פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הודעת הריון למעסיק
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
02/06/2025 13:42
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
שמי ליאת , עובדת כחודשיים כטלרית בבנק לאומי דרך חברת כ"א - חבר.
כעת אני בשבוע ה 15 להריון והייתי שמחה לדעת :
א. האם מחובתי לספר למעסיקי על הריוני ואם כן מתי ?
ב. האם ביכולתו לפטר אותי ? ואם כן מה עלי לעשות ? והאם קיימות זכויות כלשהן עבורי במידה והעסקתי תופסק ?
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
1. הודעת הריון למעסיק
29/04/2010 13:39
שלום רב , שמי ליאת , עובדת כחודשיים כטלרית בבנק לאומי דרך חברת כ"א - חבר.
כעת אני בשבוע ה 15 להריון והייתי שמחה לדעת :
א. האם מחובתי לספר למעסיקי על הריוני ואם כן מתי ?
ב. האם ביכולתו לפטר אותי ? ואם כן מה עלי לעשות ? והאם קיימות זכויות כלשהן עבורי במידה והעסקתי תופסק ?
מאת: אורח/ת
2. מועד הודעה למעביד על ההריון והזכויות הנגזרות
02/05/2010 13:32
ליאת שלום, שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון