תינוק בן שנה ושמונה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן שנה ושמונה חודשים
20/04/2010 11:23
בני מגיל חמישה חודשים היה נרדם ללילה שלם בלול בחדרי , לאחרונה חלו בלילותיו מספר שינויים : העברתי אותו לחדר משלו , למיטת מעבר ואני מנסה לא לתת לו להרדם עם טלוויזיה אלא עם מנגינה רגועה ומנורת לילה .כעת תהליך ההירדמות שלו נמשך כ - 40 דקות בהם הוא קם מהמיטה ואני מחזירה אותו ולאחר מכן יושבת לידו עד שהוא נרדם . במהלך הלילה הוא קם בוכה בין 3-4 פעמים בלי סיבה מה לא בסדר במה שאני עושה ??
מאת: einats
2. יש לו עדיין תלות במשהו כדי להרדם
22/04/2010 10:07
לפי השיטה של גנית פרג כשהם מתרגלים למשהו שהם תלויים בו צריך להפחית את השימוש בו כי הם מפתחים עמידות (אז לפני שהם עושים את זה) - אם עכשיו הוא צריך את נוכחותך בחדר כדי להרדם כל פעם תתרחקי קצת עד שתשבי ממש ליד הדלת ואז מחוץ לדלת ובעוד כמה ימים תראי שאת יכולה לשים לו את המוזיקה ולצאת מהחדר (שזה גם משהו שהוא תלוי בו ופחות כדאי - עדיף שיהיה תלוי בדברים שהוא יכול להפעיל ולעשות לבד בלי צורך בך).

ברגע שתסיימי את לימוד ההרדמות העצמאית כשהוא יקום באמצע הלילה הוא יוכל לחזור לישון בעצמו ללא עזרה.
מאת: אורח/ת
3. בן שנה ושמונה חודשים
22/04/2010 11:17
הי,

מדברייך קשה לדעת כיצד היה נרדם כשהיה בחדרך, והאם היה זקוק לעזרה כלשהי בתהליך ההירדמות. בכל מקרה, חשוב לוודא שהוא נרדם באופן עצמאי בתחילת הלילה ובמהלך הלילה כשמתעורר. נראה שכרגע שהוא עדיין זקוק לנוכחות שלך ולכן את יכולה לשבת לידו בלילות הקרובים ורק אם בוכה להרגיע במגע בתוך המיטה או על הידיים אם זה לא עוזר. עשי כך בכל הירדמות, וכעבור מספר ימים הרחיקי את הכיסא לכיוון הדלת והקפידי שההירדמות הסופית שלו תהיה כשאת יושבת רחוק. אם הוא יורד מהמיטה החזירי אותו למיטה. עשי את אותו דבר אם הוא מתעורר במהלך הלילה.
בשלב האחרון תוכלי לצאת כשהוא שוכב רגוע במיטה ולגשת רק אם הוא בוכה ויש צורך להרגיע.
לגבי המוסיקה, אין בעיה לשלב מוסיקה בטקס השינה, אבל רצוי שזה יהיה לזמן קצר ולא דיסק שחוזר על עצמו כדי שלא תתפתח תלות במוסיקה לצורך הירדמות.
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
4. קשיי הירדמות - בן שנה ושמונה חודשים
22/04/2010 17:40
תודה על התשובות המהירות , בהמשך לשאלתך בני עילאי היה נרדם בלול בחדרי לאחר ארוחת ערב ומקלחת עם מוצץ וחיתול ( חפצי מעבר בכל פעם שהוא עייף הוא מבקש אותם ) וטלוויזיה , כעת אני מנסה להרדים אותו בלי טלוויזיה עם סיפור . המנגינה היא של מנורת לילה קצובה בזמן ,אך גם היא לא מצליחה להרדים אותו או להרגיע אותו
1.האם גילו מתאים למיטת מעבר או שכדאי להחזיר לו את מיטת התינוק
2. עד לפני כחודשיים הוא היה ישן לילות שלמים וכעת מתעורר המון פעמים בלילה האם יכולה להיות סיבה אחרת ?
3. האם כדאי להמשיך עם התהליך או לתת לו את מבוקשו ולהכנע כי למען האמת כבר מאוד קשה לי וגם לו אנחנו ישנים בלילה בערך 4-3 שעות

תודה רבה על עזרתכם , עינת
מאת: einats
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד