גיל מומלץ להורדת הנקות לילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. גיל מומלץ להורדת הנקות לילה
05/01/2015 10:34
שלום,
בני בן 9 חודשים...לאחר שעבדתי איתו הגענו ל2 התעוררויות בלילה להנקה. אחת בחצות ועוד אחת בארבע לפנות בוקר. נרדם ב18:30 עד 6:30. בשתי הארוחות הללו הוא ממש אוכל. כ10 דקות הנקה. האם אפשר להוריד? איך אדע אם זקוק לזה או שמדובר בהרגל?. ביום אוכל כך: 6:30 הנקה (לרוב קצרה כי אחיו בן השנתיים דואג להסיח אותו), 7:30 דייסת קווקר עם פרי, 10:00-הנקה או פרי, 11:30-ארוחת צהריים עוף/הודו/קטניות+ ירקות מאודים, 14:30-15:00 -פירות (שני תפוחי עץ לרוב), 16:30-ארוחת ערב לרוב ירקות מאודים עם פחמימה כלשהי, 18:00-הנקה נוספת, 18:15-מקלחת, 18:30-למיטה.
תודה!
מאת: אורח/ת
2. גיל מומלץ להורדת הנקות לילה
05/01/2015 12:44
היי,

לגבי ארוחות במהלך הלילה- אם הוא מתעורר תמיד בשעה קבועה לאוכל סביר להניח שזה הרגל ולא רעב. בנוסף, תלוי מה האוכל משרת, אם הוא נרדם או מתנמנם בזמן האוכל ולמעשה האוכל עוזר לו לחזור לישון אז סימן שיש פה תלות, במקרה כזה צריך לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ואז להתחיל להוריד את הארוחות.
בעקרון, רוב התינוקות מגיל 6-7 חודשים יכולים לישון לילה ללא אוכל (בהנחה שאוכלים טוב במהלך היום ועולים יפה במשקל).
* מבחינת כמות האוכל שהוא אוכל אני מציעה לך להתייעץ עם תזונאית תינוקות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך
05/01/2015 14:24
תודה. לרוב מדובר בשעות קבועות אבל יש שינויים לפעמים. יכול להקדים את ההתעוררות ל23, ואז מתעורר שוב ב2 או 3 ואז 5:30. אבל זה פחות אופייני. ביום נרדם ללא ציצי. עולה יפה במשקל. לא נרדם עם הציצי אבל בטוחה שזה עוזר לו להיכנס ל"מוד" של רוגע וכך שינה...איך אוכל לדעת אם רעב או לא? יש דרך לדעת?, מה מומלץ?. מאוד מאוד בא לי להוריד לו את זה, נמאס לי לקום בלילה...
תודה :)
מאת: אורח/ת
4. המשך
05/01/2015 14:27
הדבר הראשון הוא לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ע"י כך שבשנות היום לא יהיה כלל קשר בין הנקה לשינה (כלומר, פער של לפחות 10 דקות בין האוכל להליכה לישון) ובמהלך הלילה לוודא שאינו נרדם וגם לא מתנמנם בזמן האוכל. סביר להניח שהוא ידחה בעצמו את הארוחות וגם אם לא יהיה קל יותר לדחות בצורה יזומה אבל הדרגתית- כל כמה לילות לדחות את האוכל בשעה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד