במהלך היום. שמתי לב שהוא עייף ואני מתקשה להנחיל לו סדר יום.
הבנתי שניתן לעשות טקס התרגעות לפני השינה שמסייע בהארכת השינה, שאלתי היא כיצד כדאי לבצעו ומתי יש להתחילו כדי שיהיה אפקטיבי?
מאת: אורח/ת
2. טקס התרגעות במהלך היום
04/01/2015 14:54
הי,

טקס שינה יכול לעזור לשינה איכותית אך לא תמיד יאריך את השינה.
טקס שינה נכון צריך להוריד גירויים - כלומר, לא לצאת מהחדר במהלך הטקס, לנסות לעשות משהו מרגיע ונעים כשהוא ער (למשל עיסוי או שיר וכו..), מומלץ להרדים בחדר חשוך, בזמן הטקס אפשר לשים מוזיקה ברקע אבל כשמניחים במיטה ומרדימים לכבות את המוזיקה.
לדוגמה: להיכנס לחדר, לסגור תריסים, לשיר שיר כמה דקות כשהוא על הידיים וכשהוא רגוע להניח במיטה.
מתי להתחיל את הטקס? כשאת מזהה סמני עייפות. כשהוא ילך לישון בזמן הנכון השינה יכולה להיות הרבה יותר ארוכה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה, כיצד ניתן להאריך את השינה?
04/01/2015 15:23
ניסית ללטפו בעדינות כמה דקות לפני שמתעורר אבל הוא כל הזמן מתעורר מהליטוף וקשה להחזירו לישון.
מדוע בלילה הוא בסה"כ ישן רצוף, כלומר יש לו את היכולת לחזור לישון בעצמו, אז למה לא כך גם ביום?
מאת: אורח/ת
4. הארכת שנות יום
04/01/2015 20:36
זה נכון לתת לו מגע כ-10 דקות לפני שהוא אמור להתעורר כדי להאריך את השינה. אבל, אם הליטוף מעיר אז צריך למצוא משהו אחר (הנחת יד, נדנוד וכו..) ובכל מקרה, כמו שציינתי קודם, הכי חשוב זה למצוא את שעות השינה הנכונות כי אז ייתכן והשינה תתארך מעצמה.
שנת היום היא בדר"כ קשה יותר כיון שהורמון השינה נמצא בכמות נמוכה מאוד ואילו בלילה הוא בכמות מיטבית ולכן לרוב בלילה קל יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד