יקיצות ליליות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצות ליליות
19/05/2010 16:32
בני בן 5 חודשים
יונק וגם ניזון מבקבוק
לאחרונה שמתי לב כי הוא ישן 5 פעמים ביום עד 45 דק', רק כאשר אנחנו מטיילים איתו בעגלה ישן הרבה יותר, במהלך היום הוא נרדם עם עזרה בלבד

ב7 מתחיל טקס השינה שכולל אמבטיה \ הנקה\ שיר ערש ואז הוא נרדם לאחר עשר דק' בכוחות עצמו במיטה ללא נוכחותי ללא מוצץ או עזרה כלשהי

הבעיה היא שהוא מתעורר החל משעה 1 בלילה כל שעה בערך ונרגע רק כאשר הוא יונק , רוב הזמן הוא יונק רק 3 דק' חוזר למיטה וממשיך לישון,כל התעוררות שלו מלווה בבכי אך הוא אינו פותח את עיניו

איך ניתן לצמצם את מס' היקיצות בלילה ואיך ניתן לעזור לו לישון שינה ארוכה יותר ביום והא ניתן לגרום לו להרדם לבד גם ביום ללא עזרה

אודה לעזרתכן
מאת: אורח/ת
2. יקיצות ליליות
20/05/2010 22:44
הי,

לעיתים תינוקות נרדמים באופן עצמאי בתחילת הלילה, אך זקוקים לעזרה בהירדמות במהלך הלילה כשמתעוררים. עבודה על הירדמות עצמאית צריכה להיות עקבית בכל ההרדמות ביום, בתחילת הלילה ובמהלכו. אני מבינה שבנך נרדם במהלך הלילה בהנקה, ולכן חשוב לנתק את ההקשר שבין שינה והנקה. כדי לעשות זאת, כשאוכל, הקפידי לנתק אותו ברגע שהיניקות שלו נעשות איטיות יותר והשכיבי במיטה. בלילה תינוקות יונקים כשעיניהם עצומות והדרך לדעת מתי הוא מפסיק לאכול ומשתמש בהנקה כדי להירגע ולהירדם זה קצב היניקות.
כדי לרווח את ההנקות, התחילי מהנקה כל שלוש שעות מינימום ובכל מספר ימים תוכלי לרווח בעוד שעה.
עבודה על הרגלי השינה בלילה עשויה לשפר גם את שנות היום, יחד עם זאת חשוב לעבוד על הירדמות עצמאית גם במהלך היום.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. איך ניתן לרווח הנקה בלילה ואיך ניתן לעזור בהרדמות עצמית ביום?
21/05/2010 16:42
תודה על תשובתך
איך ניתן לרווח הנקה בלילה אם כל פעם שהוא מתעורר הוא צורח ורק הנקה מרגיעה אותו ?
ולגבי הרדמות עצמית ביום , הבנתי שבמהלך היום לא מופרש הורמון המלטונין ולכן הם חייבים עזרה בהרדמות במהלך היום ? האם זה נכון ? ואם לא איך ניתן להקנות הרגלי שינה טובים ביום ?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
4. לרווח הנקה בלילה
23/05/2010 17:36
הי,

כרגע, על פי מה שאת מתארת הוא תלוי בהנקה לצורך הרגעה והירדמות ולכן רק הנקה מרגיעה אותו. כשהוא מתעורר שלא בזמן האוכל את צריכה להחזיר אותו לישון ללא הנקה, ולעזור לו להרגע במגע. את יכולה לנסות מגע בתוך המיטה ואם זה לא עוזר, הוציאי והרגיעי על הידיים, וברגע שנרגע החזירי למיטה.
לגבי שנות היום, זה נכון שהן לעיתים קשות יותר, אבל גם כאן חשוב מאד לעבוד על הירדמות עצמאית כך שבסופו של דבר הוא ילמד להירדם בכוחות עצמו ביום, בתחילת הלילה ובמהלך הלילה. האופן שבו עובדים על שנות היום זהה לשנת הלילה.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.