פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה - ילדה בת שנתיים וחודשיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים וחודשיים...
עמית הולכת לישון כל יום בשעה תשע בערך אחרי ארוחת ערב מזינה וגדולה בשעה שבע בערך, עוד "נישנוש" בשמונה ובקבוק לפני השינה.
היא מתעוררת כמעט כל לילה (90% מהלילות) בערך בשעה שלוש בבוקר, לוקחת בקבוק ונרדמת חזרה לבד.
היא דורשת רק בקבוק, לא מים ולא מוצץ!
לי יש הרגשה שמה שקורה לה זה אחד משניים :
1. היא קמה כי היא באמת רעבה ואני אולי צריכה לתת לה לאכול יותר אוכל מוצק לפני השינה.
2. היא לא מצליחה להירדם בלי בקבוק... היא קמה בלילה, ובלי הבקבוק, שזה ההרגל שלה, היא לא תצליח להירדם...)
מה לעשות? אני רוצה לוותר על הבקבוק הזה כי יש לי הרגשה שהוא מיותר ולא נותן כלום...
לעומת זאת, אין לי בעיה עם זה שהיא תמשיך לאכול בקבוק לפני השינה בשמונה וחצי - תשע..
תודה,
מיטל.
אני בהחלט מסכימה עם האופציה השניה שהצעת, עמית מתעוררת וזקוקה לבקבוק כדי להירדם ולא בשל רעב. בגילה אין לה כל צורך באכילה במהלך הלילה, במיוחד לאור העובדה שיא אוכלת ארוחה גדולה ואחריה מקבלת בקבוק שלפני השינה. לא פירטת כיצד היא נרדמת בתחילת הלילה, אבל מה שחשוב זה שהיא תירדם באופן עצמאי, ללא כל תלות בתחילת הלילה ובמהלך הלילה אם מתעוררת. אם היא עדיין לא נרדמת באופן עצמאי עליכם לעבוד איתה על הירדמות בכוחות עצמה וזה יסייע לה להירדם שוב כשהיא מתעוררת. לגבי הבקבוק, הסבירו לה שהיא לא זקוקה לבקבוק במהלך הלילה מכיוון שארוחות אוכלים במהלך היום, ולכן לא תוכל לקבל את הבקבוק. אני לא ממליצה להציע מים במקום בקבוק מכיוון שכך יכולה להיווצר תלות חדשה במקום התלות בבקבוק. כשהיא מתעוררת החזירו אותה לישון כפי שאתם עושים בכל הרדמה אחרת.
בהצלחה,
שרון
תודה על התגובה המהירה!
ברצוני לשאול אותך שאלה נוספת - עמית עברה לפני חודשיים לישון במיטת מעבר (שהחסרון הידוע שלה זה שהיא יורדת מהמיטה...).
בהירדמות בלילה הרגלנו אותה מההתחלה שאנחנו יושבים לידה, או קרוב לדלת, שלי דיבורים ועניינים מחכים שהיא תירדם ויוצאים מהחדר.
לפני כמה ימים החלטנו שאין סיבה ונתחיל לשים אותה במיטה ושתירדם לבד.
הדבר נורא קשה מכיוון שהיא קמה כל הזמן ואנחנו מחזירים אותה וחוזר חלילה כך בערך חצי שעה עד ארבעים דקות.
נורא קשה!
האם יש דרך או משהו שיכול לסייע לנו?
האם מה שאנחנו עושים היא הדרך הטובה או שבגיל הזה עדיף לשבת לידה עד שתירדם?
(הבעיה היא שבגלל ההרגל שאנחנו יושבים לידה, אז גם אם היא קמה באמצע הלילה היא רוצה שנישב לידה!)
שוב תודה,
מיטל.
לגבי הישיבה או ההימצאות בחדר עד שתירדם, לאורך זמן ההרגל יוצר אצלה תלות בנוכחות שלכם בחדר ולכן היא זקוקה לכך שוב ושוב כשהיא מתעוררת במהלך הלילה. לכן, נכון לעבור לשלב שבו אתם משכיבים, אומרים לילה טוב ונשיקה ויוצאים מהחדר. אני מבינה שזה כרוך בהרבה ירידות שלה מהמיטה אבל מה שחשוב זה שתגידו לה בכל ערב כשאתם משכיבים אותה, שלא יורדים מהמיטה ושאם היא זקוקה לכם, היא יכולה לקרוא לכם ואתם תיגשו אליה מייד. כשהיא יורדת מהמיטה החזירו אותה שוב ושוב עד שתלמד כיצד אתם מצפים שהיא תנהג במהלך הלילה. בלילות הראשונים הבדיקות שלה יהיו מרובות, וככל שתהיו עקביים ותתמידו כך הן ילכו ויפחתו.
בהצלחה,
שרון
1. הרגלי שינה - ילדה בת שנתיים וחודשיים
28/04/2010 9:00
שלום,יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים וחודשיים...
עמית הולכת לישון כל יום בשעה תשע בערך אחרי ארוחת ערב מזינה וגדולה בשעה שבע בערך, עוד "נישנוש" בשמונה ובקבוק לפני השינה.
היא מתעוררת כמעט כל לילה (90% מהלילות) בערך בשעה שלוש בבוקר, לוקחת בקבוק ונרדמת חזרה לבד.
היא דורשת רק בקבוק, לא מים ולא מוצץ!
לי יש הרגשה שמה שקורה לה זה אחד משניים :
1. היא קמה כי היא באמת רעבה ואני אולי צריכה לתת לה לאכול יותר אוכל מוצק לפני השינה.
2. היא לא מצליחה להירדם בלי בקבוק... היא קמה בלילה, ובלי הבקבוק, שזה ההרגל שלה, היא לא תצליח להירדם...)
מה לעשות? אני רוצה לוותר על הבקבוק הזה כי יש לי הרגשה שהוא מיותר ולא נותן כלום...
לעומת זאת, אין לי בעיה עם זה שהיא תמשיך לאכול בקבוק לפני השינה בשמונה וחצי - תשע..
תודה,
מיטל.
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה לבת שנתיים וחודשיים
28/04/2010 22:25
הי,אני בהחלט מסכימה עם האופציה השניה שהצעת, עמית מתעוררת וזקוקה לבקבוק כדי להירדם ולא בשל רעב. בגילה אין לה כל צורך באכילה במהלך הלילה, במיוחד לאור העובדה שיא אוכלת ארוחה גדולה ואחריה מקבלת בקבוק שלפני השינה. לא פירטת כיצד היא נרדמת בתחילת הלילה, אבל מה שחשוב זה שהיא תירדם באופן עצמאי, ללא כל תלות בתחילת הלילה ובמהלך הלילה אם מתעוררת. אם היא עדיין לא נרדמת באופן עצמאי עליכם לעבוד איתה על הירדמות בכוחות עצמה וזה יסייע לה להירדם שוב כשהיא מתעוררת. לגבי הבקבוק, הסבירו לה שהיא לא זקוקה לבקבוק במהלך הלילה מכיוון שארוחות אוכלים במהלך היום, ולכן לא תוכל לקבל את הבקבוק. אני לא ממליצה להציע מים במקום בקבוק מכיוון שכך יכולה להיווצר תלות חדשה במקום התלות בבקבוק. כשהיא מתעוררת החזירו אותה לישון כפי שאתם עושים בכל הרדמה אחרת.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. הרגלי הירדמות
29/04/2010 7:28
הי שרון,תודה על התגובה המהירה!
ברצוני לשאול אותך שאלה נוספת - עמית עברה לפני חודשיים לישון במיטת מעבר (שהחסרון הידוע שלה זה שהיא יורדת מהמיטה...).
בהירדמות בלילה הרגלנו אותה מההתחלה שאנחנו יושבים לידה, או קרוב לדלת, שלי דיבורים ועניינים מחכים שהיא תירדם ויוצאים מהחדר.
לפני כמה ימים החלטנו שאין סיבה ונתחיל לשים אותה במיטה ושתירדם לבד.
הדבר נורא קשה מכיוון שהיא קמה כל הזמן ואנחנו מחזירים אותה וחוזר חלילה כך בערך חצי שעה עד ארבעים דקות.
נורא קשה!
האם יש דרך או משהו שיכול לסייע לנו?
האם מה שאנחנו עושים היא הדרך הטובה או שבגיל הזה עדיף לשבת לידה עד שתירדם?
(הבעיה היא שבגלל ההרגל שאנחנו יושבים לידה, אז גם אם היא קמה באמצע הלילה היא רוצה שנישב לידה!)
שוב תודה,
מיטל.
מאת: אורח/ת
4. הרגלי הירדמות
02/05/2010 16:42
הי,לגבי הישיבה או ההימצאות בחדר עד שתירדם, לאורך זמן ההרגל יוצר אצלה תלות בנוכחות שלכם בחדר ולכן היא זקוקה לכך שוב ושוב כשהיא מתעוררת במהלך הלילה. לכן, נכון לעבור לשלב שבו אתם משכיבים, אומרים לילה טוב ונשיקה ויוצאים מהחדר. אני מבינה שזה כרוך בהרבה ירידות שלה מהמיטה אבל מה שחשוב זה שתגידו לה בכל ערב כשאתם משכיבים אותה, שלא יורדים מהמיטה ושאם היא זקוקה לכם, היא יכולה לקרוא לכם ואתם תיגשו אליה מייד. כשהיא יורדת מהמיטה החזירו אותה שוב ושוב עד שתלמד כיצד אתם מצפים שהיא תנהג במהלך הלילה. בלילות הראשונים הבדיקות שלה יהיו מרובות, וככל שתהיו עקביים ותתמידו כך הן ילכו ויפחתו.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

חזרה לעמוד הראשי של