מציאת פונדקאות בכל הארץ

אינדקס עסקים בנושא פונדקאות, עוזרת במציאת אם פונדקאית ויעוץ בנושא פונדקאות.

שי לי פונדקאות - פונקאות בארץ ובחו"ל
מרכז שי לי פונדקאות ותרומת ביציות הוקם על ידי אידה בראון, בעלת תואר הנדסת מ...
בייבי בלום
Baby Bloom המרכז לפונדקאות - מבטיחים לכם 100% שיהיה לכם ילד. אנו בעלי ניסיו...
פונדקאות בהודו המרכז להורות
המרכז להורות עוסק בפונדקאות בישראל מ 1996. פתחנו תוכנית פונדקאות גם בהודו.
הורותא - מרכז לפסיכותרפיה – פריון, הריון והורות
מרכז הורותא מתמחה בייעוץ וטיפול פסיכולוגי למתמודדים עם טיפולי פוריות, קשיים...
VIVA פונדקאות
אנחנו ב VIVA מבינים היטב, מניסיון אישי, את ההתלבטויות והקשיים הכרוכים בתהלי...
המרכז לתאומים
המרכז לתאומים - להדרכה מקצועית של הורי תאומים, הגברת המודעות לצרכים הרגשיים...
המרכז להורות באמצעות פונדקאות
המרכז הוקם בשנת 1996 ומנוהל על ידי מינה יולזרי ועדה אטיאס עובדות סוציאליות ...
אדווה - תומכת ומלווה לאחר לידה
שמי אדווה, אמא ל-4, תומכת ומלווה לאחר לידה. תקופת ההכרות הראשונית שלכם עם ה...

רובנו רגילים לראות נשים בהריון או ללוות הריון של אנשים קרובים אלינו ולמרות שהריון זה דבר כל כך טבעי, ישנם זוגות רבים שאינם יכולים להיכנס להריון ולהביא ילדים בעצמם. הסיבות לאי היכולת להביא ילדים לעולם מגוונות ומשתנות ובפני זוגות ללא היכולת להיכנס להריון עומדות מספר אופציות. מרבית הזוגות אשר לא הצליחו להביא ילדים גם לאחר טיפולי הפריה שונים, יכולים לבחור באופציה של אימוץ, תרומת זרע, או באופציה של פונדקאות.

 

אף אחת מן האופציות אינן פשוטה וכמעט כולן כוללות בירוקרטיה רבה. זוגות רבים בוחרים באפשרות של פונדקאות על פני תרומת זרע או אימוץ, משום שכך הם מבטיחים כי התינוק שיוולד להם יישא את אותו מטען גנטי כשלהם ובעצם יהיה בשר מבשרם. כל מדינה בעולם מתייחסת להליך הפונדקאות באופן שונה, כאשר בישראל נושא הפונדקאות מעוגן בחוק וישנם קריטריונים וכללים ברורים מאוד בהם צריך לעמוד.

 

בישראל מותרת אך ורק פונדקאות מלאה, שאינה מאפשרת מצב בו ההריון נוצר מהביצית של האם הפונדקאית, אלא שילוב של ביצית וזרע של בני הזוג ששכרו את שירותיה של האם הפונדקאית, או תרומת ביצית מתורמת אנונימית. החוק בישראל מחייב חתימת הסכם בין בני הזוג לאם הפונדקאית. אם פונדקאית החותמת על ההסכם מתחייבת לשאת את ילדם של בני הזוג ברחמה ולמסור את התינוק לבני הזוג לאחר הלידה.

 

החוק מגדיר באופן מפורש אילו נשים יכולות להיות אם פונדקאית וזו אם חד הורית, כלומר אישה לא נשואה, אך אישה שילדה ילד אחד לפחות בעבר ולא יותר מארבעה ילדים. החוק גם אוסר על כל קשר משפחתי בין האם הפונדקאית למי מבני הזוג ומגדיר כי אם פונדקאית תהיה אישה בין הגילאים 38 - 22. כמו כן, על האם הפונדקאית והאם המיועדת להיות בנות אותה דת ורק במידה וגם האם הפונדקאית וגם בני הזוג אינם יהודים, יאושר כי האם הפונדקאית תהיה מדת אחרת.

 

החוק גם מגדיר אילו זוגות רשאים לשכור את שירותיה של אם פונדקאית ובניגוד למדינות אחרות בעולם בהן פונדקאות מותרת לזוגות חד מיניים או לזוגות לא נשואים, בישראל פונדקאות מותרת רק לזוגות נשואים או לזוגות אשר חיים יחד חיים משותפים מוכרים, כאשר גילה המקסימאלי של האם הוא 48 ושל האב- 58. כמו כן, פונדקאות תאושר רק לזוגות אשר לא הצליחו להביא ילדים לעולם עקב סיבה רפואית מוכחת ולא עקב רצון חופשי ובחירה.

 

כל הסכם פונדקאות חייב להיות מאושר על ידי ועדה מיוחדת של משרד הבריאות. במרבית המקרים בני הזוג והאם הפונדקאית יידרשו לעבור מבדקים שונים, כגון מבדקים פסיכולוגיים וגם את ממצאיהם תבדוק הוועדה המאשרת. תפקיד הוועדה לאשר את תנאי ההסכם ולבדוק כי גם האם הפונדקאית וגם שני בני הזוג פועלים מרצונם החופשי.