הרעת תנאים לאחר חופשת לידה

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. הרעת תנאים לאחר חופשת לידה
07/11/2012 16:26
שלום, בחוזה עבודה שלי תפקיד שלי מוגדר כפקידת ביטוח חיים וזה גם התחום בו אני עובדת כבר מספר שנים וגם מסיימת לימודים לצורך הוצאת רישיון פנסיוני. המעסיק שלי הודיע שלאחר חופשת לידה הוא לא מחזיר אותי לפקיד שלי בתחום ביטוח חיים אלא לתפקיד פקידת ביטוח אלמנטרי (רכבים). חשוב לציין ולא כך הוזכר בחוזה עבודה וגם לא עבדתי בתחום הנ"ל לא יום אחד. האם המעסיק רשאי לשנות לי את התפקיד? האם זה נחשב להרעת תנאים?
מאת: אורח/ת
2. הרעה בתנאים - פגיעה בתפקיד
25/11/2012 14:36
בתום החופשה, על המעסיק להשיב את העובדת לעבודתה לתקופה בה תהייה מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים, אשר לא תחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת.
כך, על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
על פניו, מהנתונים שמסרת, נראה כי מדובר בהרעת תנאים אסורה, אך יש לבחון את הדברים באופן מעמיק יותר, זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
תמונה מצורפת
הרעה בתנאים - פגיעה בתפקיד
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. הרעת תנאים במהלך הריון
01/01/2013 15:29
שלום ליאת,
אשתי עובד למעלה ב-4 שנים כשכירה בארגון מוכר. לפני כשנה וחצי, בהסכמתה, ירדה מ 100% משרה ל 80% (מכיוון שביתנו הבכורה נולדה אז).
במהלך השנה וחצי האחרונות חלו מספר שינויים בארגון וכתוצאה מכך הוצע לה כי חלק מהתפקיד הנוכחי שלה (בהיקף 80%) יכלול החלפה של מישהי אחרת שיצאה לחופשת לידה.
כעת, העובדת אותה היא החליפה חוזרת לעבודה וכתוצאה מכך נודע לאשתי כי היא תיאלץ לרדת בכ -50% משרה ולהישאר עם ההפרש (כ -30%).
כמובן שזה בניגוד לרצונה ופוגע באופן מהותי (מצמצם בכחצי) במשכורתה.
היא המהלך חוקי? מה את ממליצה לה לעשות?
היא טוענת היא המנהלת שלה החתימה אותה על מסמך בו היא מצהירה כי היא מודעת לכך שהיא מחליפה מישהי שיצאה לחופשת לידה. האם מסמך כזה פוטר את הארגון מקבלת אישור ממשרד העבודה לצורך ביצוע צמצום זה במשרה?
תודה מראש,
אמיר
4. הרעת תנאים לאחר חופשת לידה
25/05/2014 12:39
אני מנהלת תחום גיך רך הכולל 3 תחומים. אני אמורה לשוב מחופשת לידה בספטמבר לאחר הארכה. לאחרונה בעקבות פגישות שניהלתי בנושא שובי לעבודה. הוגדר לי שתפקידי השתנה וכעת כחלק מרה אירגון וצמצומם אאלץ לשלב במשרתי עוד שני תחומים נוספים מאוד גדולים ללא תוספת באותו היקף משרה. מבחינתי זוהי משימה שלא נתנת לביצוע.
אני רואה בזאת הרעת תנאים, לא רק שלא יהיו העלאות שכר נאמר לי כי כעת נעשה מאמץ לדאוג שלא יהיה קיצוץ רוחבי לכל העובדים של 10% בשכר. בפגשתי האחרונה הצעתי למנהלתי 3 אפשרויות :
1. להשיב אותי לאותה משרה בדיוק שעבדתי לפני הלידה.(מקום העבודה גם איבד את החוזה האחרון עליו חתמתי).
2. לקחת שני תחומים גדולים ורווחים מאוד ולוותר על כל שאר התחומים כדי שאפתח ואקדם תחומים אלו.
3.פיטורין.
מחר אני אמורה לשוב ולהתדיין עימה.
אני מתלבטת מה עלי לעשות.
בברכה,
אנני
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.