פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3רק מהתפף
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום התפתחות תינוקות
07/07/2024 17:23
13/11/2023 18:03
19/11/2020 21:27
19/11/2020 21:26
09/08/2020 18:18
מנהל/ת את הפורומים: התפתחות תינוקות
בני בן שבעה חודשים ותמיד הקפדתי לשים אותו גם על הבטן ( לקח מהבן הגדול) כאשר אני שמה אותו על הבטן הוא מתהפך תוך דקה ושוכב על הגב וזוחל על הגב הוא מגיע לכל הכיוונים הוא מרים את הטוסיק וככה זוחל.
ניסית לגרות אותו לשכב על הבטן אז אני מצליחה להחזיק אותו שלוש דקות מקסימום והוא שוב מתהפך מה לעשות? חשוב לי שהוא לא ידלג על שלב הזחילה.
תודה
חני
האם מאז ומתמיד לא אהב לשכב על הבטן?
אני משערת שמדובר על אי נוחות פיסית כלשהי החל ממתח בשכמות, חולשה של הגב העליון , כאב בטן , מכה או חבלה בכף היד שאינה מאפשרת להישען עליה ועוד כהנה וכהנה.
אין לי מספיק פרטים כדי לאבחן את מקור הקושי ולדעתי איבחון אמיתי יכול להיות רק בהסתכלות ומישוש.
אם השכיבה על הבטן מעולם לא היתה מועדפת על בנך אני ממליצה לך לנסות לתרגל איתו שכיבה על הבטן, כמו שאת עושה, גם 3 דקות, אם זה חוזר על עצמו כמה פעמים ביום זה טוב. תנסי סטים קצרים וקטנים של מאמץ על הבטן. קצרים מספיק כדי שבנך יוכל להתמודד וללמוד.
תנסי לפני קצת לשחרר את גופו כשהוא על הגב - להקפיץ את האגן שלו ולשחרר את הגב (להקפיץ את האגן על המזרן ולהביא רגליים לכיוון הראש, לעגל את הגב), ולהביא את ידיו לחיבוק ופתיחה כמה פעמים (לפתוח לסגור - משחרר את השכמות) בנוסף תעשי לו קצת מגעים בבטנו עם ידך מהחזה כלפי מטה, שתהיה לו מודעות למקום. אחרי אלה תשכיבי על הבטן ושחקי איתו.
כל הזמנים הקטנים האלו של שכיבה על הבטן מצטברים ביחד לזמן ארוך ודיי מהר ניתן לראות שינוי ברצון ובזמן השכיבה על בטן של התינוק.
תנסי שבוע שבועיים ובדקי אם יש שיפור.
אם הקושי ימשיך עדכני אותי ואמליץ לך על מדריך התפתחות תינוקות שיאבחן את מקור הקושי ויתאים תרגילים אישיים, כדי לעזור ולקדם את בנך.
בהצלחה רבה!
קרן
1. רק מהתפף
22/12/2012 13:52
שלוםבני בן שבעה חודשים ותמיד הקפדתי לשים אותו גם על הבטן ( לקח מהבן הגדול) כאשר אני שמה אותו על הבטן הוא מתהפך תוך דקה ושוכב על הגב וזוחל על הגב הוא מגיע לכל הכיוונים הוא מרים את הטוסיק וככה זוחל.
ניסית לגרות אותו לשכב על הבטן אז אני מצליחה להחזיק אותו שלוש דקות מקסימום והוא שוב מתהפך מה לעשות? חשוב לי שהוא לא ידלג על שלב הזחילה.
תודה
חני
מאת: אורח/ת
2. קושי להיות על הבטן 7 חודשים
24/12/2012 6:14
היי חני,האם מאז ומתמיד לא אהב לשכב על הבטן?
אני משערת שמדובר על אי נוחות פיסית כלשהי החל ממתח בשכמות, חולשה של הגב העליון , כאב בטן , מכה או חבלה בכף היד שאינה מאפשרת להישען עליה ועוד כהנה וכהנה.
אין לי מספיק פרטים כדי לאבחן את מקור הקושי ולדעתי איבחון אמיתי יכול להיות רק בהסתכלות ומישוש.
אם השכיבה על הבטן מעולם לא היתה מועדפת על בנך אני ממליצה לך לנסות לתרגל איתו שכיבה על הבטן, כמו שאת עושה, גם 3 דקות, אם זה חוזר על עצמו כמה פעמים ביום זה טוב. תנסי סטים קצרים וקטנים של מאמץ על הבטן. קצרים מספיק כדי שבנך יוכל להתמודד וללמוד.
תנסי לפני קצת לשחרר את גופו כשהוא על הגב - להקפיץ את האגן שלו ולשחרר את הגב (להקפיץ את האגן על המזרן ולהביא רגליים לכיוון הראש, לעגל את הגב), ולהביא את ידיו לחיבוק ופתיחה כמה פעמים (לפתוח לסגור - משחרר את השכמות) בנוסף תעשי לו קצת מגעים בבטנו עם ידך מהחזה כלפי מטה, שתהיה לו מודעות למקום. אחרי אלה תשכיבי על הבטן ושחקי איתו.
כל הזמנים הקטנים האלו של שכיבה על הבטן מצטברים ביחד לזמן ארוך ודיי מהר ניתן לראות שינוי ברצון ובזמן השכיבה על בטן של התינוק.
תנסי שבוע שבועיים ובדקי אם יש שיפור.
אם הקושי ימשיך עדכני אותי ואמליץ לך על מדריך התפתחות תינוקות שיאבחן את מקור הקושי ויתאים תרגילים אישיים, כדי לעזור ולקדם את בנך.
בהצלחה רבה!
קרן
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
התפתחות תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
התפתחות תינוקות