בת 9 חודשים - מסרבת לתנומה שלישית

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 9 חודשים - מסרבת לתנומה שלישית
22/04/2010 10:00
שלום,

מגיל 0 גלי שלנו עם סדר יום ונרדמת עצמאית (אנחנו פועלים לפי הלוחשת בהרבה מובנים). רק בגיל חצי שנה היא עברה ל3 תנומות ביום בלבד, כל אחת של שעה וחצי-שעתיים ובשבועיים האחרונים התחילו להיות סירובים לתנומות והבנו ששוב סדר היום לא טוב.

היא קמה ב7 בבוקר וב8:45 (בערך, לפעמים מוקדם יותר, בינתיים לא קרה שיותר מאוחר כי היא ממש עיפה) חוזרת לישון עד 10-10:30.
אח"כ הולכת לישון ב12:30 או 13:00 עד 14:30-15:00. ואז כבר בארבע וקצת היא מתחילה לפהק ולעשות סימנים רציניים של עייפות ואנחנו שמים אותה שוב לישון - ניסינו יותר להחזיק אותה עוד קצת ערה, ניסינו מיד בסימני עייפות ראשונים ונראה שממש קשה לה עם התנומה הזאת.
אנחנו משכיבים אותה לישון ב7 וכמה דקות (יש לי אילוצי עבודה שלא מאפשרים לי להשכיב אותה קודם) ולפעמים כשהיא לא נרדמת היא ערה מ14:30 עד אחרי שבע וזה ממש הרבה עבורה.

מה כדאי לעשות? חשבנו לנסות עוד כמה ימים ואז לראות. בגדול אני רוצה להשכיב אותה יותר מאוחר לתנומת הצהריים שלה וזהו, להוריד את התנומה השלישית, אבל עכשיו היא עדיין הולכת לישון מוקדם ואני חוששת שתהיה עייפה מדי ולא יהיה לה נחמד.

תודה מראש!
מאת: אורח/ת
2. תנומות יום
22/04/2010 11:27
הי,

אני שמחה לשמוע שביתך נרדמת באופן עצמאי וישנה טוב. לגבי תנומות היום, מגיל שישה חודשים זה נורמלי שתינוקות מפחיתים את מספר תנומות היום ומסתפקים רק בשתי תנומות (בוקר וצהריים). חשוב לשים לב לסימני העייפות שלה ולהגיב בהתאם. ייתכן שאתם צריכים להקדים מעט את טקס השינה שלה ולהשכיב אותה מוקדם יותר. אני מבינה שיש אילוצים בעניין הזה, אך רצוי למצוא פיתרון אשר יאפשר לכם להגיב לסימני העייפות שהיא מראה.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. תודה רבה שרון - המשך לשאלתי
22/04/2010 11:38
אני גם מאוד בעד הורדת התנומה הזאת אבל לדעתי היא צריכה אותה ונאבקת "סתם" - למשל בשבת היא קמה בשתיים וחצי ובעשרה לארבע התחילה לפהק כבר. אז החזקנו אותה על הידיים מארבע (סובלת מריפלוקס אז צריכה להיות ישרה לפני השינה כדי שלא יעלה לה מזה שהיא מנערת את עצמה בזחילה ומשחק) ובארבע ורבע בערך שמתי אותה לישון.

עד חמש ניסיתי לעזור לה עם הרגעה עד שבסוף הוצאתי אותה ובשבע הלכה לישון. היא צריכה את התנומה הזאת עדיין לדעתנו. אם היא תלך לישון יותר מאוחר (מה שאנחנו נעשה בהדרגה) בצהריים אין בעייה עם זה - אבל כרגע עדיין יש צורך כנראה. אז למה היא נלחמת?! היא כן ניסתה לשים ראש ולהרדם אבל אחרי כמה שניות הרימה אותו וזחלה במיטה.

בגיל 9 חודשים באיזה שעות בד"כ הם ישנים בבוקר ובצהריים ומה משך הזמן? מה סדר היום שלדעתך טוב לתינוקות בני 9 חודשים עד שנה? (ברור לי שזה ממוצע וזה רק המלצה).
מאת: אורח/ת
4. תנומות יום - המשך
23/04/2010 22:01
הי,

אני מבינה את התחושה שהיא עדיין זקוקה לתנומה, אבל חשוב שתימנעו ממאבק סביב השינה. אם אתם משכיבים אותה ובסופו של דבר 'מוותרים' ומוציאים אותה מהמיטה זה יכול להיות בעייתי מכיוון שהיא תצפה שתוציאו אותה גם במקרים אחרים שבהם היא מתקשה להירדם. באופן כללי, שנות היום קשות יותר בהיעדר הורמון המלטונין (הורמון השינה) שמופרש בשעות הערב והלילה. לכן, כשאתם רואים סימני עייפות, אני ממליצה להשכיב אותה לישון ואם בתוך כמה דקות אתם רואים שהיא לא בעניין, הוציאו אותה מהמיטה והתשדלו להקדים מעט את טקס השינה (ההמלצה נכונה כמובן רק לשנות היום).
לגבי שעות השינה, קשה להצביע על שעות קבועות ולכן אני ממליצה שתהיו ערים לסימני העייפות שלה ותגיבו אליהם בזמן סביר (30-40 דקות).

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.