ריגרסיה אצל בת 5.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. ריגרסיה אצל בת 5.5 חודשים
21/05/2010 12:36
בתי בת 5.5 חודשים. בגיל 3 חודשים לימדנו אותה להרדם לבד בלילה בהתחלה ע"י תפיחות קלות על הגב ואמירת ששש... ולאחר מכן היא כבר נרדמה לבד וללא עזרה שלנו.
לפני 3 שבועות בערך היא פתאום הפסיקה להרדם ונרדמה רק כשהרמנו אותה על הידיים. לפני כמה ימים התחלנו שוב ללמד אותה לישון לבד אבל זה פשוט לא הולך... היא צורחת במיטה ברמות שאי אפשר לתאר (בשגרה היא תינוקת שלא בוכה בכלל) ולא נרגעת משום דבר רק כשאנחנו מרימים אותה על הידיים. ניסינו את שיטת 5 הדקות אבל גם אז היא לא נרגעה והמשיכה לצרוח במשך שעה שלמה עד שהרמנו אותה והיא נרדמה לנו בידיים אחרי שנייה מאפיסת כוחות.
מה עושים??? איך מלמדים אותה מחדש כששום דבר לא מרגיע אותה במיטה וחייבים להרים אותה כדי להרגיע אותה? וכמה זמן נותנים לה לצרוח ככה כזה נראה שזה לא מתקדם לשום כיוון?
בלילה היא מתעוררת בסביבות 3 ולפעמים פעם נוספת בסביבות 5, לפעמים היא חוזרת לישון לבד ולפעמים אנחנו ניגשים אליה אחרי כמה דקות לעזור לה.
מאת: סיון
2. גם אצלי יש בדיוק אותו מקרה , אודה לתשובה, (ל"ת)
21/05/2010 16:13
מאת: אורח/ת
3. רגרסיה - בת 5.5 חודשים
23/05/2010 17:32
הי,

על פי שיטת 'לילה טוב', חשוב מאד להתקדם משלב לשלב ולהפחית בהדרגה את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית. בדרך כלל כשחוזרים אחורה להרגלים ישנים, כמו למשל הרדמה על הידיים, ההרדמה שוב במיטה יכולה להיות קשה יותר ולעורר יותר התנגדות. מה שמאד עוזר לתינוקות להטמיע שינויים זו העקביות ולכן חשוב להחליט על דרך ולהתמיד בה, כדי שלא ליצור בלבול אצלה. על פי שיטת 'לילה טוב' היענות תמידית לבכי מאד חשובה להצלחת התהליך ולכן אני לא ממליצה לתת לה לבכות במיטה, אלא תמיד לנסות להרגיע במגע במיטה ואם זה לא עוזר, מייד להוציא ולהרגיע על הידיים. ברגע שהיא נרגעת אתם יכולים להשכיב במיטה ולעזור לה להרדם עם מגע. גם בלילה כשהיא מתעוררת, הקפידו להיות עקביים בהיענות שלכם לבכי שלה.
התמידו לגבי אופן ההרדמה במש כמה ימים והשתדלו להיות עקביים ואז הבכי וההתנגדות יפחתו באופן משמעותי. כשזה יקרה, תוכלו להמשיך ולהפחית בהדרגה את המגע.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.