פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3דילמה מוסרית ומשפטית כאחד
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
אני עומדת בפני דילמה קשה מאוד בימים האחרונים ואני אשמח אם תוכלי לעזור לי
אני נמצאת בתהליך של קליטה לעבודה חדשה שחשקתי בה מאוד ועודני.
אממה? גיליתי בימים האחרונים שאני בהריון (רצוי כמובן).
אני ממש בתחילתו של ההריון בשבוע הרביעי- חמישי לערך.
שאלתי היא- האם עליי לספר למעסיק החדש על דבר היותי בהריון ?
מחד- אני בטוחה שאם ידע שאני בהריון הוא לא יקבל אותי לעבודה בשל כך (לציין שאנו נמצאים בשלב המשא ומתן לקראת יחסי עובד מעביד וטרם התקבלתי למשרה הנחשקת) ומאידך, אם אשקר ולא אגלה לו על היותי בהריון, אצטרך לספר לו מאוחר יותר לאחר שאתקבל למשרה (שאילולא הייתי משקרת, סביר שלא הייתי מתקבלת אליה כלל) ואצטייר בפניו כרמאית, דבר שלא הייתי רוצה שיקרה.
האם יש איזשהו הסדר בדין לפיו אינני חייבת לגלות את עובדת היותי בהריון בשלב זה והאם בהיותי מסתירה את הפרט הזה, אני עוברת על המותר בחוק?
אשמח לקבל את חוות דעתך והמלצתך בעניין.
בברכה
ש'
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אגב, אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
אחת שיודעת.
1. דילמה מוסרית ומשפטית כאחד
17/12/2010 11:38
שלום ליאת..אני עומדת בפני דילמה קשה מאוד בימים האחרונים ואני אשמח אם תוכלי לעזור לי
אני נמצאת בתהליך של קליטה לעבודה חדשה שחשקתי בה מאוד ועודני.
אממה? גיליתי בימים האחרונים שאני בהריון (רצוי כמובן).
אני ממש בתחילתו של ההריון בשבוע הרביעי- חמישי לערך.
שאלתי היא- האם עליי לספר למעסיק החדש על דבר היותי בהריון ?
מחד- אני בטוחה שאם ידע שאני בהריון הוא לא יקבל אותי לעבודה בשל כך (לציין שאנו נמצאים בשלב המשא ומתן לקראת יחסי עובד מעביד וטרם התקבלתי למשרה הנחשקת) ומאידך, אם אשקר ולא אגלה לו על היותי בהריון, אצטרך לספר לו מאוחר יותר לאחר שאתקבל למשרה (שאילולא הייתי משקרת, סביר שלא הייתי מתקבלת אליה כלל) ואצטייר בפניו כרמאית, דבר שלא הייתי רוצה שיקרה.
האם יש איזשהו הסדר בדין לפיו אינני חייבת לגלות את עובדת היותי בהריון בשלב זה והאם בהיותי מסתירה את הפרט הזה, אני עוברת על המותר בחוק?
אשמח לקבל את חוות דעתך והמלצתך בעניין.
בברכה
ש'
מאת: אורח/ת
2. יידוע על הריון בעבודה חדשה
19/12/2010 0:01
שלום לך,שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אגב, אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. יחד עם זאת...
21/12/2010 16:14
ידוע שמאוד קשה להוכיח כי הפיטורים קשורים ו/ואו נובעים מההריון ובגדול זו מילה של המעסיק נגד המילה שלך. הייתי ממליצה לאחר מסירה הודעה על ההריון להיות מאוד עירנית ביחס למה שקורה במקום העבודה ולתעד כל שיחה שלך עם המעסיק למן יום זה ואילך על מנת שיהיו בידייך ראיות. קשה מאוד להוכיח תביעה כזו בבית משפט ומאוד קשה להוציא פיצויים. אחת שיודעת.
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון